ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ:ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ! ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΠΟΛΑΚΗΣ-ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_ΦΕΒ_2016Μια ανάσα πριν πατηθεί ο διακόπτης για να ξεκινήσει η λειτουργία, βρίσκεται το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Έγκυρες πληροφορίες της Santonews, αναφέρουν ότι εγκρίθηκε ο Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας που περιλαμβάνει 183 θέσεις και οι προκηρύξεις θα γίνουν άμεσα. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ή την Τρίτη 22 Μαρτίου πρόκειται να δημοσιευθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις θέσεις. Μέχρι τότε, θα έχει γίνει και η υποβολή των εγγράφων προτίμησης των ήδη εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Θήρας (λήγει στις 19 Μαρτίου).
Η προκήρυξη, αφορά 175 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά επειδή διανύουμε ήδη το οικονομικό έτος, οι προσλήψεις θα γίνουν με την μέθοδο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου οι οποίες αργότερα θα μετατραπούν σε αορίστου, πράγμα που συνεπάγεται μονιμότητα. Η προθεσμία λήξης υποβολής των αιτήσεων θα είναι ως τις 5 Απριλίου και υπολογίζεται ότι με την συγχώνευση της δομής του Κέντρου Υγείας Θήρας, θα χρειαστούν τουλάχιστον 145-146 καινούριοι υπάλληλοι για το Νοσοκομείο.
Όπως είναι φυσικό, για ορισμένες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης ίσως να μην υπάρξει η αντίστοιχη διαθεσιμότητα, αλλά οι προσλήψεις θα μείνουν ανοιχτές μέχρι να βρεθούν όλες οι ειδικότητες, ενώ την ίδια ώρα το Νοσοκομείο θα λειτουργεί στα στάδια που επιτρέπουν οι διαθέσιμες κρίσιμες ειδικότητες (π.χ. Ένα χειρουργείο, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τον ειδικό χειρούργο, έστω κι αν έχει τις απαραίτητες νοσοκόμες με τα απαιτούμενα προσόντα).
Σημειώνεται πως ο Οργανισμός Λειτουργίας περιέχει συνολικά 183 οργανικές θέσεις, αλλά ο νόμος δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οπότε λύνεται ένα ακόμα ζήτημα που αφορά στην εποχική διακύμανση αιχμής. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως το Σαββατοκύριακο, θα έρθουν -χωρίς τυμπανοκρουσίες- στο νησί ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης και ο Γενικός Γραμματέας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος για την τελική επιθεώρηση της νέας μονάδας. Και οι δύο, έχουν δηλώσει πως το Νοσοκομείο Σαντορίνης αποτελεί “προσωπικό στοίχημα” γι αυτούς.
Μένει να φανεί τώρα, πόσο “προσωπικό”, είναι και το στοίχημα της τοπικής κοινωνίας για το Νοσοκομείο. Οι 183 άνθρωποι, -ειδικευμένοι επιστήμονες οι περισσότεροι- θα χρειαστούν αξιοπρεπή στέγη για να μείνουν. Θα τη βρουν, ή όλοι οι ιδιοκτήτες θα αφεθούν στην ακαταμάχητη γοητεία του “ρουμς του λετ;”.

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η STIPSANELLI KATERINA λέει:

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *