Ο ΓΥΜΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΔΙΩΞΗ

 

Μια δημοσιογράφος διώκεται, επειδή αρνήθηκε να δει το γυμνό βασιλιά, πολυτελώς ενδεδυμένο

Μια δημοσιογράφος διώκεται, επειδή αρνήθηκε να δει το γυμνό βασιλιά, πολυτελώς ενδεδυμένο

 Σε μια χώρα που η «άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται». Σε μια χώρα που το «Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως- ΦΕΚ», αποτελεί την τελική απόδειξη πως ένας νόμος τέθηκε σε ισχύ, μια εγκύκλιος πρέπει να εφαρμοστεί, κάποια διοικητική πράξη διαθέτει την απαραίτητη νομιμότητα, ένας διορισμός θεωρείται απόλυτα εγκεκριμένος και μια διοικητική πράξη έχει το απαραίτητο νομιμοποιητικό ένδυμα, μια δημοσιογράφος εγκαλείται γιατί αναδημοσίευσε ένα τμήμα του. Το ΦΕΚ που αποτελεί κτήμα, αναφαίρετο δικαίωμα και ύστατο νομιμοποιητικό καταφύγιο κάθε πολίτη, θεωρήθηκε πως έχει αστερίσκους. Πως είναι εμπιστευτικό, απόρρητο ή άκρως απόρρητο, ή τέλος πάντων μη «δημοσιευταίο». Είναι τόσο άθλιο, όσο και η τύφλωση του ράφτη (του Peeping Tom) ο οποίος από περιέργεια τόλμησε να δει γυμνή τη Λαίδη Γκοντάιβα, που η ίδια είχε προαναγγείλει πως θα περιηγηθεί την πόλη της με αδαμιαία περιβολή προκειμένου να πείσει τον αυταρχικό σύζυγό της πως η αύξηση των φόρων την οποία επέβαλλε ήταν αφόρητη.Μα το είχε προαναγγείλει για όνομα του Θεού!. Αλλιώς τι νόημα θα είχε η γύμνια, χωρίς αυτόπτες μάρτυρες;. Αν δεν την περιέγραφε κάποιος, θα ήταν σαν να μην είχε συμβεί.

  Έτσι ακριβώς είναι. Το κράτος κυκλοφορεί γυμνό, αλλά κανένας, δεν δικαιούται να επισημάνει τη γύμνια του. Ο Βασιλιάς είναι επίσης γυμνός, αλλά πρέπει να μπορεί να επαίρεται για τα εκτυφλωτικά πέπλα του. Αν κάποιος παρατηρήσει, υποδείξει ή επισημάνει την ανυπαρξία των βασιλικών ενδυμάτων, γίνεται αυτομάτως εχθρός του έθνους, αγκιτάτορας ή απλά προδότης. Μα τι θέλετε τέλος πάντων;. Να βλέπει ο δημοσιογραφικός κόσμος ένα γυμνό βασιλιά και να ζητωκραυγάζει υποστηρίζοντας πως φοράει Armani;. Και τέλος πάντων αν θέλατε να καλύψετε τη γύμνια του, γιατί τον βγάλατε «φόρα παρτίδα». Μπορούσατε να τον κρύψετε στα ενδότερα. Στα «εμπιστευτικά», «απόρρητα», «άκρως απόρρητα», «εθνικού συμφέροντος» ή οτιδήποτε άλλα μυστικά. Από τη στιγμή όμως που κουνάει το γυμνό πισινό του στο πιο δημόσιο και ανοιχτό έγγραφο της χώρας, γιατί απαιτείται από την Πόπη Χριστοδουλίδου να υποκριθεί και να γράψει  πως ο βασιλιάς φορούσε βαρύτιμη γούνα για να κρύβει τα απόκρυφά του;.

«ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου κλήθηκε το πρωί της 12-2-2014 από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας να προσέλθει στο κτήριο της Λ. Αλεξάνδρας για να καταθέσει σε διαταχθείσα από τον κ. Εισαγγελέα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τα προβλεπόμενα από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα αδικήματα της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας ( άρθρα 143 και 144 Σ.Π.Κ. ) . Προσήλθε περί ώρα 14.00 . Τελικά την 16.10 ώρα απολογήθηκε ως κατηγορούμενη για παράβαση των άρθρων 143 και 144 σε συνδυασμό με το άρθρο 195 του Σ.Π.Κ. και αρνήθηκε την κατηγορία επιφυλαχθείσα για την νομιμότητα της όλης διαδικασίας . Όλα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της σχηματισθείσας δικογραφίας» .