ΜΥΔΡΟΙ Μ. ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕΜΥ

 

“ΕΓΩ, ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ”

 

Σημείωση της Santonews, προς ΑΕΜΥ: Τα εισαγωγικά δηλώνουν, πως το κείμενο ανήκει σε άλλον. Επίσης, αν υποψιαστώ πως ο Άδωνις και ο Βορίδης απέκτησαν κλώνους, θα … κλονιστώ, 

 

 

ΡΟΥΣΣΟΣ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ copy

“Γιατί το μεγαλύτερο αξίωμα είναι αυτό του ενεργού πολίτη. Και το χειρότερο του διορισμένου αξιωματούχου”.

“Εισήγηση Μιχάλη Ρούσσου στο ΔΣ της ΑΕΜΥ

Κοινοποιείται Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, Γενικό Γραμματέα κ. Μπασκόζο Βουλευτές Κυκλάδων Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

“Κύριε πρόεδρε της ΑΕΜΥ

Όταν μας διόρισαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ, η ηγεσία του υπουργείου υγείας μου πρότεινε την προεδρία της ΑΕΜΥ θέλοντας έτσι να τιμήσει τους Σαντορινιούς και τους αγώνες τους. Αδιστάκτως είπα όχι. Παρέμεινα απλό μέλος. Πρώτη φορά στη ζωή μου πήρα θέση διορισμένου. Μετά από μένα την έδωσαν σε σένα. Ο Πολάκης είπε προχτές αυτό που συνήθως γράφαμε στις εκθέσεις στο σχολείο. Ότι δηλαδή τα αξιώματα δεν δίνουν στον άνθρωπο αξία. Αντίθετα, οι άνθρωποι δίνουν αξία στα αξιώματα. Δηλαδή ανάμεσα στα αξιώματα και τις αξίες πρέπει να διαλέγουμε τις αξίες. Εγώ λοιπόν με αυτές τις σκέψεις αρνήθηκα. Αρνήθηκα την προεδρία γιατί πιστεύω ότι δεν διαφέρει ένα απλό μέλος του ΔΣ από τον πρόεδρο. Εγώ δεν βλάβομαι τους διορισμένους αξιωματούχους.

Βλάβομαι όμως και εκτιμώ όλους εκείνους τους ανώνυμους Σαντορινιούς που στάθηκαν απέναντι στις νταλίκες του Άδωνη. Όλους εκείνους τους ανώνυμους που έσκισαν τις επιστολές του Άδωνη. Αυτές τις επιστολές στις οποίες η μυροβόλος του γραφίς μας περιέλουε με απειλές και άλλα παρόμοια.

Και έτσι όλοι μαζί χωρίς αξιώματα αγωνιστήκαμε και γλυτώσαμε το Νοσοκομείο μας. Και μετά ήρθες εσύ. Ο αξιωματούχος. Ο Σταύρου. Ο πρόεδρος. Ο διορισμένος. Εσύ που με την 1861/10.8.2016 απόφαση διευθύνουσας συμβούλου πήρες από το ταμείο της ΑΕΜΥ για έξοδα μετάβασης (αεροπορικώς) και διαμονή στη Θήρα ως ο πρόεδρος του ΔΣ αναχώρηση 22.8.2015 με επιστροφή 25.8.2015 δαπάνη 960 ευρώ. Επισυνάπτουμε τη σχετική απόφαση.

Αν υποθέσουμε ότι τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν 260 ευρώ τότε η δαπάνη για τις τρεις μέρες διαμονής είναι 700 ευρώ δηλαδή 233 ευρώ ημερησίως δηλαδή 6524 ευρώ το μήνα πέρα από άλλον πιθανό μισθό που παίρνεις. Εγώ δεν θα πω αν καλώς η κακώς τα πήρες. Αυτό θα το δούμε άλλη φορά.

Όμως, όλοι οι ανώνυμοι που αγωνιστήκανε χωρίς αξιώματα ανεβοκατεβαίνοντας στην Αθήνα και δίνοντας μάχες με τον Άδωνη σε αυτό το τεράστιο οβάλ τραπέζι που κάθεται σήμερα ο Ξανθός όχι μόνον δεν πληρωνόντουσαν αλλά έβαζαν και από την τσέπη τους. Και δεν ήταν μόνον αριστεροί αλλά από όλα τα κόμματα. Γιατί το Νοσοκομείο ανήκει σε όλους μας. Και αφιέρωναν ατέλειωτες ώρες όλοι ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση.

