ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΞΩΘΗΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΑΞΙΟΣ Π. ΣΑΛΙΒΕΡΟΣ

ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ;

 

 

 

 

O πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης  Παρασκευάς Σαλίβερος

«Με αφορμή την πρόσφατη παραίτησή μου από το Γ.Ν. Θήρας, αισθάνομαι την ανάγκη να γνωστοποιήσω στους συμπολίτες μου ότι ο διορισμός μου αφορούσε τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου της ΑΕΜΥ Α.Ε. και όχι του αντιπροέδρου αυτής, θέση την οποία κατείχαν οι προκάτοχοί μου. Ο εντεταλμένος εντέλλεται από την ΑΕΜΥ Α.Ε.  Όταν είδα την κ.υ.α (Κοινή Υπουργική Απόφαση). διορισμού προβληματίστηκα και η νομική σύμβουλος της ΑΕΜΥ Α.Ε. μου γνωστοποίησε ότι δικαίωμα υπογραφής για θέματα του Γ.Ν. Θήρας, θα είχα εγώ αλλά ταυτόχρονα και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΑΕΜΥ Α.Ε., ο καθένας μόνος του.

 

 

Κατέβαλα προσπάθεια, παρά το ότι, εκτός από τα ανωτέρω, διαπίστωσα ότι στο Νοσοκομείο μας υπάρχουν και τα ακόλουθα προβλήματα:

  • Σε αντίθεση με τα νοσοκομεία του εθνικού συστήματος υγείας, δεν προβλέπεται η ύπαρξη του θεσμού του διοικητή.
  • Η προβλεπόμενη θέση του γενικού διευθυντή ουδέποτε στελεχώθηκε.
  • Ελλιπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και δυσανάλογο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό
  • Έλλειψη υπευθύνων (τμηματάρχες) στο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και Διευθυντή και Υποδιευθυντές Διοικητικού τριετούς μόνο θητείας που παραιτούνται χωρίς να εξαντλήσουν τη θητεία τους.
  • Διατήρηση γραφειοκρατικών διαδικασιών παρά την υπαγωγή σε ανώνυμη εταιρεία
  • Υπαγωγή σε εταιρεία που λειτουργεί μακριά από την έδρα του νοσοκομείου.
  • Δυσανάλογη εκπροσώπηση του νησιού μας στο ΔΣ της ΑΕΜΥ Α.Ε.

 

 

 

Στα ανωτέρω προστέθηκε και η σταδιακή εκδήλωση συγκεκριμένης τακτικής της ΑΕΜΥ Α.Ε. με ανεξήγητες κατά τη γνώμη μου επιλογές της.  Έτσι, αποδείχτηκε πως και στην πράξη δεν ήταν δυνατή η άσκηση καθηκόντων σε θέματα διοίκησης, κατανομής των πιστώσεων (αν και δεν προκαλείτο επιβάρυνση του κρατικού ούτε του προυπολογισμού της ΑΕΜΥ Α.Ε.) κ.λπ.   Κατά τη γνώμη μου οι επιλογές αυτές δεν ήταν προς το συμφέρον του Νοσοκομείου μας.

 

 

 

Σημειώνω ότι από 25/11/2019 είχα δηλώσει εγγράφως στον ΕΦΚΑ ότι αποποιούμαι της αμοιβής της ΑΕΜΥ Α.Ε. και είχα ζητήσει να παρέχω δωρεάν τις υπηρεσίες μου στο Γ.Ν. Θήρας. Το θέμα αυτό πάντως είναι λεπτομερειακό.  Ο βασικός λόγος της παραίτησής μου είναι η, χωρίς δική μου υπαιτιότητα, διαμόρφωση στο Νοσοκομείο μας μιάς κατάστασης ένεκα της οποίας δεν αισιοδοξούσα για το μέλλον.

 

 

 

Σε ερωτήσεις συμπολιτών μου, αν θα ανακαλούσα την παραίτηση, έχω απαντήσει  ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν διαβεβαιωθώ ότι θα ασκώ πράγματι τη διοίκηση και σιγά-σιγά να διορθώνονται τα προβλήματα. Όφειλα να είμαι συνεπής στις αρχές μου και ευελπιστώ ότι η παρούσα θα συντελέσει και στην εφεξής λυσιτελή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 

 

Δεν είναι δυνατό να παραλείψω τη διατύπωση θερμών ευχαριστιών στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για την καλή συνεργασία μας, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή θέση μου έναντι των κοινών προβληματισμών που μας δημιουργούντο για τα ως άνω θέματα.-

 

Σαντορίνη 4 Φεβρουαρίου 2020

Σαλίβερος Παρασκευάς του Ματθαίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *