Site icon Santonews

Ο ΑΘΗΝΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΝΟΜΙΣΤΕΡΑΚΙΑ»

ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

 

 

Από φίλο της σελίδας (και προσωπικό) πήρα ένα βιντεάκι που δείχνει την αίθουσα αναμονής του Αθηνιού να… κλιματίζεται από ανεμιστήρες. Σκέφτηκα να τον επιπλήξω. Για δύο λόγους:

Πρώτος, γιατί ο –κάποτε χώρος αναμονής πρότυπο για τις Κυκλάδες- αποκτά κάτι από το σκηνικό της περίφημης ταινίας Καζαμπλάνκα (εντάξει οι συγκεκριμένοι ανεμιστήρες, δεν είναι ακριβώς ίδιοι), αλλά το σκηνικό παραμένει ίδιο. Μέχρι που μπορεί να δεις κάποια στιγμή τον Μπόγκαρτ  να λέει, βλέποντας την Ίνγκριντ Μπέργκμαν να μονολογεί: ««Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine» – Απ’ όλα τα μπαρ, σε όλες τις πόλεις του κόσμου, αυτή μπαίνει στο δικό μου». Και οι «βραστοί» επιβάτες να μονολογούν: «Θα έχουμε πάντα τον Αθηνιό» (παράφραση του «We ‘ll always have Paris», πάλι από την Καζαμπλάνκα) .

 

Δεύτερος λόγος- και είναι Κυριακή, οπότε βαριέμαι να ψάξω το αρχείο- η αίθουσα του Αθηνιού, διαθέτει μελέτη σκοπιμότητας για την ενεργειακή αναβάθμιση της αίθουσας αναμονής https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A71%CE%9C%CE%9F%CE%952%CE%95-%CE%97%CE%91%CE%9D?inline=true   (. Εεεεε… όσο νάναι, άλλο το αρκουδίσιο (ερ κοντίσιον, το λένε κάποιοι) και άλλο το νομιστεράκι (ή μήπως ανεμιστηράκι;). Απλώς θυμήθηκα λίγο τα νομιστεράκια του (καρά) ρατσιστικού ανέκδοτου, όπου ένας κυνηγός παινευόταν πως σκότωνε δεκάδες «νομιστεράκια» την ημέρα. Κι όταν τον ρώτησαν τι ήταν αυτά, απάντησε πως ήταν κάτι πλάσματα που όταν τα σημάδευε, φώναζαν «no mister, Νο!».

 

ΥΓ. το βιντεάκι, δείτε το εδώ.

ΥΓ. Κάποιοι άλλοι φίλοι (που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους), μου είπαν πως είχαν προσφερθεί, να επισκευάσουν ΔΩΡΕΑΝ, τον κλιματισμό του Αθηνιού. Βρε τους τζαμπατζήδες!.

Exit mobile version