Ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΕΡΔΙΣΕ 3-1 ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ-ΑΜΦΙΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

 

 

  Μερικές φορές, ότι κι αν πεις, ο ενθουσιασμός ανθρώπων που εκτιμάς πολύ, σε παρασύρει κι εσένα. Τηλεφωνεί φίλος που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Για το παιχνίδι Άρης- ΑΟ Θήρας. Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών Α1. Συνεπαρμένος και ενθουσιασμένος σαν να πέρασε όλη τη μέρα στη Μοδιάνο, τρώγοντας γαρίδες και θαλασσινά, ανάμεσα στους ήχους των ανθρώπων και τις μουσικές των πλανόδιων από την Παλιά Λαχαναγορά. “Νικήσαμε!. Ο ΑΟ Θήρας, πέρασε από τη Πυλαία και τον Άρη νικητής”.

Είναι από τις στιγμές που, το βολικό -και αληθινό- “δεν πολυκαταλαβαίνω από αθλητικά”, δεν σου αρκεί. Ακριβώς γιατί ο συνομιλητής σου, δεν έχει την επιθετικότητα του τυφλού οπαδού, αλλά τη συγκίνηση του υγιούς φιλάθλου. Επειδή τον γνωρίζεις καλά, αντιλαμβάνεσαι πως κυρίως είναι λάτρης του αθλήματος και της ευγενούς άμιλλας.

Οπότε, μέσα από τις βιαστικές σημειώσεις ξετυλίγω το κουβάρι της χειμαρρώδους αφήγησης, που ως προς τα νούμερα, έκανα έλεγχο σε ειδικές ιστοσελίδες (θα αναφερθούν στο τέλος, όπως επιτάσσει η δεοντολογία). Τα κορίτσια του ΑΟ Θήρας, μπαίνουν στον αγώνα με την ιστορική ομάδα του Άρη, που υπερασπίζεται δυνατά και αποτελεσματικά την έδρα της σε όλα τα ματς. Κερδίζουν- ο ΑΟ Θήρας- το πρώτο σετ 25-22. Το σκορ, δείχνει και τον ιδρώτα στο παρκέ. Το δεύτερο σετ το χάνουν με 19-25. Έρχεται το τρίτο σετ που το κερδίζουν πάλι με 25-22. “Δεν μπορώ να σου πω τι παιχνίδι, γινόταν”, λέει ο άτυπος ανταποκριτής στη συμπρωτεύουσα.

Μετά έρχεται το τέταρτο σετ. Ο Άρης μπορεί να μοιράσει τους βαθμούς. Προηγείται κιόλας, 24-18. Και κάπου εκεί, ο άτυπος ανταποκριτής, “μεταδίδει” εκστασιασμένος. “Θέλανε μόνο ένα πόντο!. Μόνο έναν!. Και κάναμε τέτοια ανατροπή που θα τη θυμάμαι!”. Τελικό σκορ του σετ 28-26. Ιδρώτας, δύναμη, θέληση!. Ο ΑΟ Θήρας νικητής με 3-1. Τρεις ακόμα βαθμοί και δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, μαζί με την ομάδα “Μακεδόνες”. Όλα αυτά, μετά από ένα σκληρό και εξουθενωτικό αγώνα με τη Θέτιδα, που τον έφερε στο Final 4 του κυπέλλου το οποίο θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη. Πάνω στο ψηλότερο κύμα των φετινών του στόχων, με άλλα λόγια. (Προφανώς θα ρωτήσω τον Αντώνη Κοραή, αθλητικογράφο του σταθμού που είναι επιστήμονας στα αθλητικά, να μου εξηγήσει πολλά).

Αλλά, επειδή ξέρω να ξεχωρίζω τον ενθουσιασμό από τον φανατισμό. Κι επειδή εκεί ψηλά στην αγαπημένη Σαλονίκη, κάποια -πολλά- παιδιά από τη Σαντορίνη, βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα, κόσμια, αλλά με ενθουσιασμό και παλμό. Δια ταύτα, η Santonews,θα βρεθεί στο Final 4 του Κυπέλλου -μπράβο στον Δήμο και τον ΔΑΠΠΟΣ, που ανταποκρίθηκαν τόσο καλά- για να δούμε επιτέλους πως μια ομάδα που προέκυψε από ένα “μαγικό πουθενά” καταφέρνει να οδηγήσει ακόμα και τους πλέον δύσπιστους σε ένα γήπεδο με ένα “απτό κάτι”.

ΥΓ. Η φιλοξενία από τον Άρη, πολύ καλή σύμφωνα με τον “άτυπο ανταποκριτή”.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΗ volleyball.gr

Γιάννης Τσαϊρέλης (Άρης): «Είχαμε μεγάλα κενά διαστήματα σήμερα. Θα μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν αντίστροφο, όμως η Θήρα ήταν καλύτερη και πιο συγκεντρωμένη στα κρίσιμα σημεία. Θα μας στοιχίσει το τρίποντο που χάσαμε».

Γιώργος Ρούσης (ΑΟ Θήρας): «Πολύ σημαντική νίκη για εμάς που μας δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Σιγά σιγά βγαίνει η δουλειά που κάνουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *