ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ

 

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμπαρίσταται στην πρόταση του Δήμου Θήρας

Υπέρ του αιτήματος των φορέων της Σαντορίνης για τη δημιουργία μιας τοπικής ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία μονάδων Υγείας) που θα αναλάβει την  ευθύνη λειτουργίας του νεόδμητου Νοσοκομείου, τάσσεται ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος. Όπως τονίζει σε επιστολή του : «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμπαρίσταται στην πρόταση του Δήμου Θήρας θέλοντας να συμβάλλει στην άμεση λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας».

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ

 

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

 

 

Ομόθυμη η Θηραϊκή Κοινωνία δια των πολιτών και όλων των φορέων διεκδικεί την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδος Υγείας Σαντορίνης ΑΕ ώστε να τεθεί σε λειτουργία το Νοσοκομείο Θήρας.

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμπαρίσταται στην πρόταση του Δήμου Θήρας θέλοντας να συμβάλλει στην άμεση λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας.

 

Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον νησιωτικό χώρο είναι ένας διαρκής αγώνας ιδιαίτερα δύσκολος στην σημερινή συγκυρία. Κατά συνέπεια η συμμετοχή αναγνωρισμένων και καταξιωμένων για το κοινωνικό τους έργο φορέων, αλλά και με οικονομική επάρκεια, όπου επί χρόνια πρωτοστατούν με σημαντική προσφορά στους Θηραίους πολίτες και επισκέπτες του νησιού κρίνεται καθοριστική και εγγυάται την  λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας.

 

Η λειτουργία της νέας υγειονομικής μονάδας στις Νότιες Κυκλάδες θα καλύψει διαπιστωμένες ελλείψεις της περιφερειακής ενότητας Θήρας, Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου, Ανάφης αλλά και γενικότερα του Νομού ανακουφίζοντας το έργο του Νοσοκομείου Σύρου.