Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

 

κάνει»,  είπε ο Δήμαρχος.

Την πρόθεση του Δήμου να παράσχει δωρεάν στέγη στους αγροτικούς γιατρούς που θα υπηρετήσουν στο νησί, γνωστοποίησε ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος. Απαντώντας σε σχετική παρέμβαση του υποψηφίου Δήμαρχου κ. Γιώργου Χάλαρη, ο Δήμος δημοσιοποίησε την επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, όπου εκτός των άλλων παρατίθενται τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

«Στελέχωση Κέντρου Υγείας Θήρας με Αγροτικούς Ιατρούς».

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα έχω κληθεί επανειλημμένως από κοινωνικούς φορείς, άλλα και από τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας Θήρας, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο νησί μας.

Η έλλειψη ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και η συχνή έλλειψη υγειονομικού υλικού, έχουν υποβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο της παροχής υπηρεσιών.

Σας γνωρίζουμε τα εξής:

Αυτή τη στιγμή υπηρετεί ένας αγροτικός ιατρός από τους εννέα που απαιτούνται για την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θήρας και των περιφερειακών αγροτικών ιατρείων Θήρας και Θηρασίας.

Υπάρχει υποστελέχωση σε γιατρούς ειδικότητας και παρά ταύτα οι εναπομένοντας καλούνται, εκ περιτροπής, να στελεχώσουν τα ιατρεία των μικρών νησιών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν ούτε εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Θήρας.

Πολλοί γιατροί που προσλαμβάνονται για το Κέντρο Υγείας Θήρας τοποθετούνται σε άλλα νησιά (π.χ. ορθοπεδικοί), με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά ειδικοτήτων.

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ σήμερα απαρτίζουν τέσσερα (4) άτομα, ίσως από το επόμενο μήνα να μείνουν μόνο τρία, αριθμός που κάνει απαγορευτική τη λειτουργία του σε εικοσιτετράωρη (24) βάση.

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό.

Ειδικότερα υπάρχουν ανάγκες σε:

μηχανήματα παραγωγής ιατρικού οξυγόνου

απινιδωτή τροχήλατο

οξύμετρα, ωτοσκόπια, στηθοσκόπια, σετ χειρουργικών εργαλείων, πιεσόμετρα

εξοπλισμό γυναικολογικού και μικροβιολογικού ιατρείου (καρέκλα, καρδιοτοκογράφος, υπέρηχος κλπ)

αναλώσιμα, ιματισμό, ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό κ.α.

Ως γνωρίζετε ο Δήμος Θήρας μέσω του Ιδρύματος Λούλας και Ευάγγελου Νομικού, ενισχύει, εδώ και αρκετά χρόνια, με χρήματα το Κέντρο Υγείας Θήρας προκειμένου να καλύπτονται ανάγκες σημαντικές.

Στη παρούσα χρονική περίοδο αποφασίσαμε να παρέχουμε και στέγη στους αγροτικούς γιατρούς και για τούτο παρακαλούμε όπως στις προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων συμπεριληφθεί η ανωτέρω παροχή.

Ύστερα από τα ανωτέρω εκτεθέντα παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων».