ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΛΑΡΗ Η ΠΟΠΗ ΞΑΓΟΡΑΡΗ

 

 

Στο πλευρό του Γ. Χάλαρη η επιχειρηματίας κ. Πόπη Ξαγοράρη

Στο πλευρό του Γ. Χάλαρη η επιχειρηματίας κ. Πόπη Ξαγοράρη

Την υποψηφιότητά της στο συνδυασμό «Σαντορίνη, Ενωτική Πορεία», επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Γιώργος Χάλαρης, ανακοίνωσε η επιχειρηματίας του χώρου της υγείας κ. Πόπη Ξαγοράρη. «Η παρακίνηση ενασχόλησης με τα κοινά προέκυψε μέσα από την επιθυμία αποκατάστασης των κακώς κείμενων», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: « Προέκυψε από την εμπιστοσύνη σε έναν χαρισματικό αρχηγό τον κ. Γιώργο Χάλαρη στον οποίο όλοι αναγνωρίζουμε την μαχητικότητα, ουσιαστική γνώση της αυτοδιοίκησης, την πρωτοβουλία αλλά και αποτελεσματικότητα των στόχων».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗ

Ξαγοράρη Πόπη – Ανακοίνωση υποψηφιότητας στη ¨Σαντορίνη Ενωτική Πορεία¨

Ευχαριστήριο συμμετοχής στο συνδυασμό του Γιώργου Χάλαρη

¨Ας βρούμε πάλι πρότυπα¨

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Με σοβαρό προβληματισμό για την πορεία του νησιού μας και με την απογοήτευση να κυριαρχεί σε όλες τις συζητήσεις το τελευταίο διάστημα κατέληξα στις ακόλουθη αποτίμηση:

Έλλειψη οράματος και γενικευμένη αναποτελεσματικότητα στην διαχείριση των μεγάλων ή μικρών θεμάτων του νησιού δολίως ή αδόλως μας οδηγεί να παραγνωρίζουμε την καλοτυχία και γενναιοδωρία του τόπου μας.

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία έδειξε πως η τοπική αυτοδιοίκηση και ευρύτερα η κρατική υποστήριξη σε βασικά θέματα όπως η υγεία απουσιάζει. Αποσπασματικές ενέργειες, κωλυσιεργίες και έλλειψη δυναμικής μας κρατούν πίσω σε βασικές δομές της κοινωνικής συνοχής. Δεκάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται για απλά θέματα ενώ την ίδια στιγμή η παρούσα δημοτική αρχή κάνει αποτίμηση τεχνικών προγραμμάτων!!!!

Η παρακίνηση ενασχόλησης με τα κοινά προέκυψε μέσα από την επιθυμία αποκατάστασης των κακώς κείμενων. Προέκυψε από την εμπιστοσύνη σε έναν χαρισματικό αρχηγό τον κ. Γιώργο Χάλαρη στον οποίο όλοι αναγνωρίζουμε την μαχητικότητα, ουσιαστική γνώση της αυτοδιοίκησης, την πρωτοβουλία αλλά και αποτελεσματικότητα των στόχων. Πραγματικά με ενθουσίασε η άδηρη αγάπη για τον τόπο του, το πραγματικό ενδιαφέρον για τον συμπολίτη και η δυναμική επίλυσης των μεγάλων ζητημάτων. Με επικεφαλής τον Γιώργο Χάλαρη θεωρώ ότι μπορεί να αξιοποιηθούν οι ικανότητές μου που βασίζονται σε πολυετή εμπειρία σε επιχειρηματικές δραστηριότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε συνεργασία με όλα τα αξιόλογα στελέχη μας θα μπορούσα να συμβάλω στην επαναδραστηριοποίηση των μηχανισμών που θα φέρουν τη Σαντορίνη μας ως σημείο αναφοράς για άλλες υποδομές πανελλαδικά.

Το όραμά του για την Υγεία, την Παιδεία, τον Τουρισμό, την διαχείριση των απορριμάτων και άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα του τόπου μας διαφοροποιούνται σημαντικά απο την πεπατημένη και κάνουν αισθητά την διαφορά ώστε να δικαιούμαστε να οραματιζόμαστε ένα νησί πρότυπο.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν δικαιούμαστε να μείνουμε παρατηρητές αλλά καλούμαστε να κρίνουμε τους υποψήφιους αυτοδιοικητικούς τόσο για την προηγούμενη αποδοτικότητά τους όσο και για την βούληση αποτελεσματικής διαχείρισης. Η επιλογή μας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στηριχθεί σε πελατοκεντρικές αντιλήψεις ή οικογενειοκρατίες. Η επόμενη πενταετία είναι πολύ σημαντική για το νησί που αγαπάμε. Χρειάζεται αξιοκρατική αξιολόγηση των υποψηφίων μακριά από παλαιοκομματισμούς ή δογματισμό. Χρειάζεται να ανοίξουμε τους ορίζοντες και να διαλέξουμε με κριτήριο συμπολίτες μας που τους επιτάσσει η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα του τόπου μας

Ευχαριστώ θερμά και με μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης τον υποψήφιο Δήμαρχο Σαντορίνης κ. Γιώργο Χάλαρη καθώς και όλα τα στελέχη του που με συμπεριλαμβάνουν πλέον στο δυναμικό τους. Δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις όλων μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ Π. ΞΑΓΟΡΑΡΗ

  «Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1970  από πατέρα Σαντορινιό  και μητέρα Ναυπακτία όπου τελείωσε τις σχολικές σπουδές και στη συνέχεια φοίτησε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο στην Ελλάδα όπου απέκτησε B.Sc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με βαθμό 7.5.  Έκτοτε απασχολήθηκε ως Διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές αλλά και αμερικάνικες εταιρείες με αυξημένες αρμοδιότητες. Από το 2004 έως και τις αρχές του 2007 απασχολήθηκε στην MERCK (3η σε κατάταξη στον κόσμο πολυεθνική φαρμακευτική) ως Διευθύντρια του γραφείου Βαλκανίων.  Στην διάρκεια αυτή εκπαιδεύτηκε στο New Jersey της Νέας Υόρκης αλλά και σε άλλες πόλεις (Αυστρία).

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και μετεκπαίδευσης στα πεδία των Δημοσίων Σχέσεων (ΕΕΔΕ),  Marketing (2008),  Time Management (MERCK New Jersey 2006), Leadership workshops (MERCK Αυστρία 2006) ενώ το 2009 απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με κατεύθυνση Οργάνωση & Διαχείριση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.  Επίσης έχει παρακολουθήσει τμήματα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά (Cambridge Proficiency), Ιταλικά και Γερμανικά.

Σήμερα η κα Πόπη Ξαγοράρη είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας με το μοναδικό κατάστημα στη Σαντορίνη που προμηθεύει ιατρικά-αναπνευστικά και ορθοπεδικά είδη.

Από την έναρξη της δραστηριότητάς της ασχολείται ενεργά με τα θέματα υγείας του νησιού ενώ έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον στον συνάνθρωπο με χορηγίες τόσο στο Κ.Υ.Θήρας, στο ΔΑΠΠΟΣ, πολιτιστικούς συλλόγους κ.α”.