ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΞΕΚΙΝΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

santorinilogo Το νέο διαφημιστικό λογότυπο του Δήμου, καθώς και μια σειρά από προωθητικά βίντεο, παρουσίασαν στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο οι υπεύθυνοι της εταιρείας Olgivy. Η ανάθεση έγινε από τη ΔΕΗ, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών για το εξουθενωτικό μπλακ-αουτ που έγινε τον Αύγουστο του 2013. «Από σήμερα, θα είμαστε το πρώτο νησί με ολοκληρωμένο και επαρκές υλικό προβολής», είπε , ανοίγοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος- Νικόλαος Ζώρζος, και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα αποτελέσουμε πρότυπο και οδηγό και για άλλα νησιά». Μίλησε επίσης ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νίκος Νομικός, τονίζοντας πως η οδυνηρή εμπειρία του μπλακ-άουτ, μετατράπηκε σε δυνατότητα προβολής του νησιού. «Μετατρέψαμε την κρίση, σε ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλη Καραμολέγκου.
Ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ, τόνισε πως υπήρξε μια σοβαρή συνεννόηση που συνοδεύτηκε από εμπεριστατωμένη και απαιτητική διαπραγμάτευση, μεταξύ των δύο πλευρών. «Μας εντυπωσίασε το γεγονός, ότι ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, δεν μας παρουσίασαν κάποιες απλές προτάσεις, αλλά ένα στρατηγικό σχέδιο που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο και για άλλα νησιά», δήλωσε. Από τους εκπροσώπους της εταιρείας παρουσιάστηκε το λογότυπο και επίσης τα πέντε βίντεο, εκ των οποίων το ένα αποτελεί μια σύνοψη της όλης φιλοσοφίας παρουσίασης και τα υπόλοιπα εστιάζουν σε τέσσερις πυλώνες: Αξιοθέατα, Γαστρονομία, Διαμονή, Πολιτισμός. Όσο για το λογότυπο, αυτό, απεικονίζει ένα γαλάζιο ημικύκλιο που παραπέμπει στο –σήμα κατατεθέν του νησιού- ένα τρούλο, περιλαμβάνει το όνομα Santorini και το εύληπτο σλόγκαν «The one» που αποδίδεται ως η «μοναδική», η «μόνη».

«Πιστεύω ότι θα αποτελέσουμε πρότυπο και οδηγό και για άλλα νησιά», είπε ο Δήμαρχος.

«Πιστεύω ότι θα αποτελέσουμε πρότυπο και οδηγό και για άλλα νησιά», είπε ο Δήμαρχος.

Το υλικό θα αρχίσει να διαχέεται στα social media και σε επιλεγμένους ιστότοπους τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ έχουν κατοχυρωθεί και δύο ιστοσελίδες (Domain), από όπου θα γίνεται ελεύθερη χρήση και λήψη.
Πάντως, αν και η δουλειά είναι πολύ επαγγελματική, το τελικό αποτέλεσμα είναι μάλλον μέτριο. Το λογότυπο είναι συντηρητικό και άτολμο, ενώ τα βίντεο δεν μοιάζουν να διαθέτουν την διεισδυτικότητα που χρειάζεται το νησί στη σύγχρονη εποχή. Επίσης, απουσιάζει και η Θηρασία. Αλλά στη γενική κλίμακα, το πρόσημο είναι θετικό. Όχι όμως για ενθουσιώδη βαθμολογία. Όμως, κάθε υποκειμενική κρίση, καταρρίπτεται από το αποτέλεσμα και σε αυτό ελπίζουν όλοι όσοι βρέθηκαν στην κεντρική παρουσίαση.