ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ

55 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

  Σε εξέλιξη βρίσκεται το περιστατικό, με την αποβίβαση προσφύγων ή παράτυπων μεταναστών στην Ανάφη. Το ξύλινο δουλεμπορικό σκάφος, προσέγγισε ερημική περιοχή μεταξύ του Μοναστηριού της Καλαμιώτισσας και της παραλίας του Ρούκουνα και κάποιοι αντιλήφθηκαν τη μαζική απόβαση. Υπήρξε άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση από πλευράς Δήμου, ενώ ειδοποιήθηκαν αλιευτικά σκάφη να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας από το δουλεμπορικό, επιτηρώντας το ταυτόχρονα. Στις 08:00 ειδοποιήθηκε το σκάφος “Fantasia” της εταιρείας “Dakoutros Santorini Boatmen Services” (διαθέτει στόλο 8 υπερσύγχρονων σκαφών, λεμβουχικών υπηρεσιών), που βρισκόταν -όπως και στο προηγούμενο συμβάν- σε κατάσταση επιφυλακής.

Το “Fantasia”, έφτασε ταχύτατα στην Ανάφη και το ξύλινο δουλεμπορικό με το όνομα “Forsa”, ρυμουλκήθηκε, ενώ τα δύο μέλη του πληρώματος, έπεσαν στη θάλασσα, για να συλληφθούν λίγο αργότερα. Στελέχη του Λιμεναρχείου Θήρας, βρίσκονται ήδη στο νησί, διενεργώντας τη βασική πρώτη έρευνα, ενώ ο Δήμος Ανάφης και οι κάτοικοι, έχουν κινητοποιηθεί για να προσφέρουν κάθε δυνατή στήριξη στους ταξιδιώτες του πολέμου και της ανάγκης. “Προσπαθούμε, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Ο Δήμος και όλη η κοινωνία του νησιού” είπε ο Δήμαρχος κ. Ιάκωβος Ρούσσος.

Στο χώρο του συμβάντος, έσπευσε επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας κ. Λίτσα Πετίνη, που βρισκόταν στο νησί. “Ανάμεσα σε αυτούς ανθρώπους, έχουμε και κάποιους που είναι άρρωστοι. Κάνουμε το καλύτερο ώστε να έχουν όποια φροντίδα χρειαστεί. Είμαστε διαρκώς σε συντονισμό και επικοινωνία”, δήλωσε η κ. Πετίνη.

Να σημειωθεί πως ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες, για το που θα κατευθυνθούν τελικά οι 55, καθώς την προηγούμενη φορά πλοίο της “Frontex” (διεθνής δύναμη, επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), τους είχε παραλάβει και οδηγήσει σε οργανωμένο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας (Hot Spot) στην Κω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *