Site icon Santonews

ΝΕΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Νέες βραβεύσεις και διακρίσεις για 9 παιδιά του νησιού και στην φετινή Μπιενάλε.

 

 

  Νέες βραβεύσεις και παγκόσμιες διακρίσεις ΄΄ξανά΄΄ στα εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας και την νέα γενιά της Σαντορίνης, την Art.t.o.S. (Art Team Of Santorini) και τον Δήμο θήρας στον παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition, που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Η νέα γενιά της Σαντορίνης κατάφερε να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Τα παιδιά της Σαντορίνης και μαθητές της Art.t.o.S. (Art Team Of Santorini) με συντονιστές και επιμελητές τους εικαστικούς Χρήστο Cesario Αντωνιάδη την Ιοαννέλη Κυριακοπούλου και εξωτερικούς συνεργάτες τους εικαστικούς Γωγώ Τρυψιάνη και Σωτήρη Τασιόπουλο με την αρωγή του Δήμου Θήρας και της Αντιδημάρχου πολιτισμού Σοφία Κίτσου συμμετείχαν και φέτος στον παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition, που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στην Ιαπωνία και κέρδισαν πάλι αυτή την φορά 9 μαθητές το Βραβείο Kanagawa.

Από τα 114 έργα μαθητών που έστειλε η Art.t.o.S από τα τμήματα ζωγραφικής -σχεδίου και χειροτεχνίας, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε 9 έργα, τις ζωγραφιές της Μαρίας Παντελή 12 χρονών, της Δέσποινας Δρόσου 10 χρονών, του Χαράλαμπου Χριστοφορίδη 15 χρονών, της Νικολέτας Δαμιγου 6 χρονών, της Ηλιάννας Παλογέλη 9 χρονών,του Ιωάννη-Ιανό Σουκάκο, της Μαρίας-Ειρήνης Πρέκα 7 χρονών, της Ελένης Μάστακα 7 χρονών και της Αλεξάνδρας Νικολαένκο 11 χρονων.

 

 

 

 

 

Exit mobile version