ΝΑΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!

ΝΑΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!

 

 

 

Σε μειώσεις τελών και παροχή βοηθημάτων σε φτωχούς, προχώρησε ο κ. Κροντηράς..

Σε μειώσεις τελών και παροχή βοηθημάτων σε φτωχούς, προχώρησε ο κ. Κροντηράς..

Πριν από λίγους μήνες, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μείωση κατά 10% των τελών κοινοχρήστων χώρων.  «Η κίνηση αυτή έχει στόχο, την προσπάθεια ελάφρυνσης των επιχειρηματιών που πλήττονται από τα συνεχή φορολογικά μέτρα και τις σκληρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους που και αυτοί δοκιμάζονται, στα πλαίσια των άνω συνθηκών», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Αλλά οι κοινωνικές πρωτοβουλίες του Δήμου Τήνου δεν σταμάτησαν εκεί –άλλωστε η κοινωνική φροντίδα αποτελεί μια μεγάλη προτεραιότητα την οποία σε κάθε ευκαιρία τονίζει ο Δήμαρχος.  Προχτές, έκανε μια ακόμα κίνηση δίνοντας ένα μικρό επίδομα στους έχοντες ανάγκη, δημότες του. «Η Δημοτική αρχή, με πλήρη επίγνωση της εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, αλλά και με ρεαλισμό, σε σχέση με τις δυνατότητες του ίδιου του Δήμου, ακριβώς λόγω της συγκυρίας, παρεμβαίνει έμπρακτα σε μια προσπάθεια, συμβολική αλλά και ουσιαστική, να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους αληθινά δοκιμαζόμενους δημότες, με διαδικασία που έχει ως βασική αρχή τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του καθενός».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης (Φωτό imerazante.gr).

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης (Φωτό imerazante.gr).

 

 

Ένα ακόμα αξιέπαινο παράδειγμα, έρχεται από την άλλη μεριά της θάλασσας. Το Ιόνιο. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης, ενημέρωσε τη ΔΕΗ, πως ο Δήμος θα πληρώσει για το ρεύμα, όσων Δημοτών έχει διακοπεί λόγω χρέους, προκειμένου οι φτωχές οικογένειες του νησιού του, να μην χρησιμοποιούν μαγκάλια για να ζεσταθούν το χειμώνα. «Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε άμεσα σε ποιες οικίες καταναλωτών της ΔΕΗ έχετε διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εκκρεμών οφειλών, ούτως ώστε ο δήμος να αποπληρώσει μέρος αυτών, για να προβεί η υπηρεσία σας σε επανασύνδεση των παροχών τους», γράφει ο Δήμαρχος.

Λοιπόν, ναι. Αυτή είναι – ή πρέπει να είναι- η αυτοδιοίκηση. Όχι φορμπήχτης, αλλά ευαίσθητος δέκτης της αγωνίας που προκαλεί η ανέχεια των πολιτών. Την ώρα, που τα Μνημόνια φτωχοποιούν τους πολίτες και η Πολιτεία κουρεύει «εν χρω» (με την ψιλή) τα οικονομικά των Δήμων, μπορεί να αναδυθεί μια καινούρια αυτοδιοικητική αποστολή: αντί για ένα δρομάκι περισσότερο, ένας άνθρωπος λιγότερο δυστυχής. Και οι Κροντηράς και Μποζίκης, δείχνουν το δρόμο, την ώρα που άλλοι χαράζουν μονοπάτια σέρνοντας τα σεντούκια τους στην έρημο.