Ο ΑΔΩΝΙΣ ΣΕ ΚΕΦΙΑ

ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Μειώσαμε τις δαπάνες Υγείας, έιπε ο κ. Άδωνις. Κανένας δεν το αμφισβητεί.

Μειώσαμε τις δαπάνες Υγείας, έιπε ο κ. Άδωνις. Κανένας δεν το αμφισβητεί. Αν δεν αρρωσταίνουμε δεν τις χρειαζόμαστε.

Το γύρο, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει η on air κόντρα του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλου Πολάκη με το Βουλευτή και πρώην Υπουργό της ΝΔ κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Ενδεχομένως στη διάρθρωση της συζήτησης, ο κ. Γεωργιάδης να έχει δίκιο, επειδή ως έμπειρος επί τα τηλεοπτικά, περίμενε τη σειρά του να μιλήσει ενώ ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν συστηματικά … «διακοψίας», (όπως είχε πει κάποιος παλιός κοινοβουλευτικός).

Ο κ. Άδωνις όμως – «νταλικιέρης» αποκαλείται από κάποιους σαντορινιούς, επειδή κάποτε είχε απειλήσει ότι θα στείλει νταλίκες για να πάρουν τον εξοπλισμό του νεόδμητου νοσοκομείου Σαντορίνης- φούσκωσε από περηφάνια, όταν αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση δαπανών στο χώρο της Υγείας (δείτε το επισυναπτόμενο βίντεο μετά το 1΄.19΄΄ https://www.youtube.com/watch?v=yoZEzjbUka).
Όντως, τις περιέκοψε. Δραστικά. Δραματικά. Εξουθενωτικά (τον παραπέμπουμε και στο ρεπορτάζ του France 2- https://www.facebook.com/opensantorinihospital). Έκανε οικονομία ως Υπουργός Υγείας. Αλλά πως;. Αναγκάζοντας το Δήμαρχο Ανάφης να εκτελεί καθήκοντα νοσηλευτή, για να σώσει τη ζωή μιας γυναίκας που είχε αλλεργικό σοκ. «Τρυπηθήκαμε πολύ περισσότερο από αυτήν» είχε δηλώσει ο κ. Ρούσσος, γιατί αυτός προσπαθούσε να της κάνει την ένεση για να τη σώσει. Ούτε γιατρός, ούτε νοσηλευτής, υπήρχε στο νησί!.
Ωθώντας πολλούς δημάρχους των Κυκλάδων να προσφύγουν στον Εισαγγελέα, για τις τραγικές ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Δίνοντας το έναυσμα για πρωτοφανείς σε όγκο κινητοποιήσεις σε πολλά νησιά (π.χ Πάρος), με αποκλειστικό θέμα την Υγεία. Κρατώντας κλειστό το στολίδι των 14.000.000 ευρώ στη Σαντορίνη. Αφήνοντας στην ευγενή διάθεση φιλανθρωπικών οργανώσεων την Υγεία των κατοίκων, μικρών νησιών. Κάνοντας τους δύσμοιρους αγροτικούς γιατρούς νομάδες, δύο εβδομάδες στο ένα νησί, δύο στο άλλο.
Κάνοντας, ακόμα και απλά περιστατικά, να γίνονται επώδυνα ή και επικίνδυνα, λόγω έλλειψης τραυματιοφορέων ή οδηγών ασθενοφόρων (ας έρθει στη Σαντορίνη να το διαπιστώσει). Λοιπόν ΝΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης, μείωσε δραστικά το κόστος της Υγείας. Μπράβο του!. Αλλά οι έλληνες «Τρέμουν μην αρρωστήσουν», λέει το γαλλικό France2 και το ισπανικό «El Periodico». Αλλά πάλι, με την τεράστια πείρα του τηλεπλασιέ («τα λιγουρεύεστε;», αναφωνούσε κρατώντας στοίβες βιβλίων), ίσως οι διεθνείς αναφορές για την απαξίωση του κλάδου της Υγείας (δεν αναφέρομαι σε Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατί αυτό ..ψόφησε) να του προοιωνίζουν μια διεθνή καριέρα. Ως τηλεπλασιέ βέβαια.