“ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΕΣΑ”

«Δεν πρέπει από το Νοσοκομείο να μείνουν  μόνο τα ντουβάρια», είπε ο Μητροπολίτης.

«Δεν πρέπει από το Νοσοκομείο να μείνουν μόνο τα ντουβάρια», είπε ο Μητροπολίτης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

  Πολύωρη και ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης που προκάλεσε ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος. « Πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, για το καλό των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και για τα γειτονικά νησάκια», είπε ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του, ενώ σε άλλο σημείο, τόνισε «Δεν πρέπει από το Νοσοκομείο να μείνουν  μόνο τα ντουβάρια».

 

Την πρόθεση του Δήμου να στηρίξει τη λειτουργία του Νοσοκομείου με 1 εκ. ευρώ, επανέλαβε ο Δήμαρχος

Την πρόθεση του Δήμου να στηρίξει τη λειτουργία του Νοσοκομείου με 1 εκ. ευρώ, επανέλαβε ο Δήμαρχος

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, που τόνισε πως η Δημοτική Αρχή παραμένει προσηλωμένη στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να λειτουργήσει η νέα μονάδα υπό το όχημα της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ). Επανέλαβε επίσης την πρόθεση του Δήμου να εξοικονομήσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να δοθεί η εναρκτήρια ώθηση στο Νοσοκομείο, σημειώνοντας πως αυτή η δαπάνη θα προέλθει από αύξηση της τάξης του ενός ευρώ στο εισιτήριο του Τελεφερίκ.

«ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ»

  «Η λαϊκή εντολή, είναι δεδομένη, πρέπει να ανοίξει το Νοσοκομείο» τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δημοτικής μειοψηφίας κ. Αντώνης Σιγάλας, καλώντας το Δήμαρχο να χρησιμοποιήσει εξ αρχής το αποθεματικό του Ιδρύματος «Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού» (Τελεφερίκ) προκειμένου να δοθεί άμεση λύση. Η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής συσπείρωσης κ. Μαρία Αργυρού, υπογράμμισε πως σταθερή άποψη της παράταξής της, είναι ότι η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό το οποίο πρέπει να παρέχεται δωρεάν προς όλους τους πολίτες. « Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και δεν καταλαβαίνω τι λέμε όταν εννοούμε κερδοφορία» είπε χαρακτηριστικά.

  Από την πλευρά της Επιτροπής Στήριξης της Λειτουργίας του Νοσοκομείου μίλησαν η κ. Σοφία Κίτσου και ο κ. Μιχάλης Ρούσσος που έκαναν μια εκτενή παράθεση των ενεργειών που έχουν γίνει. « Το Νοέμβριο του 2012, έγινε μια πρόταση από την ΑΕΜΥ για Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Έχει ο Δήμος ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με αυτό;», διερωτήθηκε η κ. Κίτσου. «Το δυνατό μας χαρτί, είναι οι ξένες ασφαλιστικές εταιρείες», είπε από την πλευρά του ο κ. Ρούσσος, υπογραμμίζοντας το παράδειγμα του Νοσοκομείου της Νάξου που έχει ήδη υποβαθμιστεί λόγω της ένταξής του στο Νοσοκομείο Σύρου. «Δυστυχώς, από Εθνικό Σύστημα υγείας, έχουμε καταλήξει να έχουμε Τυραννικό Σύστημα Υγείας», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει σε άλλο σημείο « δυστυχώς στην Ελλάδα, νομοθετούν με βάση τα προβλήματα και τις ανάγκες των στεριανών νομών».

«ΟΧΗΜΑ» Η ΑΕΜΥsyskepsi nosokomeio 6 ioyn 2013 .

  Η τελικά απόφαση ήταν να παρουσιαστούν οι εκπρόσωποι του νησιού σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας (την ανήγγειλε ο Δήμαρχος για μετά τις 17 Ιουνίου) με τη θέση ότι πρέπει η ΑΕΜΥ πρέπει να λειτουργήσει τη μονάδα, έχοντας ως δεδομένη τη συνεισφορά του Δήμου από την αύξηση του εισιτηρίου του τελεφερίκ

.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων συμμετείχαν: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηλίας Μάινας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Κέντρου Υγείας κ. Λίτσα Πετίνη, η Πρόεδρος της Εταιρείας Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου κ. Ειρήνη Κωχ, η τέως Πρόεδρος της Κοινότητας εμπορείου κ. Ειρήνη γρίβα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Επίτιμος πρόεδρος του Σωματίου Ατλαντίδα κ. Σταύρος Καβαλλάρης, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για το Ναυάγιο του SeaDiamond κ. Σπύρος Καβαλλάρης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του νησιού.