ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

 

sep2Θέμα: Στελέχωση Κ.Υ. Θήρας με Αγροτικούς Γιατρούς.

 

     Μετά από την επιστολή μας με ημερομηνία 04/02/2014 σχετικά με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θήρας με Αγροτικούς Ιατρούς στα νησιά του Δήμου Θήρας, μας αποστείλατε έγγραφο με Α.Π. 56 στις 05/02/2014 του Ιδιαίτερου Γραφείου σας όπου μας ενημέρωνε ότι είχατε αποστείλει στις 30/01/2014 με Α.Π. 43 δικό σας έγγραφο προς τον Υπουργό Υγείας και στη 2η ΔΥΠΕ, με θέμα “Στελέχωση Κέντρου Υγείας Θήρας με Αγροτικούς Γιατρούς”.

     Δυστυχώς στις 10/02/2014 η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας, Διεύθυνση Προσωπικού Ν.Π Τμήμα Γ’ με τίτλο “Καταλύματα προς χρήση για Αγροτικούς Γιατρούς” που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υγείας Π. Καλλίρης, στο νησί μας αναφέρεται μόνο ο Πύργος Καλλίστης.

Με την εξέλιξη αυτή σας απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα και περιμένουμε άμεσα την απάντηση σας:

     α) Γιατί στο έγγραφο σας προς το Υπ. Υγείας δεν αναφέρατε τα Αγροτικά Ιατρεία του νησιού ονομαστικά αφού οι θέσεις προκηρύσσονται ξεχωριστά για το καθένα;

     β) Σε ποιες περιοχές έχετε την δυνατότητα παραχώρησης χώρου πραγματικά και όχι γενικά και αόριστα;

     Επειδή τα θέματα Υγείας δεν είναι γενικά και αόριστα, αφορούν όλους τους κάτοικους και συμπολίτες μας αλλά και άπτονται άμεσων και υπεύθυνων πολιτικών ενεργειών, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα μεέγγραφο σας τους Αρμόδιους στο Υπ. Υγείας για τους συγκεκριμένους χώρους για κάθε Αγροτικό Ιατρείο των νησιών μας. 

 

13 Φεβρουαρίου 2014

“Σαντορίνη Ενωτική Πορεία”

Γεώργιος Α. Χάλαρης

Υποψήφιος Δήμαρχος Σαντορίνης