Site icon Santonews

Ο Α. ΒΛΑΧΟΣ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΣΙΚΙΝΟ

  “Στη συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων, Ανδρέα Βλάχου, με το δήμαρχο Βασίλη Μαράκη, τον τέως δήμαρχο Γιάννη Συρίγο και κατοίκους της Σικίνου αναδείχτηκαν τα προβλήματα αλλά και η αγάπη, η έγνοια και τα όνειρα όλων τους για το μικρό , πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί τους.

  Λείπει η ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή σύνδεση το χειμώνα, δεν έχουν σύνδεση με την πρωτεύουσα του Νομού, πολλές φορές δεν έχει ούτε το επιδοτούμενο πλοίο λόγω καιρού. Έχουν οργανωμένο Περιφερειακό Ιατρείο (με τρεις απινιδωτές που όμως δεν έχουν επιμορφωθεί να χρησιμοποιούν) αλλά δεν έχουν φαρμακείο να πάρουν τα φάρμακα που χρειάζονται. Τα σχολεία έχουν ελάχιστους μόνιμους δάσκαλους και καθηγητές όμως τα παιδιά και οι νέοι δεν έχουν πολιτιστικές ή αθλητικές διεξόδους.

Ωστόσο, είναι βούληση όλων να κρατήσουν τις παραλίες του νησιού, ελεύθερες με διαχείριση από το Δήμο, δεν επιτρέπουν πισίνες στα τουριστικά καταλύματα, είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

  Όλοι οι Σικινιώτες υποστήριξαν και είναι περήφανοι για τη βραβευμένη αναστύλωση της Επισκοπής, ενός ρωμαϊκού μαυσωλείου του 3ου αι. μΧ που μετατράπηκε σε βυζαντινό ναό και λειτούργησε ασταμάτητα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα αποτελεί σημαντικό μνημείο όχι μόνο της Σικίνου αλλά και όλων των Κυκλάδων και η τοπική κοινωνία απαιτεί την κατασκευή Μουσείου για τη στέγαση όλων των πολύτιμων αρχαιολογικών και βυζαντινών ευρημάτων.

Ο Ανδρέας Βλάχος και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θεωρούν τη Σίκινο ιδιαίτερο κομμάτι της Επαρχείας Θήρας με το δικό της παραδοσιακό χαρακτήρα και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για την στήριξη των κατοίκων σε όλους τους τομείς της υγείας, παιδείας και του πολιτισμού. Η σταθερή θέση του ΚΚΕ στο πλάι των εργαζομένων, αγροτών κι επαγγελματιών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, ένα μέλλον που αξίζει σε όλους και στη μικρή αλλά πολύ σημαντική Σίκινο”.

Exit mobile version