ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΑΓΡΥΠΝΟΥΝ Ή ΑΠΛΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ;

 

 

nososkomio_poedinΝέα επιθετική  ανακοίνωση για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, έβγαλε η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων). Υπερθεματίζοντας σε λαϊκισμό(«Με πορδές δεν βάφονται αυγά»!!!, γράφει χαρακτηριστικά), υποτιμώντας τη νοημοσύνη και τις ανάγκες του Θηραϊκού λαού, που υποστηρίζει το Νοσοκομείο γιατί δεν καταλαβαίνει! (“Οι μόνιμοι κάτοικοι Σαντορίνης έχουν συνηθίσει με Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες και μόνο”), οι συνδικαλιστές της υγείας, αναδεικνύουν τον ένα και μοναδικό φόβο τους: Το ενδεχόμενο να πετύχει το Νοσοκομείο και να αποτελέσει υπόδειγμα για τη δημιουργία κι άλλων τέτοιων στο νησιωτικό χώρο.

Άλλωστε το ομολογούσαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ στο Δελτίο Τύπου της 14ης Ιουλίου 2016: “Η κυβέρνηση δεν εγκαινιάζει ένα νέο νοσοκομείο της ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ που κατασκευάστηκε με χρήματα του Ελληνικού Λαού. Στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΙ το Εθνικό Σύστημα Υγείας εντάσσοντας στη λειτουργία του το πρώτο Νοσοκομείο ΔΕΚΟ” http://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/1755-to-enarktirio-laktisma-tis-olikis-katastrofis-tou-esy

. Ενώ πιο πριν (12 Ιουλίου) διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους: “Την Παρασκευή 15/7/2016 εγκαινιάζεται το πρώτο Νοσοκομείο ΔΕΚΟ στη Σαντορίνη!!! Αλλοιώνεται ο Κοινωνικός χαρακτήρας του ΕΣΥ”.

http://www.poedhn.gr/apofaseis/item/1748-apofasi-genikoy-symvouliou-8-iouliou-2016

Με απλά λόγια: Το γεγονός ότι το Νοσοκομείο, λειτουργεί με νομικό όχημα την ΑΕΜΥ, εισπράττει από ασφαλισμένους και ασφαλιστικές εταιρείες ξένων χωρών και μπορεί να προβαίνει σε προσλήψεις πέραν των ποσοστώσεων που απαιτούν οι δανειστές, μάλλον θορυβεί κάποιους. Επίσης, όποιος προσλαμβάνεται στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, θα πρέπει να εργάζεται στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης και όχι να κατοχυρώνει την οργανική θέση και μετά με μια βολική χρήση της νομοθεσίας (π.χ. Η εκλογή σε κάποια Τοπική Κοινότητα των 30 ψηφοφόρων) να αποσπάται στην περιοχή καταγωγής του. Αυτό· δεν αρέσει. Γι αυτό και οι επιθέσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ακόμα και γόπα τσιγάρου να βρεθεί στον περίβολο του Νοσοκομείου, θα γίνει πρώτο θέμα.

Και βέβαια βρίσκουν άπλετο χώρο, ειδικά για ότι έχει να κάνει με το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Δηλαδή, όχι για όλα. Τα ρεπορτάζ για τις επεμβάσεις που πριν κόστιζαν χιλιάδες ευρώ και μεγάλη ταλαιπωρία για μεταβάσεις σε κεντρικά Νοσοκομεία, ενώ τώρα γίνονται επιτόπου, δεν αποτελούν θέμα. Οι αεροδιακομιδές  πριν ήταν ρουτίνα ακόμα και για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ( γίνονταν περίπου 300 και δημοσιεύαμε απλά μια σύνοψη κάθε έξι μήνες). Τώρα μια φορά να σηκωθεί ένα υγειονομικό μέσο από τη Σαντορίνη ή για τη Σαντορίνη, γίνεται μείζον ζήτημα. Πράγμα, πολύ καλό, διότι βοηθούν το Νοσοκομείο να εξελίσσεται συνεχώς, το αφοσιωμένο προσωπικό του να πεισμώνει και ίσως την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να βρίσκεται σε εγρήγορση.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

“ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ 11,5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΕΥΓΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 

