ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΘΗΡΑΣ

 

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΜια κάπως απρόσμενη, αλλά σίγουρα ευπρόσδεκτη εξέλιξη, έχουν οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας. Τρείς νεαρές και όμορφες γυναίκες αποφάσισαν να μπουν σε αυτό το περιπετειώδες ταξίδι. Ναι, οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία, αλλά ούτε και η ομορφιά αμάρτημα και άλλωστε οι τρεις νεαρές κυρίες διαθέτουν σοβαρά βιογραφικά.

 

Η κ. Ιουλία Καραμολέγκου

Η κ. Ιουλία Καραμολέγκου

Η πρώτη, η κ. Ιουλία Καραμολέγκου είναι ήδη «μπαρουτοκαπνισμένη», καθώς μετρά ήδη την πρώτη της θητεία, ως Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου. Συμμετέχει στο συνδυασμό του κ. Γιώργου Χατζημάρκου και είναι σήμερα 25 χρονών. Γεννήθηκε  στη Σαντορίνη και αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Θήρας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών.

 

Η κ. Θεώνη Λειβαδάρου

Η κ. Θεώνη Λειβαδάρου

Ακολούθησε από τον ίδιο συνδυασμό, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Θεώνης Λειβαδάρου που γεννήθηκε το 1990 και είναι ειδικός μηχανογραφημένου λογιστηρίου.

Ήρθε τέλος και ο συνδυασμός του νυν Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, που επέλεξε την 21χρονη Μαρία Αργυρού για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Οικονομικό Νομικής), όπου επέλεξε την κατεύθυνση «Ανάπτυξη και Πολιτική Οικονομία».

H κ. Μαρία Αργυρού .

H κ. Μαρία Αργυρού .

 

ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΥΘΟΙ

Αυτές οι επιλογές σπάνε ένα ταμπού και διαλύουν ένα μύθο. Το πρώτο ταμπού, είναι πως για να μπει κάποιος στο χώρο της πολιτικής, πρέπει να έχει αρχίσει να γκριζάρει. Ο μύθος είναι, πως οι νέοι άνθρωποι δεν ασχολούνται με την πολιτική. Η κάθοδος αυτών των τριών νέων κυριών αποδεικνύει πως οι νέοι ενδιαφέρονται, απλά χρειάζονται ευκαιρίες. Όχι  επετηρίδες.

Μένει μια ακόμα αντίληψη που πρέπει να σπάσει οριστικά: αυτή που μουρμουρίζει ότι οι νέοι δεν διαθέτουν τα φόντα και την εμπειρία να αντεπεξέλθουν. Η Ιουλία Καραμολέγκου, τα πήγε μια χαρά. Το ίδιο θα κάνουν και οι άλλες δύο, αρκεί οι ψηφοφόροι (όσοι ψηφίζουν τις παρατάξεις τους ασφαλώς) να τις εμπιστευθούν. Και το κυριότερο;. Έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν λάθη λόγω απειρίας. Άλλωστε, τα λάθη των «έμπειρων», είναι που κοστίζουν.