ΝΑΙ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

Ο όρος «Κέντρο Κοινότητας», ακροβατεί μεταξύ της ορθής διατύπωσης και του κινδύνου να θεωρηθεί κάτι που είναι συνηθισμένη – και υποβαθμισμένη πλέον- λέξη (Κοινότητα) στον Αυτοδιοικητικό χώρο.  Είναι όμως ένα πολύ σημαντικό έργο. Οι κοινότητες των ανθρώπων, δεν χρειάζονται μόνο δρόμους, ύδρευση ή πεζοδρόμια. Περισσότερο έχουν ανάγκη, από μια ενδοσκόπηση στις αθέατες ή επίτηδες αγνοημένες πλευρές τους. Την απουσία επαφής των ανθρώπων, την περιθωριοποίηση κάποιων άλλων και την σχεδόν απόλυτη αδιαφορία στον ευάλωτο-ψυχικά ή υλικά- συνάνθρωπο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Αναστάσιος Ζώρζος –σε μια από τις ομολογουμένως καλύτερες και πιο μεστές ομιλίες του- «Ζούμε σε μια περίοδο εντελώς ξεχωριστή. Θεωρώ ότι ο 21ος  αιώνας  είναι ένας ιδιότυπος μεσαίωνας. Περνάμε μια πολύ μεγάλη κρίση του Δυτικού Πολιτισμού, μέρος του οποίου είμαστε κι εμείς. Είμαστε σε μια εποχή, που το δύσκολο, είναι η συνάντηση του Ανθρώπου με τον Άνθρωπο. Έτσι, τέτοιου είδους δομές, όπως αυτή, γίνονται απαραίτητες. Παλιότερα, η κοινωνία έπαιζε το ρόλο αυτόν. Κάλυπτε την ανάγκη της επικοινωνίας ή και των άλλων αναγκών που είχαν τα μέλη της κοινωνίας».

 

Το καλύτερο, με αυτό το έργο, είναι πως εγκαινιάστηκε ενώ ήδη λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο. Με τρεις επιστημόνισσες, τις Κοινωνικές λειτουργούς κ. Καζάλα Μαρία και Κοζορώνη Μαρία και την Ψυχολόγο κ. Ειρήνη Παρίσση. Άρα δεν υπήρχε θέμα κορδέλας. Μόνο γνωστοποίησης, πως κάτι καλό συμβαίνει στη Σαντορίνη. Κάτι σύγχρονο γεννήθηκε και αποτελεί μια απαντοχή για πολλούς έχοντες ανάγκη βοήθειας ανθρώπους. Ήδη, όπως είπε στην ομιλία της η κ. Παρίσση, «το Κέντρο στήριξε συμβουλευτικά,  προνοιακά, και υλικά 140 συμπολίτες μας, τόσο σε ατομικό, όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.. Επίσης διεξήγαγε δράσεις και ομιλίες στην Ανάφη, την Ίο, τη Σίκινο τη Φολέγανδρο και τη Θηρασία. «Σκοπός της δημιουργίας του, είναι, η καταπολέμηση της φτώχειας, η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διάκρισης, καθώς και η προώθηση στην απασχόληση», είπε χαρακτηριστικά η ψυχολόγος.

 

Φιλόδοξοι στόχοι για το συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, έργο, αλλά τουλάχιστον υπάρχει. Η προσφυγή σε αυτό, θα κρίνει και την αποτελεσματικότητά του.

Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος της Μεσαριάς,ο οποίος μετέφερε και τις θερμές ευχές του Μητροπολίτη, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαριάς κ. Νίκος Μαρτίδης, οι Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας κ. Όλγα Γραββάνη και άλλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *