Ο Φάρος Ακρωτηρίου γοητεύει τους ταξιδιώτες

 

 

“Ένα ενθουσιώδες αφιέρωμα στο Φάρο του Ακρωτηρίου, δημοσίευσε ο ταξιδιωτικός ιστότοτοπος roveme.
“Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Σαντορίνης, ο Φάρος του Ακρωτηρίου είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα του νησιού. Διάσημος για την πανοραμική θέα και την πλούσια ιστορία του, ο φάρος είναι ένας δημοφιλής προορισμός για επισκέπτες που θέλουν να εξερευνήσουν τόσο τη φυσική ομορφιά όσο και την πολιτιστική σημασία. Είτε σας μαγεύει η εκπληκτική του θέα είτε σας ενδιαφέρει η ναυτική του κληρονομιά, αυτός ο φάρος προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του νησιού”, γράφει χαρακτηριστικά.

Ο συντάκτης, δίνει επίσης μια σειρά από ιστορικές, αλλά και χρηστικές πληροφορίες για τη μετάβαση στο εμβληματικό αξιοθέατο με τη μακρά ιστορία και τη θαυμάσια θέα, σημειώνοντας: «Ο Φάρος του Ακρωτηρίου κατασκευάστηκε το 1892 από μια γαλλική εμπορική εταιρεία, καθιστώντας τον έναν από τους πρώτους φάρους που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα . Αρχικά, κινούνταν με βενζίνη και λειτουργούσε χειροκίνητα από έναν φαροφύλακα που ζούσε επί τόπου σε ένα μικρό ασβεστωμένο κτίριο. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο φάρος σταμάτησε να λειτουργεί αλλά αποκαταστάθηκε το 1945 από το Ελληνικό Ναυτικό. Το 1988, συνδέθηκε με ηλεκτρισμό και συνεχίζει να λειτουργεί σήμερα, εκπέμποντας ένα λαμπρό λευκό φως κάθε 10 δευτερόλεπτα για να καθοδηγήσει τα πλοία με ασφάλεια κατά μήκος της ακτής.
Ο φάρος έχει σταθεί ως σιωπηλός μάρτυρας της ιστορίας του νησιού και ο ρόλος του στη θαλάσσια ναυσιπλοΐα παραμένει σημαντικός. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να δουν το αρχικό σπίτι του φαροφύλακα, το οποίο βρίσκεται στη βάση του πύργου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *