ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΤΩΜΑΔΑΚΗ

Η συγγραφέας και σκηνοθέτις Κωστούλα Τωμαδάκη

Η συγγραφέας και σκηνοθέτις Κωστούλα Τωμαδάκη

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΤΩΜΑΔΑΚΗ

  Η Κωστούλα Τωμαδάκη διαγράφει  μια πολύ σημαντική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Ελλάδας. Πολυβραβευμένη σκηνοθέτις, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και περιστασιακή ραδιοφωνική παραγωγός, έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια στην συγγραφή μυθιστορημάτων. Ξεκίνησε με το «Πες πως μ’  αγαπάς» (εκδόσεις Φυτράκη 1999), συνέχισε με το «Από δεύτερο χέρι» (Μέδουσα 2001) και το 2003 εξέδωσε το «Λεκέδες σε μετάξι» (Εμπειρία Εκδοτική),  το « Δυο αιώνες αγάπης» και πριν από λίγες μέρες έφτασε στα ράφια των βιβλιοπωλείων το νέο της  μυθιστόρημα με τον τίτλο «Αντίο Κορίτσι». Τα τελευταία της βιβλία, έχουν ένα έντονο άρωμα Σαντορίνης καθώς πολλούς μήνες το χρόνο ζει στην Οία και έχει προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στην καλλιτεχνική ζωή του νησιού.

Το νέο βιβλίο

Το νέο βιβλίο

  Με το  «Αντίο Κορίτσι» γυρίζει σε ένα χώρο που γνωρίζει καλά. Σασπένς, συναίσθημα και πλοκή, συστατικά που την έκαναν γερή σκηνοθέτιδα και συγγραφέα, ιδιότητες που απογειώθηκαν στους «Δύο Αιώνες Αγάπης» το οποίο εκτυλίσσεται στο παρλθόν και το σήμερα.

  «Αντίο Κορίτσι» ήταν τα τελευταία λόγια του απαγωγέα. Τι σήμαιναν άραγε; Ρωτούσα και ξαναρωτούσα τον εαυτό μου, αλλά δεν μπορούσα να δώσω απάντηση. Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να γυρίσω στο σπίτι μου; Πριν από μια βδομάδα νόμιζα ότι ήμουν το πιο δυστυχισμένο κορίτσι του κόσμου. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να γυρίσω πίσω.

Ύστερα από μια συναυλία η δεκατριάχρονη διάσημη ηθοποιός που όλοι τη φωνάζουν Κορίτσι εξαφανίζεται. Λίγο αργότερα συναντά τη Σκιά, το αγόρι που είναι φτυστός ο Τζόνι Ντεπ και ζει στους δρόμους. Αναζητώντας κατάλληλη κρυψώνα τα δύο παιδιά πέφτουν στα χέρια του Μπίλι, ενός επικίνδυνου κακοποιού. Καθώς η αγωνία κορυφώνεται και όλη η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, μια αναπάντεχη φιλία γεννιέται.

Το “Αντίο Κορίτσι” είναι η ιστορία μιας απαγωγής που έγινε κατά τύχη και μιας συνάντησης που άλλαξε τη ζωή της Νεφέλης.

Έντονη δράση, ευαισθησία και ανθρωπιά σε ένα μυθιστόρημα που μιλάει για την αξία της ζωής σε έναν κόσμο παρακμής και ψεύτικης λάμψης. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος» και είναι σίγουρο πως θα παρουσιαστεί και στη Σαντορίνη.