“NA ONEΙΡΕΥΤΩ, ΠΡΟΚΑΝΩ:”

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΖΕΝΤΑ

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

“Αγαπημένοι μου…… διαβάζοντας το και θωρώντας με σκουφάτο , να γουρλώνω , και να αγναντεύω την θάλασσα και τα κακοτράχαλα θεϊκά Θηραϊκά καταράχια…σκεφτείτε με και συγχωρέσατε με ,πριν ξεχολιάσετε και μπουρινιάσετε από την μυστήρια γραφή μου…..δεν είναι ποιητικό ,δεν είναι ξενικό ,δεν είναι της εποχής αποκαΐδι ,είναι της στέρησης μου ο καημός …προσεκτικά ρουφήχτε το ,αναμένω και θα σας αγαπώ……… Ξεθώριασε η σκέψη μου και της ψυχής μου η πραμάτεια , θωρώντας και ακούοντας τσαμπούνες και πενιές μελωδικές και ωδές της τότε εποχής , φτιασιδωμένες και ανεπρόκοπες χωρίς οσμή και αγάπη..

Αυτοσυσκέφτηκα λοιπόν φτιασιδωμένος άγαρμπα και αδειοδότησα τον ατακτούλη εαυτό μου με απευθείας ανάθεση να απλώσει θαρρετά σε τούτο εδώ το γραφικό μου μετερίζι ότι αλίευσε , ότι ξεψάρισε , ότι βρήκε ασκεπή και ξέμπαρκο και ότι δεν πρόκανε να ξαρμυρίσει, να γευτεί και να το απολαύσει …. Τώρα θα πουν οι φίλοι μου ήντα πάλι γραφολοείς τρελολολίδη και τι υπονοείς παππούλη ….Κα δεν θέλω να κρύψω τίοτις , δεν θέλω να μασκαρώσω ,ούτε να ζαχαρώσω πράμα ,και το πιότερο δεν θέλω και δεν πρέπει να δαφνοστεφανώσω κανένα….

Γιατί;;;Κα δε θωρείτε που η ανομβρία δεν ήθρεψε τση δάφνες να σάξω το στεφάνι …. ήντα να κάμουμε …Με γροικάτε με ξανοίετε ;;;; Ήθελα να τσουβαλιάσω …άκου ο τρεζός ηντα θελα … να μαλάξω πολλά ,επιθυμούσα να ζωγραφίσω ατελείωτες ομορφιές στο κεροπάνι μου …

Ηψαξα τα λοιπός στο δισάκι μου και βρήκα πολλά και δύστροπα ,ναζιάρικα καλούδια, σφουνιασμένα αλλά πλούσια σε γεύση και ψυχική ομορφιά .Επίσης βρήκα παποριές (όχι παπαριές που λέει ότι γράφω ο μασκαρεμένος υβριστής μου ) σημειώσεων της δικής μου παλαιολιθικής και νεολιθικής εποχής αλλά και τωρινά αμαϊρευτα , τραγανιστά και μυρωδάτα ,αγαπησιάρικα ,και παπορίσια ,στεριανά και Μαντινειακά βουνίσια …και ξέρετε ήντα κάνααα…. Μπούκαρα στο παποράκι μου(ονειρικά) για ένα ταξιδάκι να ξεφουσκώσω και να συλλογιστώ…. γιατί ;;;

Μα γιατί διακαώς επιθυμούσα να αναφωνήσω και να ξεμπροστιαστώ, διανθιζόμενος με ότι πικράγκαθο υπάρχει … Γραφικός ,παραξενίδης, χρουσουζαμάς, δύστροπος ,υπερόπτης ,πολυξερίδης ,συμφεροντοαναρχοαυτόνομος ,αλμυροπροφητίδης ,ακροδεξίτης , και όλα τα συμπαθητικά προσωνύμια που κατά καιρούς διανθίζουν την φεγγαροανάλαφρη αφεντομουτσουνάρα μου …..Γιατί τα ξεφουρνίζω έτσι περιγελαστικά ο ανεπροκοπίδης; Κα δεν είναι όμορφα; δεν είναι γευστικά; Και το κυριότερο επιθυμώ να ενημερωθεί ο υβριστής μου για το οποίον εύχομαι μακροημέρευση και υγεία και άμεση αλλαγή σαλαμάστρας ,την οποία βεβαίως Εγώ θα επιμεληθώ…. Γιατί;;Μα για να αποφύγει τους άγαρμπους αλλοεθνείς …….

Και συνεχίζω …κα γιάντα σφουνιάζω την κεφάλα μου …κα για να αφυπνισοκουνήσω ψυχούλες και καρδιές που νοιάστηκαν και νοιάζονται για την μοναδικότητα αυτή ΕΜΠΛΙΑ γης….. την ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΟΥ-ΜΑΣ….Αυτή που στερήθηκα για να ζήσω και να χορτάσω ψωμί και προκοπή…ΕΓΩ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑ χωρίς να σας ρωτήσω …. ΕΝΟΧΛΕΙ;;;;τίποτα άλλο και όλα τα άλλα για άλλες αιθέριες ομορφιές ..και θα συμφωνήσω στο μοναδικό της ΦΑΝΗΣ …που γραφολοεί και λέει .

Όταν νοιώθεις καλά με το σήμερα ,αγαπάς και το χθες σου ..Δεν είναι μοναδικό …..Ντοπιολαλίζοντας λοιπός στο γραφολόημα μου εγκαρδίως και θερμοθηραϊκώς και θερμοφωσφωριάζοντας στον πολιτικοναυτοαυτοδιοικητικοφιλικό μου περίγυρο εν όψει του επερχόμενου τοπικοδημαρχιακού πρωταθλήματος να φουρμελιάσομε ότι καλύτερο υλικό πολιτικοθηραϊκό και ξενόλοο…. Και να μπαστουρωθούν να αγκαλιαστούν να συνεννοηθούν και να βροντήξουν ότι υπάρχει στο σακί για το Νησί …Και ότι άχρηστο και ανεπρόκοπο ,μουχλιασμένο έχει τσουβαλιαστεί να χαθεί να εξιλεωθεί να μη το βρουν ούτε τα μυρμήγκια ούτε οι σκολομπέτρες….

Κα να συγχωρεθούνε τα ποθαμένα σας μετά ήντα να κάμομε ;;Κα γροικάτε με ήντα λέω…Απαρέγκλιτα θα επιμείνω… να χοβολιάσομε τση χταποδομαρίδες και το λουκάνικο , και να μπουγαδιάσομε τση εματιές …και να γίνομαι ντου Μπι με κοκκινέλι και ασύρτικο αγκαλιασμένοι …Για σκεφτείτε το … δεν θα ναι ονειρικό φαβέτα μου και ξενόλοα μου αστέρια…ΗΝΤΑ ΛΕΤΕ;;;;;;;;; Και το κυριότερο να μη γαϊδουρογκαρίζομε και να μπεϊζομε σα τση αίγες τση μαλτέζες με τα κέρατα , και να νιαουρίζομε σαν τση γάτες που ερωτοτροπούν και να γαυγίζομε σαν τούς λυσσασμένους σκύλους ,και να ονειρευόμαστε και να ψαλουδιόμαστε και να αγλούμε με την σίγλα αέρα κοπανιστό και ανάλατο …ΕΕΕΕ;;μπράβοοοοο …Και αφού με ξάνηε και με άκουε τα λοιπός και με θωρούσε η ξενόλοη γαλακτοτραφείσα , γαλλοτραφείσα , σφουντουνιάρα γειτόνισσα μου απεκκρίθει ….

 

 

ΑΧ καημένε στεριανέ εγκέλαδε ,ΑΧ καημένε γεροντοβρόντη ,ονειροπόλε ,πραματευτή και παράνομε παπαρολόγε γραφοχαράχτη …. όπως διατείνεται ο υβριστής σου όπως μου προπικροανέφερες …. όνειρα απατηλά είναι όλα και αποκαΐδια της ανίατης διαδικτυακής επιδημίας …δηλαδή ;;;…πράμα ,τίοτις δεν θα γένει ..και αι προσπάθειες σας θα αποβούν άκαρπες…Και την αγριομπανίζω και ψαλουδιέμαι φωναχτά χορεύοντας ζεϊμπέκικο …Κα δεν πας να αρμέξεις τση αίγες σου και να πήξεις το χλωρό σου ,κα βρε δεν μπα να σφάξεις τον χοίρο και να σάχνεις λαχταριστά λουκάνικα ,βρε δεν μπα να δεις εάν έρχομαι από την αμπασά του Σορόκου ……

ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΜΕ ΧΑΠΑΚΩΣΑΝ ….και σας ερωτώ … Πείτε μου ήντα να κάμω;; Να διαψεύσομε την γαλανομάτα γειτόνισσα μπορούμε ;;;;; η να την παντρέψω να δει θεού φώτιση , ήντα να κάμω ;;; …..ηηηη να στρατουρώσω τον γάιδαρο και να αριβάρω στον εξωμύτη για γλυστρήτες και φαραόσυκα ;;κα ήντα νιούδα να κάμω ο τρεζός θυατέρια μου ,να πάρω την ψαλίδα και να πάω για πάστρεμα …Κα να συγχωρεθούνε τα ποθαμένα σας ήντα να κάμω;;;θα τρεζαθώ τελείως…Να αναμένω βελτίωση των καιρικών συνθηκών ; η να μπουκάρω στο παπόρι και να αριβάρω νοερώς για άλλες αποικίες και άλλους θαλασσινούς προορισμούς ;; …Ηντα να κάμω ;; …

ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ προκάνω;;Κα πεθύμησα ένα σύννεφο και μου λειψε το κύμα ,πεθύμησα της εποχής μου τις δύσκολες περπατησιές τις πόθησα και της ζητώ…. Θα ξαστερώσει ,θα ξεθαμπώσει ηντα ; Θα ξεστομοχιαστούμε να ορμηνέψομε και να ορμηνευτούμε ; Κα κερά των νοτίων Θηραϊκών θαλασσινών προαστίων αυτό δεν ήθελες για πε μου;;; …Και εύχομαι να μη αργοπορήσω να σαχτώ …το εύχομαι αλλά αλλά αλλά …Δεν νταγιαντώ την ξηρασία και τα ψεύτικα μπουμπουνητά …λίγες βροχές για όλους μας χρειάζονται….Σας αγαπώ και μάλιστα πολύ…..και να σας πω ;;;;;;δεν θα ξανασμπάρω πράμα γραφικό εάν δεν βρω τον υβριστή μου…αλήθεια θα περιμένετε λιγάκι εεε…ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΙ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *