Ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

 

 

  “Α.Ο. Θήρας και Ε.Α.Ε «ένωσαν» τις δυνάμεις τους ενάντια στον καρκίνου του μαστού
Ακόμη ένα πολύτιμο μήνυμα ζωής και ελπίδας κατά του καρκίνου του μαστού έστειλε ο Α.Ο. Θήρας, στον σαββατιάτικο νικηφόρο αγώνα του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ με την Θέτιδα Βούλας.
 
Οι αθλήτριες της ομάδας μας, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης απέναντι στον καρκίνο της γυναίκας, αγωνίστηκαν και πάλι με τις εμβληματικές «ροζ κορδέλες» στις φανέλες τους, ενώ πριν την έναρξη της αναμέτρησης, καθεμία από τις κοπέλες του Κώστα Παπαδόπουλου πρόσφερε ένα ροζ τριαντάφυλλο σε αθλήτρια των φιλοξενούμενων.
 
 
Σε συνεργασία μάλιστα με το νεοσυσταθέν παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Σαντορίνη, άνθρωποι του Α.Ο. Θήρας μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια κατά τη είσοδο των θεατών στο γήπεδο, με πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση της νόσου.
 
 
Εξάλλου το πρωί της Κυριακής τρεις αθλήτριες μας οι Μαριαλένα Αρτακιανού, Λυδία Μερκούρη και Γεωργία Γκόλτσιου παραβρέθηκαν, μεταξύ εκλεκτών άλλων προσκεκλημένων, στο πολιτιστικό κέντρο «ΜΠΕΛΛΩΝΕΙΟ», σε εκδήλωση του νεοσυσταθέντος Παραρτήματος Θήρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών στο νησί μας. Το Δ.Σ του συλλόγου μας εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ, αλλά και της επιστημονικής επιτροπής της εκδήλωσης, κ. Θανάσης Μέντας.
 
 
«Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση όπου ακούστηκαν πολύ σημαντικά πράγματα για τον καρκίνο του μαστού, αλλά και εν γένει για τη νόσο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλα βήματα, πλέον πάνω από το 50% περιπτώσεων της νόσου θεραπεύεται και οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά. Πρωταρχικό ρόλο όμως σε αυτό, παίζουν για όλους μας οι προληπτικές εξετάσεις και η έγκαιρη διάγνωση» δήλωσε η αρχηγός του Α.Ο. Θήρας, Μαριαλένα Αρτακιανού, εκφράζοντας την πίστη και την αισιοδοξία της πως «ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί».
 
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και εκ των ομιλητών της εκδήλωσης, με θέμα: «Η Ε.Α.Ε. στα 63 χρόνια Αντικαρκινικού Αγώνα & στην Ψυχική και Κοινωνική Υποστήριξη Ογκολογικών Ασθενών και Συγγενών τους», κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, αρχικά δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το νέο παράρτημα της Ε.Α.Ε στο νησί μας: «Είναι μεγάλη χαρά για μας, έπειτα από 115 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, να έχουμε πλέον ένα παράρτημα και στη Σαντορίνη. Αυτό βοηθάει στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, βοηθάει στην στήριξη και στην επικοινωνία ασθενών και συγγενών».
 
 
 
Παράλληλα ο κ. Φιλόπουλος, που το Σάββατο παρακολούθησε από το VIP Lounge του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ με μέλη της διοίκησης του Α.Ο Θήρας το παιχνίδι με τη Θέτιδα Βούλας, εξήρε την πρωτοβουλία και τις δράσεις του συλλόγου μας στις δύο τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις της Volley League Γυναικών: «Χαιρόμαστε πολύ γιατί χθες, με την αφορμή του αγώνα βόλεϊ, βρεθήκαμε σε έναν όμορφο χώρο όπου προάγεται η σωματική άσκηση, ένας σημαντικός στόχος που η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία επιθυμεί να επιτευχθεί σε όλη την Ελλάδα Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Α.Ο. Θήρας για όσα έχει καταφέρει και μακάρι οι νέοι μας, αλλά και ακόμη μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, θα πρέπει να αθλούνται, γιατί έτσι βοηθούν την υγεία τους.
 
 
 
Από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το ενδιαφέρον και τη σπουδαία πρωτοβουλία του Α.Ο. Θήρας, σε συνεργασία με το παράρτημά μας, πραγματοποιήσαμε κάποιες δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, γιατί ο καρκίνος του μαστού είναι ο Νο 1 καρκίνος στο γυναικείο φύλο. Για αυτό από τη νεαρά ηλικία τους οι γυναίκες οφείλουν να είναι ευαισθητοποιημένες, αφενός για να στηρίξουνε τις προσπάθειες για την έρευνα, την θεραπεία, τη διάγνωση, την υποστήριξη των ασθενών και αφετέρου για να αρχίσουν τον τακτικό μαστογραφικό και ιατρικό έλεγχο στην ηλικία των 40 ετών.
Οφείλουμε πραγματικά «πολλά μπράβο» στις αθλήτριες και στη διοίκηση του σωματείου του Α.Ο. Θήρας που προώθησε με τόσο όμορφο τρόπο, αυτή την καμπάνια ευαισθητοποίησης»
Εκ του Γραφείου Τύπου του Α.Ο. Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *