Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Σ. ΔΡΟΣΟΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΑΠΟΡΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΟΧΙ, ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

 

 

 

Ίσως τώρα, για μία ακόμα φορά κατανοήσουν κάποιοι τι σημαίνει να είσαι μάχιμος αντιδήμαρχος και όχι κατασκηνωτής σε πολυθρόνες, με το air condition του γραφείου στο φουλ, και των αφ’ υψηλού εντολών.  Ο Δρόσος Σπύρος, από την πρώτη στιγμή έδειξε πως ήταν η σοφότερη επιλογή όποτε του ανατέθηκε το δύσκολο και δυστυχώς παραμελημένο έργο της καθαριότητας.

Εδώ, τον βλέπετε να έχει πάρει τη μάνικα και να ξεπλένει τον πεζόδρομο Καμαρίου. Τέσσερις και 30 τα ξημερώματα!. Την ώρα δηλαδή που ακόμα και τα λεγόμενα after μαγαζιά έχουν κλείσει,  οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο βαθύτερο ύπνο τους και οι πόρτες των σπιτιών είναι σφαλιστές.

Το σημαντικότερο: ο αντιδήμαρχος καθαριότητας δεν έδωσε απλά μία εντολή σε κάποιους απρόσωπους κουρασμένους ή οτιδήποτε άλλο, εργαζόμενους. Έδωσε το παράδειγμα.  Και δίνει ένα γενικότερο εξαιρετικό παράδειγμα αλλά δημιουργεί ένα βασικότατο ερώτημα: Γιατί τόσα χρόνια αυτή η τόσο αναγκαία πράξη δεν γινόταν;.

Το ότι τουλάχιστον τώρα γίνεται το αυτονόητο, χάρις  στην αφοσίωση και τον ενθουσιασμό ενός τόσο άξιου ανθρώπου,  αποτελεί παράδειγμα και ευθύνη για τη Σαντορίνη. Παράδειγμα στους αυτοδιοικητικούς για το πώς πρέπει να δουλεύουν και ευθύνη στους πολίτες να βοηθήσουν αυτό το έργο που επιτέλους βλέπουν να γίνεται.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *