Ο ΓΑΡΜΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΡΟΚΟΣ  ΚΑΙ Η ΠΛΑΝΕΥΤΡΑ ΑΝΕΔΟΣΑ..

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΖΕΝΤΑ

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ, Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

Ερωτώ…Με τι γραφική  μουσική να ασχοληθώ;;και απαντά άμεσα ο φίλος γράφοντας  μου.. Κεντώντας  ο Γαρμπής ,στην ακροθαλασσιά και την ανεδοσά… Σκέφτηκα  πολύ , αναμπουμπούλιασε  πολύ  το άτακτο μυαλό  μου να συμμαζέψει  τα ασυμμάζευτα γραφολοϊδια  που ήταν ατάκτως δισακιασμένα  δίπλα μου ακατάστατα σαν την πλεξίδα των κρεμμυδιών  που έκανε η μάνα μου..ΤΟΤΕ..

 

 

Και ανακατεύοντας  τον γραφικό μου ρημαδιό  , αντάμωσα μια κακογραμμένη σκέψη μου ,υγρή και πολυκαιρισμένη ,Είχα προσωποποιήσει τους καιρούς  και τον εγκέλαδο…ΤΟΤΕ..ΑΤΑΚΤΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ… τον πολυπράγμονα μαζί με την ανεδοσά και το ουράνιο τόξο.. Ήταν περίπου τέτοια εποχή ,και ο γαρμπής  μας περίμενε ομορφό ντυμένος , με κελεμπίες και κεφαλό σκεπάσματα από την νότια δική του την γήινη μεριά. Πάντα δυνατός ,αυστηρός ,και πάντα ξυπόλητος ο ομορφονιός .

 

 

Είχε γελάσει την οστρέλα….ΤΟΝ ΝΟΤΙΑ.. ,είχε ξεφύγει του σιρόκου.. ΑΛΛΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ..ΜΟΥ  ΜΟΙΑΖΕΙ… αφήνοντας τον να αγρέψει και να ανοίξει  τα πανιά του ,να αφήσει την βροχή  του βροχερού λεβάντε ,να χαλαρώσει η Όστρια  η λεπτοκαμωμένη και  να μας δροσίσει ,να μας ποτίσει ,να μας γαληνέψει  νομίζοντας εμείς οι επιστήμονες  ότι τελειώσαμε με τις  γεροντό τρέλες του..ΠΑΝΤΑ Ο ΓΑΡΜΠΗΣ…Αμ  δε που μας κούνησε μαντήλι  ο γιαγιούλας ;;

 

Ήταν  9 του Μάη  του Αγ.Χριστοφόρου κάποια χρονιά που αρμένιζα και ξάνοια  πάντα τους καιρούς στα  χαρτιά ,αλλά  και στα πρόζαλα ,και τα σημάδια  που άφηναν ..Γιώργη ερχόσαστε  γυιέ μου;;..Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ…ναι καλέ γιάντα ;Κα εδώ γίνεται της τρεζής από τον αέρα  του γαρμπή…Ναι είμαστε Πάρο και το απόγευμα κάτω…Νικολό κα ήκουσες έρχεται ο Γιώργης…Κα βάλτο σε καμμιά αμπασά να περάσει το κακό παιδί μου …Μάνα ήντα ναι γάδαρος ….ΦΙΛΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ… ,ήταν και είναι  συνήθως το τελευταίο του αγρεμένο αντίο…ΤΟΥ ΓΑΡΜΠΗ… πριν να μας διαφεντεύει ο Βοριάς ο  καλοκαιρινά  ενδεδυμένος  και  με κοντό παντέλονο ,χωρίς γιακά μπλουζί ,και σκούφο πάντα …ΠΑΝΤΑ  ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΙ  ΕΡΩΤΙΑΡΗΣ..

 

 

Αφού περάσαμε τα του δρομολογίου μας  μουράγια ,αφήνοντας την αγωνία μας να ξαποστάσει από την έγνοια της αποεπιβίβασης  επιβατών και οχημάτων ,αφήσαμε τον Αίολο να τα πει με το σεβάσμιο Ποσειδώνα για το επερχόμενο απαγορευτικό που θα μας γράπωνε στην αμπασά της Σαντορίνης…Τα είπαν ναι τα βροντό είπαν, αλλά δεν τα άκουσα ο ωτακουστής ,δεν αφουγκράστηκα τίοτις από τα θεϊκά θεριά της θάλασσας…Λιμεναρχείο Θήρας το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ…1992… σε είκοσι λεπτά στον Αθηνιό ..

 

 

Ναι καλό απόγευμα captain ,και όπως γνωρίζετε 9  μποφώρ ο γαρμπής και θα παραμείνετε μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός στο λιμάνι μας…ΠΟΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΓΑΡΜΠΗ ,ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΑΓΚΙΟ…Ερωτήθηκαν οι γλάροι και ακόμη φωνασκούν οι ασπρό ντυμένοι είρωνες….Σας  άκουσα ευχαριστώ ,θα προσπαθήσουμε να αποβιβάσουμε επιβάτες και οχήματα και θα πάμε στο  Κουλούμπο…ΠΟΙΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΟ;;;;;…Μπουκάραμε στην ΟΙΑ και πλησιάζοντας απάγκιαζε λιάκι ο γαρμπής στο Ηφαίστειο έχοντας πολύ αργά τις μηχανές για κατεπείγουσα συνεδρία με τους εμπλεκόμενους πολεμιστές μου.. ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΜΟΥ… πως θα γίνει πιο ασφαλή και  αναίμακτη η όλη επιχείρηση κατάληψης της προβλήτας για αποβίβαση πεζοναυτών…ΕΠΙΒΑΤΩΝ.. και αρμάτων τροφοδοσίας…ΦΟΡΤΗΓΩΝ..ΜΕ ΕΝΝΟΗΣΑΤΕ ΑΓΑΠΕΣ;;;;…

 

 

Με ρωτά ο τιμονιέρης που να κρατήσω την πλώρη captain ,βλέποντας το λιμάνι…Μα προς το παρόν κράτα στην κυρία που διαφημίζει τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων..EKEI AKOYNHTH ΑΚΟΜΗ… ,γιατί μετά θα γυρίσουμε πάνω στο φανάρι και θα την απαρνηθούμε την ομορφονιά ,την σκανταλιάρα. Πλησιάσαμε ,και οι εντολές προς τους αρμόδιους συνεργάτες  μιμούμενος τον Ξαρχάκο ,τις έδινα με προσοχή και δύναμη ψυχής.. Σπάσαμε κάβους ,κόψαμε σύρματα ,έκλεισε η φωνή μας από τις νότες του VIVALDI  ,αλλά έγινε η απόβαση όλων και η άμεση αναχώρηση για αγκυροβόλιο Κουλούμπου…Φταίει ποιος  φταίει ,γιατί φταίει ,που έφταιξε ,γιατί δεν έκανε ,που ,που και πως….Για όλα φταίει…

 

 

Ο ΓΑΡΜΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΡΡΟΚΟΣ  ΚΑΙ Η ΠΛΑΝΕΥΤΡΑ ΑΝΕΔΟΣΑ..

 

Καλοτάξιδοι και ευλογημένοι από καρδιάς όλοι….Και από τα άλλα;;τα αφήνουμε πάντα για άλλους, έχοντας σφικτά αγκαλιασμένο  όμως τον αριθμό πρωτοκόλλου……Ποιος φταίει;; απαντώ μεγαλοφώνως….ΜΟΝΟ ΕΓΩ.. Γιατί;;;;;Μα γιατί στερήθηκαν οι σουπιές την πρώτη ύλη για να τραφούν επαρκώς . Μάτια  μου των ρεματιών μου μάτια με κρεμμυδάκι και αιγαιοπελαγίτικο σπανάκι …Κωπηλατείτε;;Σας εφιστώ πολύ προσοχή στις φουσκόθαλασσιές ,και τα απόνερα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *