Site icon Santonews

Νέα απορριμματοφόρα: Φυσικά και έχει δίκιο η Σ. Κίτσου

 

Στις 7 Αυγούστου 2004, εγκαινιάστηκε η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, που πήρε το όνομα “Χαρίλαος Τρικούπης”. Ο τότε Υπουργός, Γεώργιος Σουφλιάς (της ΝΔ) δεν διανοήθηκε να μην υπενθυμίσει την πατρότητα της ιδέας και να μην καλέσει τον προκάτοχό του Κώστα Λαλιώτη (του ΠΑΣΟΚ), επί των ημερών του οποίου ξεκίνησε και πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του έργου.

Βέβαια, δύο απορριμματοφόρα, όσο σύγχρονα κι αν είναι, δεν θα τα έλεγες και κοσμοϊστορική εξέλιξη. Αλλά, ο πολιτικός πολιτισμός, επιβάλλει μια μικρή υπόμνηση σε αυτούς που ξεκίνησαν και εξασφάλισαν αυτήν την προμήθεια.

Έτσι, είναι δικαιολογημένη η (συγκεκαλυμμένη) πικρία της πρώην Αντιδημάρχου Σοφίας Κίτσου, που σε ανάρτησή της αφού παραθέσει και τα σχετικά αποδεικτικά, αναφέρει:

“Το ιστορικό απόκτησης από τον Δήμο Θήρας των δύο σύγχρονης τεχνολογίας απορριμματοφόρων , ένα εκ των οποίων από σήμερα εξυπηρετεί την Θηρασιά.

Σταθμοί για την απόκτηση τους οι κάτωθι αποφάσεις:

1) Η αριθμ. Πρωτ.30804/29.6.2021 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ” Έγκριση αγοράς δύο απορριμματοφόρων οχημάτων από τον Δήμο Θήρας”

2) Η αριθμ. Πρωτ. 61398/13.12..2022 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που επικύρωσε την αριθμ. 305/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας, για την απόκτηση των οχημάτων.

3) Το αριθμ. Πρωτ. 13189 / 2.11. 2023 έγγραφο αίτημα του Δήμου Θήρας, υπογεγραμμένο από τον τότε Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα, για έγκριση θέσης σε κυκλοφορία των δύο νέων φορτηγών απορριμματοφόρων , για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας.

4) Η αριθμ.Πρωτ. 30015/ 8.11. 2023 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την έγκριση θέσης σε κυκλοφορία των ανωτέρω δύο φορτηγών απορριμματοφόρων.

Για του λόγου το αληθές παραθέτω την τελευταία απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην οποία αποτυπώνεται όλο το ιστορικό της απόκτησης των ανωτέρω οχημάτων .

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα νέα απορριμματοφόρα του Δήμου μας , θα εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τους συνδημότες μας!”.

Exit mobile version