Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ ΣΕ ΜΗΛΟ – ΚΙΜΩΛΟ

 

Ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Βακόνδιος

Ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Βακόνδιος

«Ο πολιτευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βακόνδιος επισκέφθηκε από τις  3 έως τις 6 Ιανουαρίου την Μήλο και την Κίμωλο.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, συναντήθηκε με τις δημοτικές αρχές και εκπροσώπους φορέων των δύο νησιών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι της επισκέψεως του Γ. Βακόνδιου στα νησιά, είχε προηγηθεί ενημέρωση του Υπουργού Ναυτιλίας για τα προβλήματα ακτοπλοϊκών συνδέσεων και κατόπιν σύσκεψη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για το ειδικότερο θέμα των Δυτικών Κυκλάδων με την παρουσία εκπροσώπων των νησιών.

Για το ακτοπλοϊκό ο Γ. Βακόνδιος ενημέρωσε τις δημοτικές αρχές για το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων με την ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και τις εκτιμήσεις της αγοράς για τις αναμενόμενες αλλαγές στον ακτοπλοϊκό χάρτη.

Πέραν του ακτοπλοϊκού, με τον Δήμαρχο Μήλου κο Δαμουλάκη, συζητήθηκαν τα προβλήματα υδροδότησης της Μήλου λόγω παλαιών δεσμεύσεων, η υποχρηματοδότηση του Δήμου από την κεντρική εξουσία, το πλούσιο αναπτυξιακό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, το πρόβλημα καθυστέρησης του λιμενικού έργου στα Πολλώνια, τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της έκτασης των αλυκών, την αξιοποίηση της γεωθερμίας και την περαιτέρω αναβάθμιση του νησιού σαν τουριστικός προορισμός.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν παράγοντες και  εκπρόσωποι της οικονομικής ζωής του νησιού.

Στην Κίμωλο, ο Γ. Βακόνδιος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κο Μαγκανιώτη, τον Αντιδήμαρχο κο Βεντούρη Κωνσταντίνο και εκπρόσωπους φορέων του νησιού.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καθυστέρηση του λιμενικού έργου στο λιμάνι της Ψάθης, το πρόβλημα διορισμού υπαλλήλου στο ΚΕΠ του νησιού και την ιδιαιτερότητα της Κιμώλου σε ότι αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση σε σχέση με τα γειτονικά νησιά των Δυτικών Κυκλάδων αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποτελέσει η Κίμωλος τόπο επίσκεψης επιβατών κρουαζιέρας από την Μήλο.

Τέλος, ο Γ. Βακόνδιος προ της αναχώρησής του, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες συγκεκριμένες ιδέες ανάπτυξης νέων προϊόντων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα».