ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ «ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ «ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

Οι Ναζί εκτέλεσαν Θηραίους πατριώτες στο Βουρβούλο, οι επίγονοί τους, το αγνοούν.

Οι Ναζί εκτέλεσαν Θηραίους πατριώτες στο Βουρβούλο, οι επίγονοί τους, το αγνοούν.

  « Όλοι πρέπει να πάρουν θέση σε αυτό το φαινόμενο, και αυτό λέει η κοινή ανακοίνωση των καθηγητών με της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», είπε η Πρόεδρος της ΕΛΜ Ε Θήρας κ. Ανθή Πατραμάνη, απαντώντας στην ερώτηση για τη διείσδυση των ναζιστών στα σχολεία του νησιού. Γεγονός παραμένει πάντως πως στα Γυμνάσια και Λύκεια της Σαντορίνης, οι αδίστακτοι έλληνες ναζί, επιχειρούν να διεισδύσουν, αγνοώντας ακόμα και τα στοιχειώδη για την ιστορική πορεία του νησιού.   «Τα σχολεία, είναι κομμάτι, της κοινωνίας», είπε η κ. Πατραμάνη μιλώντας στον TopMelody 104.9 FM, «άρα και σε αυτά έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα».

  Η εμφάνιση ξενοφοβικών συνθημάτων, αλλά και αγκυλωτών σταυρών σε κάποιες περιπτώσεις, δείχνουν την επέκταση μιας πολιτικής που όχι μόνο στοχεύει στα χαμηλότερα  ανθρώπινα ένστικτα, αλλά αποδεικνύει και πλήρη άγνοια της ιστορίας, η οποία υποτίθεται πως είναι «ευαγγέλιο» των ελλήνων ναζιστών.  Σε ένα νησί, που τα μισά περίπου επώνυμα, είναι γενουατικής, βενετσιάνικης ή ισπανικής προέλευσης (Σιγάλα, Συρίγο, Δαρζέντα, Δακορώνια, Δελένδα, Πίντο- όπως αποδεικνύουν τα «Γενεαλογικά της Σαντορίνης» του Αλιμπράντη), κάποιοι στήνουν «ελληνόμετρα», για έλληνες που πολέμησαν, υπερασπίστηκαν και διέπρεψαν στην Ελλάδα.

"Στη Δημοκρατία μπορεί να έχει ο καθένας την άποψη του. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποιες πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με την ίδια τη Δημοκρατία», είπε η κ. Πατραμάνη.

“Στη Δημοκρατία μπορεί να έχει ο καθένας την άποψη του. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποιες πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με την ίδια τη Δημοκρατία», είπε η κ. Πατραμάνη.

  «Εμείς ως παιδαγωγοί, προσπαθούμε να εξηγήσουμε, πως στη Δημοκρατία μπορεί να έχει ο καθένας την άποψη του. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποιες πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με την ίδια τη Δημοκρατία», είπε η κ. Πατραμάνη.