Site icon Santonews

ΝΟΜΙΚΕΙΑ 2022: ΣΤΗ ΒΑΣΑΣ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ, ΣΤΟΝ ΑΟ ΘΗΡΑΣ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΒΑΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ Η 9Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

 

  «Έγραψε ιστορία» στα Νομίκεια 2022 η Βάσας του Γ. Αθανασόπουλου
  H ουγγρική Βάσας Βουδαπέστης έγινε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο ΔΑΠΠΟΣ η πρώτη ξένη ομάδα που αναδείχθηκε την Κυριακή πρωταθλήτρια στο διεθνές τουρνουά του Α.Ο. Θήρας «Νομίκεια 2022», επικρατώντας με 0-3 (18-25, 13-25, 26-24) του φιναλίστ και μέχρι χθες κατόχου του τίτλου, Α.Ο Θήρας. Νωρίτερα ο Α.Ο. Μαρκοπούλου επιβλήθηκε, με ανατροπή 3-2 (23-25, 25-18, 23-25, 25-20, 15-7) , της πρωτάρας στο θεσμό κυπριακής ομάδας Ολυμπιάδας Νεαπόλεως και κατέλαβε την 3η θέση.
  Στο τουρνουά, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των ευεργετών της Σαντορίνης Ευάγγελου και Λούλας Νομικού και για 9η χρονιά διεξήχθη με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την πολύτιμη στήριξη Δήμου Θήρας & ΔΑΠΠΟΣ, η ομάδα μας, με τη θερμή συμπαράσταση των περίπου ενθουσιωδών 400 φίλων της, που συμμετείχαν σε μια ακόμη «γιορτή» του αθλήματος στο νησί, προσπάθησε όπως πάντα για το καλύτερο. Μάλιστα στο 3ο σετ από το 9-19 της Βάσας, λίγο έλειψε μετά την ισοφάριση 22-22 να φτάσει στην επική ανατροπή, που θα την κρατούσε «ζωντανή» στο παιχνίδι του τίτλου.
  Ωστόσο το εμπόδιο της ομάδας Έλληνα προπονητή, Γιάννη Αθανασόπουλου και του στατιστικολόγου Αργύρη Αντιφάκου, αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για τις αθλήτριες του Σέρβου Βλάντιμιρ Βάσοβιτς, που σε ένα ακόμη ματς στερήθηκαν τις υπηρεσίες της διεθνούς Αργεντίνας διαγώνιας Έρικας Μερκάδο, η οποία αύριο αναμένεται να επιστρέψει στη Σαντορίνη από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
 Α.Ο. Θήρας (Βλάντιμιρ Βασοβιτς): Μπόζιτς 1 ( 1 μπλοκ), Κέτσμαν 10 (9/24 επ., 1 άσος, 62% υπ. – 38% άριστες), Λάνγκεγκερ 8 (7/24 επ., 1 άσος, 47% υπ. – 36% άριστες), Κιουτσούκη 3 (1/10 επ., 2 μπλοκ), Καλαποδά 3 (1/7 επ., 2 μπλοκ), Ζιώγα 11 (9/24 επ, 2 μπλοκ), Μπελιά ((λ, 40% υπ. – 30% άριστες), Καραμπάση (λ, 62% υπ. – 31% άριστες), Φάκη 1 (1/3 επ., 100% υπ., – 100% άριστες), Αδαμοπούλου 1 (1/3 επ., 100% υπ. – 50% άριστες), Φάκη.
Βάσας Βουδαπέστης (Γιάννης Αθανασόπουλος): Σκρίπακ 6 (3/6 επ., 1 μπλοκ, 2 άσοι), Μπάνιστερ 14 (10/20, 4 μπλοκ), Μπόικο 9 (9/19 επ., 29% υπ. – 14% άριστες), Αμπντουλαζίμοβα 7 (5/12 επ., μπλοκ) Παπ 9 (6/10 επ., 2 άσοι), Φρίκοβα 2 ( 1 μπλοκ, 1 άσος, 80% υπ.- 20% άριστες), Ντάλμα (λ, 60% υπ. -40% άριστες), / Φαμπιάν, Βεζσένι 2 (2/6 επ.), Κουμπ, Σαλάι (λ, 60% υπ. – 20% άριστες)) Τόροκ 6 (6/11 επ,, 50% υπ. – 50% άριστες).
Δηλώσεις
  Βλάντιμιρ Βάσοβιτς (Προπονητής Α.Ο. Θήρας): «Θέλω να ευχαριστήσω τις αθλήτριές μου, τη διοίκηση της ομάδας μου, τον υπέροχο κόσμο για αυτό το υπέροχο τουρνουά. Δώσαμε σημαντικούς αγώνες για εμάς και αυτή η διοργάνωση ήταν πολύ χρήσιμη για την ομάδα μου. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των αθλητριών μου, αφού αν και καινούρια ομάδα έχουμε πολύ καλό κλίμα. Σε αυτό το τουρνουά, είδαμε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε. Στο γ’ σετ δείξαμε με την απόδοσή μας πως μπορούμε. Αν και δεν συνηθίζω να μιλάω ατομικά, για μας από αυτό το τουρνουά ένα από τα κέρδη είναι το νεαρό μας λίμπερο , η Μαρία Καραμπάση και η δυναμική επιστροφή της Καλαποδά. Περιμένουμε αύριο να επιστρέψει και η Μερκαδο και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία, ώστε σε δύο εβδομάδες να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για τις επίσημες υποχρεώσεις μας».
Γιάννης Αθανασόπουλος (Προπονητής Βάσας Βουδαπέστης): «Χαίρομαι που στη 2η μόλις μας συμμετοχή σε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό τουρνουά προετοιμασίας, όπως τα «Νομίκεια», από φιναλίστ που ήμασταν πέρυσι, γίναμε η πρώτη ξένη ομάδα στο θεσμό που κατακτάει το τρόπαιο! Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των αθλητριών μου, αν και είχαμε κάποια δύσκολη στιγμή στο 3ο σετ, γιατί μπέρδεψα την ομάδα με τις δοκιμές που έκανα, λόγω του αγώνα του που έχουμε σε λίγες μέρες με την βελγική Γκεντ, για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Πήγαμε καλά σε κάποια πράγματα, στο μπλοκ και στο σερβις, αλλά είχαμε και κάποια άλλα σημεία στο παιχνίδι μας, όπως η σύνδεση της πασαδόρου με τις ακραίες και το κέντρο, που χρειάζονται βελτίωση.
Θέλω να δώσω συγχαρητήριακαι να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Α.Ο. Θήρας για την υψηλού επιπέδου οργάνωση του τουρνουά και φιλοξενίας, για άλλη μια χρονιά».
Αλεξία Καλανταρίδου (Ακραία Μαρκόπουλου): «Ήρθαμε εδώ για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Στα δύο πρώτα παιχνίδια δυσκολευτήκαμε, σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Το τρίτο ματς μας αφήνει μια «ωραία γεύση» από το τουρνουά.
Η χημεία μας είναι καλή και αυτό έχει να κάνει και με τις παίκτριες και με το προπονητικό επιτελείο. Το ότι έχει μείνει ο βασικός κορμός της ομάδας είναι πολύ θετικό και μας βοηθάει να κάνουμε καλύτερα πράγματα φέτος».
  Γιάννης Νικολάκης (Προπονητής Ολυμπιάδας Νεαπόλεως): «Για μας η συμμετοχή μας στο τουρνουά «Νομίκεια» είναι πολύ σημαντική και αποτελεί μόνο κέρδος. Ο σκοπός που ήρθαμε στη Σαντορίνη επιτεύχθηκε απόλυτα, καθώς θέλαμε να δώσουμε κάποια δυνατά παιχνίδια προετοιμασίας και να δούμε πως παίζεται το βόλεϊ εκτός συνόρων της Κύπρου. Είμαι ικανοποιημένος από τη διαρκή βελτίωση της ομάδας μου από αγώνα σε αγώνα και από το γεγονός ότι αυτά τα δυνατά παιχνίδια που δώσαμε θα μας βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια. Θα μπορούσαμε σήμερα να φτάσουμε στη νίκη, αλλά μας έλειπε λίγη παραπάνω ενέργεια και ίσως λίγο περισσότερο ρίσκο.
Συγχαρητήριαστις αθλήτριες μου και στο Μαρκόπουλο, που έχει περισσότερες παραστάσεις από εμάς και κέρδισε δίκαια.
Ευχαριστούμε πολύ τον Α.Ο. Θήρας για την πρόσκληση του να συμμετάσχουμε σε ένα διεθνούς επιπέδου και πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά και για την υπέροχη φιλοξενία στην πανέμορφη Σαντορίνη».

 

Exit mobile version