Site icon Santonews

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μ. ΡΟΥΣΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΤΟ 1 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

 

 

Από Μιχάλη Ρούσσο. 2η Ανοιχτή Επιστολή

Στον Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και το Δήμαρχο Θήρας κ. Νικόλαο Ζώρζο.

Και οι δύο πρέπει να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας.

Και εσείς κ. Υπουργέ να δίνετε και να εγγράφονται στον προϋπολογισμό και στην εσωτερική διανομή της ΑΕΜΥ ΑΕ για το νοσοκομείο της Σαντορίνης 5.000.000 και να διατίθενται όλα για το νοσοκομείο όπως έχετε δεσμευθεί και εσείς κ. δήμαρχε το ένα ευρώ από το κάθε εισιτήριο του τελεφερίκ για τη λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης όπως έχετε δεσμευθεί. Σου θυμίζω κ. Δήμαρχε ότι ηφαίστειο και τελεφερίκ έχει μόνον η Σαντορίνη. Δεν έχει ούτε η Νάξος, ούτε η Πάρος ούτε η υπόλοιπη Ελλάδα. Όταν όλοι οι Δήμοι άλλων περιοχών δίνουν για την υγεία των δημοτών τους, ο Δήμος Θήρας που εισπράττει τεράστια ποσά από το ηφαίστειο και το τελεφερίκ, του οποίου το καταστατικό επιβάλλει την ενίσχυση δαπανών για την υγεία, το ελάχιστο που πρέπει να δίνει είναι το ένα ευρώ που βάλατε στο εισιτήριο ακριβώς για το νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Όμως κ. Υπουργέ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ ΑΕ στον προϋπολογισμό και την εσωτερική διανομή για τη λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας δεν εγγράφει 5.000.000 όπως έχετε δεσμευθεί, αλλά αντίθετα για το έτος 2016 ενέγραψε 4.150.000 ευρώ και για το έτος 2017 ενέγραψε 4.430.000. Η εικόνα αυτή δίνει λάθος εντύπωση ότι περισσεύουν χρήματα από το νοσοκομείο της Σαντορίνης και το δήθεν περίσσευμα το παίρνουν από τη Σαντορίνη και το εγγράφουν στις δομές των Αθηνών. Δηλαδή παίρνουν χρήματα από τη Σαντορίνη και τα πάνε στην Αθήνα. Αυτό όμως, όχι μόνον είναι άδικο αλλά εκθέτει και εσάς κ. Υπουργέ. Επί πλέον αδικεί το νοσοκομείο στο οποίο π.χ. δεν λειτουργεί ο μαστογράφος γιατί χρειαζόμαστε λεφτά, θέλουμε ιατρικά εργαλεία για τα χειρουργεία, θέλουμε και για το γυναικολογικό τμήμα (ο κ. πρωθυπουργός στα εγκαίνια είπε μεταξύ των άλλων ότι εδώ θα γεννάνε οι γυναίκες σας) πρέπει να δώσουμε μισθούς στους γιατρούς ίσους με αυτούς του ΕΣΥ και άλλα πολλά (που θα απαριθμήσω σε επόμενη επιστολή μου) και δεν νομίζω ότι έχουν μπει στον προϋπολογισμό. Γιατί ;;;;.

Επίσης, μας δημιουργεί και το εξής πρόβλημα. Όταν διεκδικούμε το ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο του τελεφερίκ μας λένε, αφού από την επιχορήγηση των 5.000.000 που σας δίνει το υπουργείο περισσεύουν χρήματα και το περίσσευμα αυτό το παίρνει το Διοικητικό Συμβούλιο από τη Σαντορίνη και τα πάει στην Αθήνα, γιατί ζητάτε από εμάς το ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο του τελεφερίκ ;; Τι να το κάνετε το ένα ευρώ του τελεφερίκ αφού η επιχορήγηση σας φτάνει και σας περισσεύει. Και μάλιστα, αυτό το περίσσεμα το πάνε στην Αθήνα;; Επίσης, αφού σας περισσεύουν χρήματα, γιατί με αυτό το περίσσευμα δεν στεγάζετε και τους εργαζόμενους;; Δεν μπορούμε να δίνουμε λεφτά από τη Σαντορίνη και να πηγαίνουν στην Αθήνα.

Η εικόνα αυτή δεν αποδίδει την αλήθεια κ Υπουργέ. Η αλήθεια είναι ότι τα 5.000.000 δεν φτάνουν για τη λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας και οι Σαντορινιοί το γνωρίζουν πολύ καλά. Είναι πολύ ικανοποιημένοι με την μέχρι σήμερα λειτουργία του νοσοκομείου παρόλες τις ελλείψεις του, δηλώνουν δε την πρόθεσή τους να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους όπως έκαναν και στο παρελθόν και θα διεκδικήσουν και το ένα ευρώ του εισιτηρίου του τελεφερίκ, αλλά υπό τον απαράβατο όρο ότι τα πέντε εκατομμύρια κάθε χρόνο θα εγγράφονται όλα στον προϋπολογισμό και την εσωτερική διανομή για τη λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης. Και θα διατίθενται όλα και τα πέντε εκατομμύρια για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ζητώ να μάθω το ακριβές ποσό που δαπανήθηκε το έτος 2016 για τη λειτουργία του νοσοκομείου με σχετική ανάλυση κάθε δαπάνης. Επίσης και κυρίως αν διατέθηκαν τα απαιτούμενα κονδύλια για τον εξοπλισμό του νοσοκομείου όπως επιμόνως ζητούσαν οι γιατροί. Μόνον έτσι θα φωτιστεί η αλήθεια και τη θέση της σύγχυσης και της απογοήτευσης θα ξαναπάρει η ελπίδα, η θέληση και η προσπάθεια των Σαντορινιών για το νοσοκομείο μας, περιμένοντας βέβαια ότι κάποια στιγμή θα καταλάβουν και οι αρμόδιοι ότι η διοίκηση του νοσοκομείου πρέπει να δοθεί στους εθελοντές της Σαντορίνης που το γλύτωσαν από τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Παραθέτω ένα τμήμα του σχεδίου του προϋπολογισμού της ΑΕΜΥ για το έτος 2017 που στην εσωτερική διανομή δεν προβλέπει για το νοσοκομείο 5.000.000 επιχορήγηση όπως θα έπρεπε. Αντιθέτως προσαυξάνει την επιχορήγηση για τις μονάδες της Αθήνας. Πρέπει να τροποποιηθεί ο ν.4368/2016 ώστε το ποσό της επιχορήγησης να δίδεται κατευθείαν από το Υπουργείο στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και όχι βέβαια από το ΔΣ της ΑΕΜΥ”.

Save

Exit mobile version