ΝΕΟ “ΚΡΟΥΣΜΑ” ΑΥΤΟΕΠΑΙΝΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΥΤΟΕΠΑΙΝΩΝ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ  2   Τελικά σε αυτόν τον τόπο, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Μάλλον ζούμε σε μια τόσο θλιβερή και μίζερη χώρα, που το να κάνει κάποιος τη δουλειά του, θεωρείται κοσμοϊστορικής αξίας γεγονός, άξιο παρασημοφόρησης και αντάξιο του πρώτου ανθρώπινου βήματος στη σελήνη. Και καλά να περιμένεις κάποιους άλλους, ξένους, αποστασιοποιημένους παρατηρητές για να σου αποδώσουν εύσημα, αλλά το να σπεύδεις να αυτό-συγχαίρεσαι και να παινεύεις το σπίτι σου, δείχνει ότι ο περιλάλητος Γκρούεζας, υπάρχει μέσα στον καθένα, από εμάς. Τελευταίο «κρούσμα» η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Θήρας που ΝΑΙ πήγε καλά τις ώρες της κρίσης, ΝΑΙ το προσωπικό του, έδειξε επαγγελματισμό και προσήλωση στο καθήκον, ΝΑΙ παρά τον ορυμαγδό, στάθηκε όρθιο. ΑΛΛΑ, είναι ανάγκη τώρα που ο κόσμος ατενίζει με θλίψη τα αποκαΐδια, οι επιχειρηματίες αναμετρώνται με τις ζημιές και ο φόβος για την επόμενη ώρα είναι διάχυτος, να εκδίδονται στομφώδεις ανακοινώσεις;.  Δεν έχουν κατανοήσει οι κάθε είδους  υπεύθυνοι, ορισμένοι, διορισμένοι, αιρετοί ή απλώς φιλόδοξοι, ότι ο κόσμος του νησιού, έχει «απασφαλίσει» και λίγο θέλει να εκραγεί;.  Εν πάσει περιπτώσει, διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Θήρας, συγχωρείστε τον έντυπο (έστω ψηφιακό θυμό) των ημερών και έχοντας ως γνώμονα το συγκλονιστικό στίχο του Μιχάλη Κατσαρού : «ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ αντισταθείτε».

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

«Καθώς ολοκληρώνεται η περιπέτεια που έζησαν τα νησιά μας και παρά τα έντονα προβλήματα που κατέδειξαν οι πολύωρες διακοπές ρεύματος, στην οργάνωση του Δήμου μας, ευχαριστούμε θερμά ως διοίκηση το σύνολο του προσωπικού του ΚΥ Θήρας.

Από την «ώρα μηδέν», βρεθήκαμε στο χώρο του ΚΥ Θήρας. Ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσιμης αυτής κατάστασης από το σύνολο του προσωπικού ήταν παραδειγματικός.

Η ψυχραιμία του καθ’ ενός στο χώρο ευθύνης του και στην εκτέλεση των καθηκόντων του, καθώς και η απρόσκοπτη παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών, μετέδωσε σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς (Σαντορινιούς αλλά και επισκέπτες) αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς στο χώρο του ΚΥ Θήρας. Το ιατρικό προσωπικό, άριστα εκπαιδευμένο και έμπειρο με υψηλό επαγγελματισμό έδωσε άμεσα λύσεις τόσο στη βεβαρημένη, λόγω των ημερών, καθημερινότητα αλλά και σε ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα που ανέκυψαν λόγω της διακοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Άμεσα εξασφαλίστηκε με ενέργειες της διοίκησης, της διεύθυνσης και του προσωπικού:

1. η αντιμετώπιση του προβλήματος των νεφροπαθών, με την οργάνωση της μεταφοράς τους στη Κρήτη για την θεραπεία τους.

2. η εξασφάλιση φιλοξενίας όλων εκείνων των ασθενών που χρειάζονται αδιάλειπτη παροχή οξυγόνου, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την υγεία τους.

3. η εξασφάλιση συνεχούς υδροδότησης και ρευματοδότησης των χώρων του ΚΥ Θήρας.

4. η εξασφάλιση αδιάλειπτης λειτουργίας του ΚΥ Θήρας καθ’ όλο το διάστημα των τεσσάρων ημερών.

 

Είναι λοιπόν υποχρέωση μας η απόδοση θερμών ευχαριστιών, στο σύνολο του προσωπικού, για την αποτελεσματικότητα και την ψυχραιμία εφαρμογής του σχεδίου της αντιμετώπισης των προβλημάτων κατά την εμφάνιση και την εξέλιξη της κρίσης, χωρίς πανικό, αποτελώντας παράδειγμα οργάνωσης και διαχείρισης τέτοιου είδους περιστατικών, στα οποία ο τόπος μας είναι ιδιαίτερα ευπαθής.

 

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΚΥ Θήρας

Λαμπράκης Ε. Ιωάννης».