ΝΕΟ ΜΠΛΑΚ – ΑΟΥΤ ΣΕ ΣΙΚΙΝΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

 ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 4 ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  UnDEHΑπό στιγμή, σε στιγμή θα έρθει το ρεύμα πάλι”, είπε πριν λίγο στη Santonews, ο Δήμαρχος της Σικίνου κ. Μαράκης. Η βλάβη στο υποθαλάσσιο καλώδιο, τελικά δεν αποκαταστάθηκε, με αποτέλεσμα οι τέσσερις τεχνικοί που παρέμειναν για λόγους ασφαλείας στη Σίκινο, να εργάζονται πυρετωδώς μαζί με το Δήμαρχο προκειμένου να θέσουν ξανά σε λειτουργία τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που είναι εγκατεστημένα σε υπαίθριο χώρο στην Αλλοπρόνοια.

Όπως και να έχει πάντως, παραμένουν επιτακτικά δύο θέματα:

  1. Να παραμείνουν σε “ψυχρή εφεδρεία” εγκαταστάσεις της ΔΕΗ σε Σίκινο και Φολέγανδρο.

  2. Να απαγορευτούν πλήρως οι “γδάρτες των βυθών”, οι ανεμότρατες που από άγνοια και αγραμματοσύνη (το υποθαλάσσιο καλώδιο, είναι σαφώς επισημασμένο στο ναυτικό χάρτη) ή από αδιαφορία, γδέρνουν τους βυθούς, εξαλείφουν το θαλάσσιο πλούτο και προκαλούν παράπλευρες απώλειες όπως η συγκεκριμένη. Με τα σύγχρονα GPS, είναι εύκολο να εντοπιστούν αυτοί οι “χασάπηδες των θαλασσών” και με βαριά πρόστιμα να αναγκαστούν ή να μάθουν να διαβάζουν χάρτες (“ο ναυτικός χάρτης, είναι το ευαγγελιοοοοοο του ναυτικού!!!, μου τονίζει κάθε φορά ο καπετάν Γιώργος Δαρζέντας) ή να γίνουν συνοδοί σκύλων και περιποιητές γατιών.

 

Save

1 Απάντηση

  1. Επειδή είναι απίθανο η πολιτεία να απαγορέψει τους συγκεκριμένους γδάρτες των βυθών (πάντοτε υπάρχει μία ραστώνη όποτε θίγονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα!) μήποως, λέω Δμήτρη, θα ήταν καλό να αναρτήσεις ποιά αλιεύματα προέρχονται από μηχανότρατες, για να τα μποϋκοτάρουν οι όποιοι καταναλωτές έχουν την ανάλογη ευαισθησία; Βλέπεις, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, είναι πρώτα και κύρια, ατομική υπόθεση και ευθύνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *