Site icon Santonews

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΔΩΝΟΒΛΕΨΙΕΣ

 

 

Δεδομένα.

Το Νοσοκομείο άνοιξε.

185 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων θα εργαστούν σε αυτό.

Το πρόβλημα στέγης, είναι πασιφανές.

Δεδομένα- ξεχασμένα.

Δήμος Θήρας (δια του Δημάρχου και λοιπών): “θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε στο ζήτημα της στέγης”.

Σημαίνει ότι ο Δήμος θα μετατραπεί σε εταιρεία Real Estate, ή θα δημιουργήσει καταυλισμούς στρατωνισμού;. Ασφαλώς όχι.

Έχει όμως κάποια αξιοπρεπή οικήματα τα οποία θα μπορούσε να ενοικιάσει, αφού πρώτα επισκευάσει. Όχι μόνο σε γιατρούς, αλλά και σε δασκάλους, δημοσίους υπαλλήλους και άλλους. Τα εγκατέλειψε. Ρημάζουν.

Τους ξενώνες της Έξω Γωνιάς, τους πήρε λίγο ζεστά (λόγω της αξιοθαύμαστης επιμονής του Ναυάρχου Σαλίβερου), αλλά κόλλησε.

Γιατί;. Μα επειδή δεν υπάρχει κανένας, που να ασχοληθεί δυναμικά. Ο Δήμαρχος, έχει επιτελικό ρόλο και δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Οι άμεσοι συνεργάτες του, τι κάνουν;. Είτε μετατρέπονται σε ταξιδιάρες ψυχές, είτε ρίχνουν λευκή πετσέτα, είτε προβάρουν το κοστούμι των επομένων εκλογών.

Για να γίνει κατανοητό: Κανείς δε ζητά, να φτιάξει ο Δήμος εργατικές πολυκατοικίες. Απλά να αξιοποιήσει την περιουσία του (περιουσία του Δημότη στην ουσία) του ζητούν.

 

 

Το λαμπρό ευφυολόγημα:”δηλαδή αν δεν βρει σπίτι ο λιμενάρχης ή ο δάσκαλος, δεν θα λειτουργήσει το Σχολείο ή το Λιμεναρχείο;”. Δυστυχώς, ναι. Μόνο στην εποχή της προσφυγιάς, της Εργατικής Εστίας και των Ολυμπιακών, έφτιαχνε το Δημόσιο σπίτια. Και ναι, αν δεν βρει σπίτι ο κακοπληρωμένος δάσκαλος, δεν θα λειτουργήσει το σχολείο. Φταίει ο Δήμος;. Όχι. Αλλά, μια -απλώς επαρκής- Δημοτική Αρχή δεν θα αξιοποιούσε τα ακίνητά της και για να κερδίσει και για να αμβλύνει το πρόβλημα;. Έκανε καμιά κίνηση για τους Στάβλους Καμαρίου, ας πούμε;. Ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, λένε. Και λοιπόν. Και για τις παραλίες πληρώνει στο κράτος. Δεν τις αξιοποιεί;. Δεν εισπράττει; Μέσα μπαίνει;

Το κάμπινγκ;.

Τα δωρηθέντα ακίνητα;.

Τσιμουδιά.

 

Τελευταίο δεδομένο: Υπήρξε ή όχι η δέσμευση για ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως που θα προέκυπτε από την αύξηση του εισιτηρίου Τελεφερίκ και Ηφαιστείου;. Μπααααα!. Πουλάκια έκαναν τα αυτιά μας. Όταν όμως όλοιιι ήταν σίγουροι, ότι το Νοσοκομείο θα πάει σε ιδιώτη, μέχρι νύφες και γαμπρούς ήταν ικανοί κάποιοι να τάξουν. ‘Άπιαστα πουλιά, δέκα στον παρά”.

Τώρα που το Νοσοκομείο άνοιξε: δεν είδα, δεν ξέρω, έλειπα, μου διέφυγε και τσιριπιμπόμ που έλεγε και ο Αθηνόδωρος Προύσαλης.

 

Και τέλος, προς όλους (μας): Η φούσκα με τα σπίτια που μετατρέπονται άνευ διαδικασιών, σε τουριστικά καταλύματα, θα σκάσει. Και θα σκάσει επώδυνα. Προσέξτε πρώτα απ’ όλα, πως τα διαφημίζετε. Γιατί αν τα διαφημίζετε ως πολυτελέστατα, ως κάτοχοι πολυτελέστατων θα κληθείτε κάποια στιγμή να φορολογηθείτε. Κι ας είναι μια τρύπα όπου φτιάξατε μια γούρνα και την ονομάσατε σπα και πολυτελές γιακούζι. Δείτε και τα πρώτα μηνύματα. Ο τουριστικός παλμογράφος δεν δείχνει άνοδο, πια. Πτώση, -έστω μικρή- αρχίζει να καταγράφει. Αν συνεχιστεί, τότε, άρατε τα πολυτελέστατα σπα σας και πηγαίνετε στον έφορο, που θα σας περιμένει με πολυτελέστατο σαρδόνιο χαμόγελο.

Exit mobile version