ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΟΙ “ΜΟΝΤΥ PYTHONS”, ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΣτην αριστουργηματική ταινία των “Monty Pythons”, “Brian’s Life-Ένας προφήτης μα τι προφήτης”, υπάρχει μια εκπληκτική σκηνή. Συνεδριάζει το“Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο της Ιουδαίας” (ή κάπως έτσι, αφηγούμαι από μνήμης), και αφού καταλήξει πως κύριος εχθρός δεν είναι το “Μέτωπο Λαϊκής Απελευθέρωσης της Ιουδαίας”, όπως προτείνει κάποιος, ούτε το “Ιουδαϊκό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο”, όπως απαντά κάποιος άλλος σε σχετική ερώτηση του καθοδηγητή, αλλά οι Ρωμαίοι κατακτητές, αποφασίζει να κάνει μια μεγαλειώδη πράξη αντίστασης. Να απαγάγει τη σύζυγο του αυτοκράτορα και να θέσει όρους για την απελευθέρωσή της. Πρώτος και αδιαπραγμάτευτος: Να διαλύσει ο αυτοκράτορας, εντός 48 ωρών την “Ιμπεριαλιστική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία”.

Κάτι τέτοιο διαδραματίστηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, που όσο γράφονται αυτές οι γραμμές, συνεχίζεται. Θέμα;. Η έλευση του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια του Νοσοκομείου της Σαντορίνης. Το Δημοτικό Συμβούλιο αντιδρά, διότι:

  1. Η κυβέρνηση αύξησε τον ΦΠΑ στα νησιά.
  2. Περιέκοψε τις συντάξεις.
  3. Υπέγραψε τα μνημόνια.
  4. Κατάφερε πλήγμα στον τουρισμό.

Και επίσης:

  1. Το Νοσοκομείο δεν είναι έτοιμο.
  2. Δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο.
  3. Δεν έχει όλη την τεχνική υποδομή.
  4. Δεν… πολλά.

Άρα:

Μην τολμήσει κι έρθει ο Τσίπρας στη Σαντορίνη. Διότι για παράδειγμα, όταν ο Αβραμόπουλος εγκαινίαζε το κτίριο, έγινε δεκτός με τιμές, επειδή :

  1. Είχε κατορθώσει να επιτύχει την πλήρη γενική ευμάρεια.
  2. Είχε επιβάλει την ισονομία προς όλους.
  3. Είχε λύσει όλα τα ζητήματα της υγείας στα νησιά.
  4. Είχε επιλύσει όλα τα κοινωνικά προβλήματα.
  5. Είχε με δρακόντειο τρόπο εφαρμόσει τη νησιωτικότητα.

Το αυτό συνέβαινε και όταν κατά το παρελθόν κάποιος πολιτικός παράγων ή υπουργός έθετε τον θεμέλιο λίθο, έκοβε την κορδέλα, εγκαινίαζε ένα κτίριο ή παρέδιδε ένα όχημα ή κάτι άλλο στην τοπική κοινωνία. Για να τολμήσει να ξεμυτίσει από το πλοίο ή το αεροπλάνο, είχε ήδη φροντίσει να λύσει όλα τα προβλήματα, είχε επιβάλει την παγκόσμια ειρήνη των λαών και είχε στις αποσκευές του από ένα Rolex, για κάθε πολίτη.

 

Ας ξεκινήσουμε από μερικές παραδοχές.

Α. Τα εγκαίνια είναι επικοινωνιακές φιέστες.

Β. Το Νοσοκομείο δεν είναι πλήρως στελεχωμένο.

Συμφωνούμε. Εντάξει;.

 

  Πάμε παρακάτω. Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου έχει προαναγγελθεί η έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου. Με λίγους γιατρούς -σε σχέση με το οργανόγραμμά του. Διαφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτό;.

