Site icon Santonews

“ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Μ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Α. ΣΤΑΥΡΟΥ

 

 

 

“Απευθύνομαι σε εσάς με την ιδιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Θήρας, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «Το Αρκάδι», μα και σαν απλός πολίτης αυτής της χώρας, για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στο νησί μου, τη Σαντορίνη.

Μετά από πληροφορίες που έχω συλλέξει, ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί μία μεγάλη αδικία εις βάρος ενός εξαίρετου γιατρού και επιστήμονα που ζει και εργάζεται, με μεγάλη επιτυχία, στο νησί της Σαντορίνης εδώ και πολλά χρόνια. Αναφέρομαι στον ιατρό Σταύρου Ανδρέα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η κύρια φροντίδα ενός γιατρού, σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη, είναι η υγεία και η αξιοπρέπεια του ασθενούς του. Ο κύριος Σταύρου σε συγκεκριμένο περιστατικό, που ίσως γνωρίζετε, κινήθηκε μέσα στα πλαίσια του όρκου του, πιθανόν παραβλέποντας κάποιους τυπικούς κανόνες. Η παρέμβασή του όμως για την υγεία του συγκεκριμένου ασθενούς ήταν καταλυτική.

Ο κύριος Σταύρου προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νησί μας για περίπου 25 χρόνια, ξεκινώντας από το Κέντρο Υγείας Θήρας, σώζοντας ζωές μέσα από μεγάλες αντίξοες συνθήκες. Αρκεί να αναφέρω τις άπειρες φορές που πραγματοποίησε μικροεπεμβάσεις χωρίς την βοήθεια αναισθησιολόγου, τις διασωληνώσεις σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα που έσωσαν τις ζωές των ασθενών που κινδύνευαν.

Ζητώ λοιπόν από εσάς να παρέμβετε προσωπικά και να μην πραγματοποιηθεί καμία αδικία εις βάρος του συγκεκριμένου γιατρού, πιθανόν λόγω τυπικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Το νησί μας χρειάζεται ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ όπως ο κύριος Σταύρου.

Άλλωστε η κρητική καταγωγή σας δείχνει άνθρωπο δίκαιο και ατρόμητο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας”.

Exit mobile version