Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ «ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ»

"Στο χάρτη της Ελλάδος είμαστε ακόμη Έλληνες. Για εσάς κύριε Πρωθυπουργέ; "

“Στο χάρτη της Ελλάδος είμαστε ακόμη Έλληνες. Για εσάς κύριε Πρωθυπουργέ; “

Πριν από λίγο καιρό, η εξαγγελία του πρωθυπουργού πως όλοι οι έλληνες θα έχουν αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο (Wi- Fi), προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Αλλά όπως και να έχει, θα ήταν μια ευπρόσδεκτη παροχή, έστω κι αν σε αυτές τις συνθήκες κρίσης δεν είναι η πλέον πιεστική αναγκαιότητα των ελλήνων. Ακόμα και σε αυτή όμως, μπαίνουν «αστερίσκοι» που επικυρώνουν την κατηγοριοποίηση των πολιτών σε κατηγορίες. «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» είναι για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι των μικρών νησιών, που αποκλείονται από αυτή την … ιντερνετική ευωχία. Διότι, είναι λίγοι. Είναι ξεχασμένοι. Και ασφαλώς είναι ανόητοι που επιμένουν να ζουν στον τόπο τους. Η επιστολή του Δημάρχου της Ανάφης, είναι χαρακτηριστική αυτής της «αβάσταχτης ελαφρότητας» του ελληνικού κράτους. Αν και ορθότερο θα ήταν να χαρακτηριστεί ως μέγιστη αδιαφορία, που ξεπερνά το μέτρο της αναλγησίας. Η επιστολή είναι συνταρακτική, όχι λόγω του μεγέθους του θέματος, αλλά εξαιτίας της δραματικής υπόμνησης  για μια Ελλάδας που όλοι αγνοούν, σε όλους τους τομείς.

 

Η ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΦΗΣ.

 

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Παρέλαβα σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την προαναφερόμενη στα σχετικά επιστολή, με την οποία μας προσκαλείται ως Δήμο να δηλώσουμε ενεργή συμμετοχή για την πραγματοποίηση ενός αξιόπιστου Εθνικού Δικτύου Wi – Fi, επίσης στην επιστολή αναφέρεται ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και προφανή τόσο για τους πολίτες όσο και για την προβολή της περιοχής μας. Η ικανοποίηση μου ήταν μεγάλη γιατί είδα ότι τα όσα εξαγγείλατε σε συνέντευξή σας θα υλοποιηθούν. Δημιουργώντας όμως την πρόταση μου για την Νήσο Ανάφη διαπίστωσα ότι βασικό κριτήριο ένταξης είναι 600 κάτοικοι με βάση την απογραφή του 2011.

Ανέτρεξα στην συνέντευξή σας και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι δηλώνατε ρητώς κατηγορηματικώς και επανειλημμένως ότι η δημιουργία του Wi – Fi δικτύου αφορά όλη την Ελλάδα. Και σας ρωτώ κύριε Πρωθυπουργέ, η Ανάφη ανήκει εν τέλει στην Ελλάδα; Τα μικρά νησιά ανήκουν στην Ελλάδα; Και μην σπεύσετε να απαντήσετε ότι θα ενταχθούμε σε κάποια άλλη φάση γιατί η απαξίωση που υφιστάμεθα είναι συνεχής και καθημερινή. Η επιβίωση μας βρίθει προβλημάτων αφού στο όνομα της οικονομικής κρίσης, εσείς και η κυβέρνηση σας αντί να προστατεύσετε τις ήδη προβληματικές περιοχές της Ελλάδος, κάνατε περικοπές στα δρομολόγια πλοίων, στην ιατρική περίθαλψη και τώρα μας αποκόπτετε και από το Εθνικό Δίκτυο Wi – Fi, ένα εργαλείο το οποίο θα ήταν χρήσιμο για τον Τουρισμό (την κατεξοχήν πηγή εισοδημάτων των δημοτών μας.)

Έχουμε απευθυνθεί πολλάκις με επιστολές μας και τηλεφωνικώς στους αρμόδιους φορείς για την συγκοινωνία και την ιατρική περίθαλψη χωρίς λύση στα τόσο σοβαρά προβλήματα μας, παρόλα ταύτα η κατάσταση δυσχεραίνεται μέρα με την μέρα και μετά λύπης μου διαπιστώνω (ακόμη και για το δίκτυο ασύρματης επικοινωνίας) ότι η λειτουργία των μικρών νήσων για τον προϋπολογισμό σας, είναι τελικά ασύμφορη. Όμως στον χάρτη της Ελλάδος είμαστε ακόμη Έλληνες. Για εσάς κύριε Πρωθυπουργέ;

 

Με τιμή,

Ο Δήμαρχος Ανάφης

Ρούσσος Ιάκωβος».