Δηλαδή πρέπει να παραμείνουμε με το Κέντρο Υγείας, κρατώντας τους προσληφθέντες γιατρούς σε “ψυχρή εφεδρεία”, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις η διαδικασία για τις οποίες συνεχίζεται και είναι ανοιχτή;, (δηλαδή χωρίς ημερομηνία λήξης). Δηλαδή να συνεχίσουμε να τη βγάζουμε με το Κέντρο Υγείας τους λιγοστούς γιατρούς του και το προσωπικό που τώρα υπηρετεί;.

 

Να μην γίνουν εγκαίνια ή να μην ανοίξει, είναι το θέμα;.  Η λειτουργία ή η κορδέλα;. 

 

Δεύτερον. Εγκαλείται ο κ. Πολάκης, γιατί λέει ήρθε στη Σαντορίνη και το μόνο που ζήτησε ήταν να βρεθεί στέγη για τους γιατρούς. Μάλιστα. Κακώς. Κάκιστα. Διότι ο κ. Πολλάκης, θα μπορούσε κάλλιστα να έρθει και να πει στους αγωνιζόμενους και αγωνιούντες: “Δεν θέλω κανένα σπίτι. Θέλω μόνο, αυτό που προβλέπει στη σελίδα 19 η μελέτη Τσιργή την οποία κραδαίνει σε κάθε ευκαιρία η μείζων αντιπολίτευση και βρίσκει εξαιρετική η συμπολίτευση. Δηλαδή 1.000.000 ευρώ ετησίως, τουλάχιστον για τρία χρόνια. Ξέρετε πόσα σπίτια θα έβρισκα με 1.000.000 ευρώ το χρόνο;”.

 

ΤΣΙΡΓΗ_ΜΕΛΕΤΗ

Μήπως δεν είναι τμήμα της -καλής- μελέτης Τσιργή αυτό;. Μήπως δεν αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο επ’ αυτού;. Λάθος του Πολλάκη. Μέγα. Διότι, αντί για ζήτουλας του τύπου “δώστε κανά δωματιάκι ρε κοπέλια”, θα μπορούσε να έρθει και να πει πολλάκις : “Για γκελ μπουρντά. Που είναι το εκατομμύριο που τάξατε; Οέο;”.

 

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΣΙΡΓΗ

 

Αλλά..

 

Πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει σε προσομοιωτή το Νοσοκομείο;.

Πίστευε κανείς, ότι από την πρώτη μέρα, θα ήταν σε πλήρη δυναμικότητα;.

Έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία, ότι πρώτα βάζεις μπροστά κάτι και μετά, προσθέτεις, αφαιρείς ή διορθώνεις ή αλλάζεις;. Δηλαδή -επειδή ειπώθηκε πολλές φορές αυτό- έπρεπε να διώξουμε τον Αβραμόπουλο γιατί δεν είχε προβλέψει από τότε Αξονικό και χρειάστηκε μετά να γίνουν νομιμοποιητικές διαδικασίες χώρων εγκατάστασης;.

Δια ταύτα…

Μην τολμήσει ο Τσίπρας και έρθει στη Σαντορίνη.

Αν έρθει, μην τολμήσει να έρθει με τσαλακωμένο σακάκι.

Αν φέρει και τη σύζυγό του, ας την πάει πρώτα σε κανένα Κωστέτσο, για να τη ντύσει κομ ιλ φω.

 

 

Και τέλος, επειδή είναι ξεροκέφαλος και θα έρθει:

Ας φέρει και καμιά κούτα ντενεκεδένια παράσημα μαζί να τα μοιράσει όπου πρέπει.

 

 

  Όσο για τον ταπεινό γραφιά, αυτής της σελίδας. Θα πάει στον Τσίπρα, όπως πήγε και στον Αβραμόπουλο και στον Γιαννόπουλο και τον Κακλαμάνη και την Παπαζώη.

Θα καλωσορίσει το καλό που γίνεται και θα προσπαθεί να είναι σε εγρήγορση για τα στραβό που θα βλέπει (όχι πως έχει κατ’ ανάγκη πάντα δίκιο).

Όπως το κάνει συχνά, και τσαντίζει μερικούς ΑΕΜΥδες και πολλούς άλλους.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Κώστας λέει:

    Πολύ καλό άρθρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *