“ΝΟΜΙΚΕΙΑ” ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΚΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΒΟΛΕΪ

ΑΡΤΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

 

 

 

Θεσμό κύρους, αποτελούν τα “Νομίκεια” που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΑΟ Θήρας, τιμώντας τους μεγάλους ευεργέτες της Σαντορίνη Λούλα και Ευάγγελο Νομικό. Στη συνέντευξη τύπου, προ του τουρνουά, οι εκπρόσωποι των φιλοξενούμενων ομάδων, εξέφρασαν τη μεγάλη ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία και την άριστη διοργάνωση από πλευράς της ομάδας του νησιού, επισημαίνοντας πως αποτελεί και μια καλή αθλητική δοκιμασία εν’ όψει του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών Βόλεϊ.

Οι τέσσερις προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων, αναφέρθηκαν επίσης στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, την προετοιμασία και τους στόχους των ομάδων τους, αλλά τόνισαν τόσο την ευκαιρία για να δουν την πορεία τους μέσα σε πραγματικές συνθήκες, όσο και τη σημασία τέτοιων θεσμών που αναδεικνύουν το ελληνικό βόλεϊ. Σημείωσαν ακόμα -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- πως παρ’ ότι το άθλημα υπολείπεται σε δημοφιλία, άλλων σπορ, εν τούτοις, δημιουργούνται ομάδες με όραμα και θέληση, που συσπειρώνουν μεγάλο αριθμό φιλάθλων στις περιοχές που αναπτύσσονται.

Κύριο επίσης μέλημα, είναι η προσέλκυση νέων στο βόλεϊ, καθώς όλοι τόνισαν πως δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις Ακαδημίες, που σε κάθε περίπτωση, συγκεντρώνουν τριψήφιο αριθμό παιδιών, που παρακολουθώντας την αγωνιστική πορεία στα “σαλόνια” του αθλήματος, πληθαίνουν συνεχώς. Σε ότι αφορά, το αγωνιστικό μέρος του τουρνουά, όλοι τόνισαν πως κύρια επιδίωξη, είναι να προσφερθεί πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους, αλλά και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την ετοιμότητα κάθε ομάδας χωριστά. Το σίγουρο είναι πάντως, πως οι φετινές συμμετοχές, έδειξαν τον αλληλοσεβασμό, την ευαρέσκεια για την άρτια διοργάνωση και την πεποίθηση πως το ραντεβού στις τραχείς συνθήκες του πρωταθλητισμού και των αθλητικών διεκδικήσεων, θα διεξαχθεί μέσα σε συνθήκες ευγενούς άμιλλας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *