ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Θέμα ημερών η συνάντηση με τον Υπουργό για το Νοσοκομείο

Θέμα ημερών η συνάντηση με τον Υπουργό για το Νοσοκομείο

  Έτοιμος για τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν οι επίσημες προτάσεις της τοπική κοινωνίας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης, δηλώνει ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος- Νικόλαος Ζώρζος. Μετά από μακρά περίοδο διαβουλεύσεων, ο Δήμος φαίνεται να έχει καταλήξει σε τελικές θέσεις που θα παρουσιάσει, με δεδομένο ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, έχει θέσει το δίλημμα της ανάληψης ευθύνης από την τοπική κοινωνία ή της παραχώρησης (μέσω ΣΔΙΤ) σε ιδιώτες.

« Η εμπλοκή και η ευθύνη που αναλαμβάνει ο Δήμος, είναι ότι θα συνεισφέρει κατά το δυνατόν", είπε ο Δήμαρχος.

« Η εμπλοκή και η ευθύνη που αναλαμβάνει ο Δήμος, είναι ότι θα συνεισφέρει κατά το δυνατόν”, είπε ο Δήμαρχος.

«Προσπαθούμε να καθορίσουμε τη μέρα που θα δούμε τον Υπουργό. Επειδή θα μεταβεί στην Κρήτη, περιμένουμε να δούμε πότε θα συναντηθούμε», είπε ο Δήμαρχος. Η πρόταση του Δήμου και των τοπικών φορέων αφορά στη δημιουργία μιας τοπικής Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας, που θα έχει υπό την ευθύνη της το Νοσοκομείο κατανέμοντας τις χρηματοδοτικές ευθύνες στην Πολιτεία, τις δυνητικές εισπράξεις από τις ξένες ασφαλιστικές εταιρείες .

  Όπως είπε ο κ. Ζώρζος « Η εμπλοκή και η ευθύνη που αναλαμβάνει ο Δήμος, είναι ότι θα συνεισφέρει κατά το δυνατόν και επίσης θα μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο με ένα μέλος».