ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΤΩΡΑ ΝΑΙ, MΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ

ΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/12 ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

 

 

nos13decΜέρος του Πολυνομοσχεδίου που εισάγεται αύριο Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στη Βουλή, είναι η λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης. Όπως αναφέρεται στην κυριακάτικη έκδοση της προσκείμενης στην κυβέρνηση, εφημερίδας «Αυγή», υπάρχει ρητή αναφορά στην έναρξη του Νοσοκομείου αίροντας έτσι και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Santonews», η ψήφιση του ανοίγματος του Νοσοκομείου σε ειδικό Νομοσχέδιο και με ονομαστική αναφορά, κρίθηκε απολύτως αναγκαία, καθώς η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (Υπουργός ο κ. Μάκης Βορίδης) και το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας, είχαν ήδη κινήσει τη διαδικασία πάνω στις «ράγες» της πώλησης σε ιδιωτικά συμφέροντα, μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Η τωρινή ένταξη όμως στο Νομοσχέδιο, οριστικοποιεί το Δημόσιο Χαρακτήρα του και ταυτόχρονα δίνει (μέσω ΑΕΜΥ) τη δυνατότητα να προβαίνει σε χρεώσεις προς ασφαλιστικές εταιρείες και ξένους επισκέπτες. «Η λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης με Δημόσιο χαρακτήρα, υπήρξε για εμάς μια ισχυρή δέσμευση και τώρα, επιτέλους αυτή η δέσμευση υλοποιείται», δήλωσε στη Santonews, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Συρμαλένιος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στο ίδιο νομοσχέδιο, περιλαμβάνεται και η διευκόλυνση των διαδικασιών προσλήψεων του κλάδου της Υγείας, για νησιωτικές, άγονες και προβληματικές περιοχές. Προστίθεται δε και γενναία παροχή κινήτρων για τους αγροτικούς γιατρούς οι οποίοι όταν υπηρετούν σε νησιωτικές και άγονες περιοχές, θα λαμβάνουν πενταπλάσια μόρια.