Site icon Santonews

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

  Το εναρκτήριο λειτουργικό λάκτισμα του Νοσοκομείου Σαντορίνης, έδωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. “Αυτό το στολίδι που βλέπετε, εδώ και πέντε χρόνια είναι έτοιμο να στεγάσει τις υπηρεσίες με σύγχρονες δομές, ενός πολύ σημαντικού Νοσοκομείου για τη Σαντορίνη και τα γύρω, νησιά”, είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “παρ’ όλα αυτά εδώ και πέντε χρόνια, παρέμεινε κλειδωμένο, αραχνιασμένο, με τον εξοπλισμό να σκουριάζει. Εδώ και πέντε χρόνια λουκέτο. Γιατί άραγε;. Θα σας το πω έξω απ΄ τα δόντια. Γιατί δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να προχωρήσει”.

Μίλησε ακόμα για διεκδίκηση από ιδιωτικά συμφέροντα και απαντώντας σε όσους, υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε να ανοίξει επειδή δεν είναι 100% έτοιμο, δήλωσε “Εμείς βαρεθήκαμε να κοσκινίζουμε, Καιρός να ζυμώσουμε και να φάμε ψωμί. Είναι δέσμευση και υπόσχεση: μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει πληρωθεί ο Εσωτερικός Οργανισμός από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό…”. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα στην ιδιαίτερη σημασία που έχει στα χρόνια της κρίσης, να ανοίγει μια νέα υγειονομική μονάδα. “Δεν είναι η μόνη αιτία η οικονομική δυσπραγία, που έχει οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση σήμερα, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Είναι και οι πολιτικές επιλογές. […] είναι και το γεγονός, ότι κάποιοι ήθελαν και η Υγεία ένας χώρος από τον οποίο οι ημέτεροι θα κερδίσουν και λογής συμφέροντα θα ανθίσουν”.

Προηγήθηκαν στο βήμα, ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ κ. Μιχάλης Σταύρου, ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός και ο Δήμαρχος Θήρας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον πρωθυπουργό τόνισε ότι είναι σημαντικό γεγονός η λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η τοπική κοινωνία του νησιού πρωτοστάτησε στον αγώνα. Φρόντισε μάλιστα να να σημειώσει με νόημα, πως η εγκαινίαση από τον Πρωθυπουργό, δεν εκλαμβάνεται ως μια απλή τελετή αλλά ως δείγμα ότι η ενασχόληση της κυβέρνησης θα είναι διαρκής. “Η οραματική πρωτοβουλία, με την παρουσία σας κύριε Πρωθυπουργέ, εκλαμβάνεται ως εγγύηση, ότι θα στελεχωθεί επαρκώς και θα εξοπλιστεί με ότι υπολείπεται για να παρέχει άρτια φροντίδα υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας”.

Περισσότερο ρεπορτάζ και βιντεοσκοπημένες δηλώσεις, σε επόμενες αναρτήσεις.

Save

Exit mobile version