Ο Δήμαρχος Θήρας για την απώλεια του Γιώργου Χατζηγιαννάκη  

 

 

   “Ο Δήμαρχος Θήρας εκ μέρους του Δήμου Θήρας, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Γιώργου Χατζηγιαννάκη ως φόρο τιμής στην πρόσφορα του στη Σαντορίνη.  

 

     Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και δημιουργός του εμβληματικού εστιατορίου Selene (Σελήνη) στη Σαντορίνη και με μεράκι και αγάπη στα προϊόντα της Θηραϊκής γης στήριξε την παγκόσμια ανάδειξη της παραδοσιακής κουζίνας της Σαντορίνης.  

 

     Με τη δράση του συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάδειξη του νησιού ως υψηλού επιπέδου γαστρονομικό προορισμό, ενώ σε κάθε ευκαιρία υπογράμμισε τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση.  

 

     Ιδιαίτερη σημασία σε αυτό έπαιξε και η έμφαση που έδωσε στις συνέργειες και την εξωστρέφεια γνωρίζοντας πώς χτίζεται η ταυτότητα ενός γαστρονομικού προορισμού. Σημαντικοί σεφ βρήκαν στη συνέχεια στο εστιατόριο του “Σελήνη” το έδαφος, για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, ενώ όλη η γαστρονομική και τουριστική κοινότητα έχει να μιλάει για έναν ξεχωριστό άνθρωπο – δάσκαλο για πολλούς και σε πολλά επίπεδα.  

 

– Καλό κατευόδιο στον “πατριάρχη” της γαστρονομίας”.  

 

  •  
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *