“Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ …”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

“Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τους μήνες , τις μέρες που απομένουν μέχρι να στηθούν οι κάλπες θα περισσέψουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» .

Θα ενταθεί η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Αντιπαράθεση που στην πραγματικότητα ποιος από τους δύο θα εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις για λογαριασμό της πλουτοκρατίας την επόμενη μέρα.

Όμως , αυτή επόμενη μέρα για την εργατική τάξη, το λαό, είναι η ίδια με την προηγούμενη.

Γιατί η επόμενη μέρα σε αυτό το σάπιο καθεστώς που επικαλείται την ανάπτυξη, απαιτεί να παραμένει σε ισχύ όλο το μνημονιακό –αντιλαικό οικοδόμημα. Να διατηρηθεί η εργασιακή ζούγκλα. Να δοθούν μεγαλύτερα προνόμια στο κεφάλαιο.

-Τι άλλο από διατήρηση και ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας είναι η μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, που ζητάνε δηλαδή μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων?

-Τι άλλο από μεγαλύτερα προνόμια στο κεφάλαιο είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, η στήριξη με όλους τους τρόπους της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων , για να πάει καλά η καπιταλιστική οικονομία που υπόσχονται και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ?

Τη στήριξη των επιχειρηματικών κολοσσών θεωρεί δρόμο προς το «ξέφωτο» ο κ. Τσίπρας , ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί αναμασά τα ίδια και τα ίδια. Περί δήθεν «τερματισμού της λιτότητας μέσα από συγκρούσεις αλλά και δύσκολους συμβιβασμούς», όπως συνηθίζει να λέει.

Άντε , τους συμβιβασμούς να τους καταλάβουμε …

Να του κάνουμε τη χάρη να τους δεχτούμε, για να μην μιξοκλαίει συνεχώς ότι δεν τον καταλαβαίνουμε !

Άλλωστε όλη η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην μιλήσουμε και για τη θητεία του στην αντιπολίτευση πριν, ήταν και είναι ένας ατελείωτος συμβιβασμός με το σύστημα … Μια πλήρης υποταγή στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια.

Καλά λοιπόν με τους « συμβιβασμούς» …..Αλλά τις συγκρούσεις που τις έκανε? Στα σαλόνια των βιομηχάνων και των εφοπλιστών? Τους οποίους ευχαριστεί κιόλας , για την εθελοντική υποτίθεται εισφορά τους, ελάχιστη σε σχέση με τα τεράστια υπερκέρδη και τις φοροαπαλλαγές που τους χάρισε?

Η μήπως κάνει συγκρούσεις στα επιτελεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ? οι οποίοι όπου βρεθούν και όπου σταθούν τον ονοματίζουν ως τον «πιο συνεπή υπερασπιστή των συμφερόντων τους»?

Όχι μόνο δεν κάνει συγκρούσεις ,όχι μόνο οι συμβιβασμοί του είναι επαίσχυντοι σε βάρος του Ελληνικού λαού, αλλά φθάνει πλέον στον πάτο του κατήφορου….

Μετά και τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπογράφτηκε κατά παραγγελία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση «ανέβηκε κατηγορία» …κατατάσσεται πλέον στις ελίτ του ΝΑΤΟ.

Δεν το λέμε εμείς. Της το αναγνωρίζουν τα ίδια τα κοράκια της ΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για συμβιβασμούς και συγκρούσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ρωτήσουμε για ποιον γίνονται αυτά ,ξέρουμε ήδη την απάντηση. Μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι για τα δικαιώματα των εργαζομένων , του λαού μας.

Αυτή ήταν είναι και θα είναι η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ,του ΝΑΤΟ. Το λένε, το φωνάζουν τα έργα και οι μέρες και αυτής της αντιλαικής κυβέρνηση, της πρώτη φορά αριστερά.

Και ας συνεχίζει την κοροιδία ο κ. Τσίπρας ότι τάχα κατάφερε « να προστατεύσει τους πολλούς και τους αδύναμους»… Οι πολλοί και οι αδύναμοι αυτής της χώρας δηλαδή οι εργάτες , οι άνεργοι, οι αγρότες και επαγγελματίες έχουν γονατίσει

  • Από τη φορολογία που εκτοξεύθηκε

– Από την Παιδεία και την Υγεία που παραπέρα εμπορευματοποιήθηκαν

– Από τις συντάξει και τους μισθούς που καθηλώθηκαν

Οι πολλοί και οι αδύναμοι αυτής της χώρας « ακούνε βερεσέ» όσα λέει ο κ. Τσίπρας για «σημαντικές νίκες για τις δυνάμεις της εργασίας»…

Για να μας πει πάλι ότι εννοεί τη δήθεν επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων , των εργασιακών δικαιωμάτων . Έλεος !!

Για ποια εργασιακά δικαιώματα μιλάει ο κ. Τσίπρας? Γιατί τα εργασιακά δικαιώματα- η μάλλον ότι άφησαν όρθιο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από αυτά – τσακίστηκαν με τη βούλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι να πρωτοθυμηθούμε

– το νόμο που περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας?

– το κτύπημα στην Κυριακάτικη αργία ?

–την ενεργοποίηση του μνημονιακού νόμου της ΝΔ για τον κατώτατο μισθό με υπουργό τον κ. Βρούτση ?

Για όλα αυτά ο ελληνικός λαός και κύρια οι νησιώτες δεν πρέπει να ξεχάσουν τα όσα όλα αυτοί έχουν υπογράψει σε βάρος τους. Να γιατί στις επερχόμενες εκλογές, Δημοτικές και Περιφερειακές , πρέπει να δυναμώσει η φωνή που με συνέπεια υπηρετεί τα συμφέροντά τους, που δεν είναι άλλη από τη φωνή της Λαικής Συσπείρωσης. Ψήφο στο ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές , όποτε γίνουν.-

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νοτ. Αιγαίου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *