ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ «ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΕΛΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ

 

kanelakis_kostasΤην απόφαση του να συμμετάσχει ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος του Μεγαλοχωρίου με τον συνδυασμό «Θηραϊκή Πολιτεία» του Δημάρχου Θήρας και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου κ.Αναστάσιου – Νικόλαου Ζώρζου, ανακοινώνει ο απόστρατος αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας Κ. Κανελλάκης.

 
Βιογραφικό
Ο Κώστας Κανελλάκης, 46 ετών, κατάγεται από την Ορεινή Αρκαδία, από την Κοντοβάζαινα και κατοικεί μόνιμα από το 1986 στο Μεγαλοχώρι Θήρας. Είναι παντρεμένος με την Μεγαλοχωριανή Μαρουλία Μαυρομμάτη και έχει δύο παιδιά.
Είναι απόφοιτος της στρατιωτικής σχολής ΣΥΔ, υπηρέτησε στην 134 Σμηναρχία Μάχης στην Σαντορίνη απ’ όπου και αποστρατεύτηκε το 2010 με τον βαθμό του Σμηναγού.
Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα με τον πολιτιστικό σύλλογο Μεγαλοχωρίου το <<Μετόχι>>, με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πύργου-Μεγαλοχωρίου καθώς και με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Εμπορείου.
Τα τρία τελευταία χρόνια ανέλαβε εθελοντικά να οργανώσει την πολιτική προστασία του νησιού. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας του συμμετείχε στις ημερίδες γνωστών σεισμολόγων για θέματα σχετικά με τις σεισμικές και ηφαιστειακές ιδιαιτερότητες της Σαντορίνης.
Ασχολήθηκε, επίσης , με την εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος το καλοκαίρι του 2013, ναυτικά ατυχήματα) αλλά και πιθανών φυσικών καταστροφών (σεισμοί, θεομηνίες). Σημειωτέον ότι για την προσφορά του αυτή βραβεύτηκε από τον Δήμο Θήρας.
Από την συνολική του πορεία γίνεται φανερή η αγάπη του για την Σαντορίνη και η έγνοια του για την αναβάθμιση και προβολή της μοναδικής και παραδοσιακής ομορφιάς του Μεγαλοχωρίου.
Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί συμπολίτες
«Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υπηρεσιών και η αποτελεσματική συμβολή τους στην τοπική πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου συνολικά και του χωριού μας ιδιαίτερα.
Γι’αυτό δίνω υπόσχεση σε όλους τους Μεγαλοχωριανους ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την περαιτέρω αναβάθμιση του χωριού μας, γιατί πιστεύω ότι το χωριό έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την ιδιαίτερη σημασία της θέσης του και την σημαντική πολιτιστική του κληρονομιά.
Χαίρομαι που στο Μεγαλοχώρι, ένα χωριό με την δική του ιστορία, ένα χωριό ιδιαίτερα παραδοσιακό έχουν ξεκινήσει να γίνονται μεγάλα έργα και θα προσπαθήσω αν εκλεγώ, για την υλοποίηση τους καθώς και άλλων, ώστε να αναδειχτεί η φυσιογνωμία του χωριού μας με στόχο την εξέλιξη και πρόοδο του».