Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ ΣΕ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

 

 

 

“Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της πιθανής εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά μας πραγματοποιήθηκε, χθες 13 Μαρτίου 2020, στο Δήμο Θήρας. Την σύσκεψη συντόνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος για θέματα υγείας κ. Σοφία Κίτσου και συμμετείχαν ιδιώτες γιατροί, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα παρέστησαν:

 

 

Η κ. Αγγελάκη Μαρία – Παιδίατρος και Δημοτικός Σύμβουλος. Ο κ. Βλάχος Ανδρέας – Ουρολόγος. Ο κ. Δεληστάθης Γεώργιος – γιατρός Γενικής Ιατρικής. Ο κ. Δημητρόπουλος Γεώργιος – Δερματολόγος. Η κ. Καραμολέγκου Ευαγγελία – γιατρός Γενικής Ιατρικής. Η κ. Καραμολέγκου Καλλιόπη – Παιδίατρος. Ο κ. Μάστακας Αριστοτέλης – γιατρός Γενικής Ιατρικής. Ο κ. Μαυρόπουλος Αχιλλέας – γιατρός Γενικής Ιατρικής. Ο κ. Νομικός Βασίλειος – Καρδιολόγος. Η κ. Ούπα Βερόνικα – Καρδιολόγος.

 

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες συζήτησαν για την αντιμετώπιση της πιθανής εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά της Θήρας και της Θηρασίας. Αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός των ιδιωτών γιατρών με το Δήμο και το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, προκειμένου να αξιοποιηθεί η επιστημονική τους κατάρτιση στην προσπάθεια που καταβάλλει τόσο η Πολιτεία, όσο και ο Δήμος στην μάχη για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων του κορωνοϊού στα νησιά μας, καθώς και στην προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών.

 

 

Επίσης στην σύσκεψη αναφέρθηκε ότι και οι υπόλοιποι ιδιώτες γιατροί, που δραστηριοποιούνται στο νησί και για επαγγελματικούς λόγους δεν συμμετείχαν στην συνάντηση, επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την επιτροπή και να συστρατευθούν στην προσπάθεια. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί παρόμοια συνάντηση με τους φαρμακοποιούς του νησιού, καθώς και με εκπροσώπους του Πολυιατρείου Σαντορίνης. Τον συντονισμό της επιτροπής έχει αναλάβει η αρμόδια Αντιδήμαρχος για θέματα υγείας κ. Σοφία Κίτσου, με αναπληρώτρια την κ. Μαρία Αγγελάκη, Παιδίατρο και Δημοτικό Σύμβουλο.

Στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού ας συστρατευτούμε όλοι!

Για τον Δήμο Θήρας,

Σοφία Κίτσου

Αντιδήμαρχος Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *