ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΑΠΟ ΤΟ «ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ», ΞΑΝΑ  ΣΤΟ «ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ»

ΑΣΥΓΓΝΩΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑΣ

 

 

NOSOKOMEIO 4Σε «Γεφύρι της Άρτας», εξελίσσεται η υπόθεση της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σαντορίνης. Η έναρξη της νεόδμητης υγειονομικής μονάδας είχε προβλεφθεί ρητά (άρθρα 86 έως 97) στο πολυνομοσχέδιο που έγινε γνωστό ως «παράλληλο πρόγραμμα». Οι δανειστές όμως καραδοκούσαν και μόλις κατατέθηκε στη Βουλή κατέφυγαν πάλι στην τακτική του «που πας ρε Καραμήτρο», καθώς έκριναν ότι κάποιες διατάξεις προϋποθέτουν δημοσιονομικό κόστος. Αυτό ενδέχεται να αντιβαίνει τους όρους των προαπαιτουμένων για τη δόση του ενός δις που αναμένει η Ελλάδα κι έτσι η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το Πολυνομοσχέδιο.

 

 

ΑΡΧΕΣ ΓΕΝΑΡΗ Η ΝΕΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

 

Επιμένει πάντως, πως απλώς αναβλήθηκε η συζήτηση για λίγες μέρες, ορίζοντας τη νέα ημερομηνία για τις 7 Ιανουαρίου. «Αποφασίστηκε απλώς να μην προωθηθεί ως επείγον, αλλά με την κανονική διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει έδαφος για αμφισβητήσεις. Έτσι η συζήτησή του θα συνεχιστεί κανονικά στις αρχές του επόμενου έτους», αναφέρει το in.gr, αποδίδοντας τη δήλωση σε «κυβερνητικούς κύκλους». Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πάντως, με ανακοίνωση του Γραφείου του επιτίθεται  σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι  που αποχώρησαν από τη συζήτηση. «Μετά την χθεσινή ανεύθυνη στάση και την αποχώρηση τριών κομμάτων από τη κοινοβουλευτική διαδικασία, με την ανυπόστατη καταγγελία ότι δήθεν το νομοσχέδιο που κατατίθεται με επείγουσα διαδικασία επιβαρύνει δημοσιονομικά και εκτροχιάζει το προϋπολογισμό, δημιουργήθηκαν εξίσου ανυπόστατες εντυπώσεις με κίνδυνο να προκληθούν εμπόδια στην διαπραγμάτευση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κάνει λόγο για «φιάσκο» και προχειρότητα. «Η απόσυρση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για το “παράλληλο πρόγραμμα”, αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι τα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, ήταν άνευ ουσίας και για εσωτερική κατανάλωση», δήλωσε ο Προεδρεύων της ΝΔ κ. Πλακιωτάκης, ενώ από το «Ποτάμι» ο Βουλευτής κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε στο Πρακτορείο FM 104,9: «Δεν ξέρω ποιον ανακούφιζε το «παράλληλο πρόγραμμα», το οποίο και απεσύρθη, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν μια συρραφή από ρουσφέτια». Δήλωση έκανε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δικαιώθηκε για τις πολιτικές ενστάσεις που κατέθεσε χθες στην επιτροπή της Βουλής, σχετικά με τον τρόπο που η Κυβέρνηση επέλεξε να συζητηθεί το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα».

 

 

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ- ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ

 

 

Συμπέρασμα;. Μια κυβέρνηση που καταθέτει «στο πόδι» ένα από τα ελάχιστα νομοθετήματα με θετικό πρόσημο και μια Αντιπολίτευση που επιχαίρει σε βαθμό εθελοδουλίας, για το γεγονός πως οι δανειστές μας έπιασαν πάλι από το λαιμό.

Θύμα το Νοσοκομείο της Σαντορίνης. Νεόδμητο. Πανέτοιμο. Αρχιτεκτονικό κόσμημα. Αλλά άδειο και ανενεργό.  Και μέσα σε όλα, ο «νταλικέρης» Άδωνις (απειλούσε ότι θα στείλει νταλίκες να πάρουν τα μηχανήματα του Νοσοκομείου, για όσους ξεχνούν) διεκδικεί την Κυριακή την ψήφο των Σαντορινιών Νεοδημοκρατών για να τον εκλέξουν Πρόεδρο του Κόμματός τους.