Και τώρα μόνοι, οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού!!!
Αδειάζει το Νοσοκομείο από προσωπικό!!!
Οι μόνιμοι κάτοικοι Σαντορίνης έχουν συνηθίσει με Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες και μόνο. Υποσχέσεις ήταν η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου από τον «Μαυρογιαλούρο» κο Τσίπρα. Ποιος τις πιστεύει; Χρειάζονται χρήματα και προσωπικό. «Με πορδές δεν βάφονται αυγά»!!!
Εφημερεύει το Νοσοκομείο καθημερινά όλο το 24ωρο και όμως τις νύχτες τώρα που έπιασε το φθινόπωρο, είναι άδειο από Ιατρούς.
Μόνο οι Ιατροί του ΕΣΥ που μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας, είναι παρόντες στις εφημερίες.
Οι Ιατροί της ΑΕΜΥΑΕ έχασαν το ενδιαφέρον.
«Ο Μαυρογιαλούρος κος Τσίπρας» κατά τα εγκαίνια υποσχέθηκε ότι οι γυναίκες θα γεννάνε στο τόπο τους.
Ο υπέρηχος με ενσωματωμένη κολπική κεφαλή δεν λειτουργεί ή λειτουργεί ΑΛΑ ΚΑΡΤ. Μήπως για να πηγαίνουν οι έγκυες γυναίκες, οι πολίτες στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα;
8 Ιδιώτες Γυναικολόγοι στο νησί. Με τον παλαιό υπέρηχο του Κέντρου Υγείας κάνουν εξετάσεις και μόνο.
Έχει αξία να αναφέρουμε την περιπέτεια ενός κοριτσιού 11,5 ετών από την Βουλγαρία.
Προσήλθε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης την Πέμπτη 1/9/2016 10η ημέρα περιόδου με αιμορραγία.
Ο Γυναικολόγος Ιατρός της ΑΕΜΥ Α.Ε. την παρέπεμψε στο παιδίατρο της ΑΕΜΥ ΑΕ. Χωρίς να κάνουν αιματολογικές εξετάσεις, παρότι είχε αιμορραγία, την ξαπόστειλαν στο σπίτι της, λέγοντας ότι είναι καλά.
Ήταν μεσημέρι και βλέπετε έπρεπε να φύγουν οι Ιατροί της ΑΕΜΥ ΑΕ παρότι εφημέρευαν. Εξάλλου Ιδιωτικό μαγαζί είναι!!!. Την Δευτέρα το κοριτσάκι με τους γονείς του επανήλθε στο Νοσοκομείο, αφού συνεχιζόταν η αιμορραγία και ευτυχώς έπεσε στα χέρια της Διευθύντριας Γυναικολόγου του ΕΣΥ. Έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Το παιδί είχε αιματοκρίτη 21. Με την κατάλληλη θεραπεία διακομίσθηκε με αεροπλάνο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στη διάθεση ο πατέρας να μιλήσει για την ταλαιπωρία που υπέστη!!!
Την γλίτωσε παρά τρίχα και η κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε.
Το Νοσοκομείο αδειάζει!!!
Οι αποσπασμένοι Ιατροί άρχισαν να γυρνάνε στα Νοσοκομεία τους στην Αθήνα.
Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας ορίστηκε Επικουρικός Ιατρός αποσπασμένη δύο μήνες από το Νοσοκομείο Ασκληπιείο των Αθηνών, αν και απαγορεύεται καθότι δεν φέρει τον βαθμό του Διευθυντή και είναι Ορισμένου Χρόνου Ιατρός.
Ιδιώτες υπάλληλοι της ΑΕΜΥ ΑΕ που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς προσόντα προΐστανται Δημοσίων Υπαλλήλων επειδή έχουν «μπάρμπα στη Κορώνη».
Το τοπικό ΕΚΑΒ υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης. Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας της Διοίκησης του ΕΚΑΒ με τη Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. για συνλειτουργία του ΕΚΑΒ, ανοίγοντας τους Ασκούς του Αιόλου για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, αν και ο Δημόσιος Χαρακτήρας προστατεύεται από το Σύνταγμα της Χώρας.
Στη συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου συμμετέχουν Ιατροί της ΑΕΜΥ ΑΕ που απαγορεύεται από το Νόμο.
Το Νοσοκομείο Σαντορίνης ΑΕ το καλοκαίρι έκανε χειρουργεία μόνο «της ανατομικής περιοχής γύρω των αιμορροΐδων»
Τώρα ούτε αυτά!!!
Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!!! Ή όχι;
Θα παραμείνει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που τόσα χρόνια δίνει τη μάχη για τη προστασία της ζωής των κατοίκων του νησιού.
Η στελέχωση, τα χειρουργεία θα περιμένουν ξανά του χρόνου το καλοκαίρι, με τα νέα Ασφαλιστικά Πακέτα!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”.

Save

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Γεωργιος λέει:

    Ντροπη σας..ολοι στο νοσοκομειο κανουν υπερανθρωπες προσπαθειες..για τους ασθενεις….εχετε σκεφτει ποσοι εχουν παρατησει τις οικογενειες τους για να..δουλεψουν με την ψυχη τους;;;και ομως ειναi εκει..για τους..ντοπιους και οχι μονο…..και σεις εχετε κυρηξει..πολεμο εναντιον τους….ντροπη σας και παλιι…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *