NEA ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

 

 

 

Φωτογραφία: Ιπποκράτης Αλεξίου

“Ολοκληρωμένα Προγράμματα Εξωτερικού και Εσωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου του Τμήματος Αιμοδοσίας του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου του Γ.Ν. Θήρας

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν έλεγχο προ αναλυτικής, αναλυτικής και μετα αναλυτικής φάσης των ανοσοαιματολογικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 15189 ΕΣΥΔ. Οι υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου ποιότητας καθώς και τα προγράμματα εξωτερικής αξιολόγησης ποιότητας  διενεργούνται σύμφωνα με όσα ορίζονται στο  Άρθρου 10 Ν.3402/05 «Αναδιοργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας και λοιπές διατάξεις».

Ο Οργανισμός που πραγματοποιεί την εξωτερική αξιολόγηση ποιότητας είναι παγκόσμια αναγνωρισμένος, μη κερδοσκοπικός, πιστοποιημένος με ISO 9001: 2008 και διαπιστευμένος ως προς την διενέργεια σχημάτων εξωτερικής αξιολόγησης ποιότητας με τις απαιτήσεις του πρότυπου: EN ISO/IEC 17043:2010. Ο δε κατασκευαστής των υλικών του εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου ποιότητας είναι ανεξάρτητος από τον κατασκευαστή αντιδραστηρίων και μηχανημάτων, συμμορφούμενος  με την Εγκύκλιο 919 του Υπουργείου Υγείας και τις οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να εξασφαλίζεται η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων.

Διαρκής μέριμνα της Διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας αποτελεί η τήρηση προτύπων ποιότητας και ασφάλειας για το ανθρώπινο αίμα και η παροχή υψηλού επίπεδου υπηρεσιών υγείας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *