Site icon Santonews

“Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”

ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

 

 

 

“Η Οία είναι μαγευτική. Δεν θα είστε σε θέση να πάρετε τα μάτια σας από τα ασβεστωμένα κτίρια της και τους μπλε τρούλους εκκλησιών που βρίσκονται στα απόκρημνα καφεκόκκινα βράχια στο φρύδι μιας καλντέρας. Ναι, υπάρχει ένα ενεργό ηφαίστειο που κρύβεται από κάτω” γράφει ο διάσημος Φιλιππινέζος γιατρός και συγγραφέας Oscar H. Purugganan, που ζει στη Νέα Υόρκη.

   Σε ένα εκτενές άρθρο του για την επιθεώρηση Ruppler, που απευθύνεται στις Φιλιππίνες και την Ινδονησία, ο Purugganan παραθέτει τις εμπειρίες του από τη Σαντορίνη, δίνοντας έμφαση στον περίπατο από το μονοπάτι της Οίας προς τα Φηρά.

Για περίπου 3 εξαντλητικές ώρες κάτω από την έντονη μεσημεριανό ήλιο, ακολουθήσαμε ένα κυματιστό βραχώδες μονοπάτι με πανοραμική θέα στην Οία και τα βράχια της καλντέρας στη μία πλευρά και το Αιγαίο Πέλαγος και τα μικρότερα νησιά κυκλαδίτικη από την άλλη. Το κλασσικό ελληνικό θέαμα με τις λευκές εκκλησίες και τους μπλε τρούλους γαμτζωμένους στην κορυφή κάθε λόφου, μας ενέπνεε να συνεχίσουμε, παρά τη δύσπνοια και κόπωση. Νομίζω ότι ποτέ δεν ένιωσα πιο ευτιχισμένος βλέποντας μια εκκλησία!. Η ξηρασία του εδάφους και έντονη θερμότητα του ήλιου με έκανε να σκεφτώ το ταξίδι του Αποστόλου Παύλου μέσα από τα ελληνικά νησιά που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του χριστιανισμού δύο χιλιετίες πριν”.

Στο εκτενές άρθρο του, ο συγγραφέας, αναφέρεται στην ιστορία της Σαντορίνης, ενώ δεν παραλείπει να συστήσει και την κορυφαία εμπειρία στο νησί. “Το αποκορύφωμα της κάθε ημέρας στη Σαντορίνη – όταν για λίγα λεπτά ο καθένας σταματάει για να απολαύσει, με δέος και λαχτάρα, την πανέμορφη δύση του ηλίου”.

 

 

All photos by Oscar H. Purugganan

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version