Τώρα μπορείτε εσείς οι Θρακομακεδόνες να μας πείτε σε τι διαφέρετε από εκείνους τους βουλευτές της βουλής που ανέβαλαν αδικαιολόγητα το νόμο για το νοσοκομείο γιατί δήθεν δεν ήταν επείγον. Το ίδιο κάνετε και σεις.

Σας λέμε, πονάμε ανοίξτε το Νοσοκομείο και εκείνοι μας λέγανε δεν είναι επείγον που πονάτε. Και εσείς τώρα τα ίδια μας λέτε. Μας λέτε δεν πειράζει που πονάτε γιατί οι επιτροπές έχουνε πολλή δουλειά. Πόση δουλειά έχουν;;

Κανείς μας στο ΔΣ δεν είχε στο μυαλό του να πάρουμε συνεντεύξεις. Ο Γαυράς ο γιατρός το μέλος του ΔΣ είπε για συνεντεύξεις. Δεν το θυμάστε που ήταν όρθιος στην πόρτα φεύγοντας και είπε να δούμε τέλος πάντων μήπως κανένας είναι και τρελός. Και είπα και εγώ ας γίνουν συνεντεύξεις μπας και είναι κανένας τρελός. Τώρα εσείς τι κάνετε τόσο καιρό ; Σας λέμε πονάμε ανοίξτε το Νοσοκομείο και εσείς ψάχνετε με τις επιτροπές. Τόσο πολύ ψάξιμο χρειάζεται ; Τώρα που μας έχουν δώσει ένα τσουβάλι λεφτά και είναι όλα έτοιμα να ανοίξουμε το Νοσοκομείο κολλήσαμε στις επιτροπές.

Λοιπόν, στις 27 Απριλίου 2016 συνήλθαμε και αποφασίσαμε. Όπως είπες εσύ, πρόεδρε, είχαν τελειώσει όλες οι επιτροπές πλην αυτής για τους γραμματείς που το πολύ τις επόμενες δύο μέρες θα τέλειωνε και αυτή. Μας είπες ότι στις 9 ή στις 11 Μαΐου 2016 υπογράφει όλο το προσωπικό συμβάσεις και αναλαμβάνει καθήκοντα. Εγώ ήμουνα προετοιμασμένος να υπογράψω όποιους και αν είχατε επιλέξει χωρίς να ψάξω αν έχουν αδικηθεί κάποιοι. Αισθανόμουν ότι βρισκόμουν σε σύγκρουση καθηκόντων. Ή θα δεχόμουν προκειμένου να ανοίξει το νοσοκομείο ή θα έψαχνα για τυχόν αδικίες. Είχα επιλέξει το πρώτο.

Παραθέτω τα θέματα του συμβουλίου.

Ολυμπιακό Χωριό, 22.04.2016

Αριθμ. Πρωτ. 2324

Προς: τα Μέλη του Δ.Σ. της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε την 27η Απριλίου 2016, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 15:00μμ σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (αριθμ. 10/2016) που θα λάβει χώρα στην έδρα της Εταιρείας, στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

10ο ΔΣΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1Έγκριση πράξεων πρόσληψης, τοποθετήσεων, Σχεδίου Σύμβασης και μισθολογίου προσωπικού Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
2Έγκριση πράξεων πρόσληψης, τοποθετήσεων, Σχεδίου Σύμβασης και μισθολογίου διευθυντικών στελεχών Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
3Επικύρωση της πρόσληψης στην ΑΕΜΥ Α.Ε. των εργαζομένων καθαριστριών της εταιρείας Αλέξανδρος Βασιλέρης κ ΣΙΑ ΕΕ με διακριτικό τίτλο ΕΓΕΝΚΑ μετά από πρόσκληση της Εταιρείας για σύναψη Νέων Συμβάσεων Μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των κτιρίων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 97 του Ν.4368/2016.
4Πρόσκληση προς τους εργαζόμενους φύλακες της… Ράπτη Φλώρα & ΣΙΑ Ε.Ε. με διακριτικό τίτλο Security Group 1 για τη σύναψη νέων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών φύλαξης των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 97 του Ν.4368/2016.
5Έγκριση σύναψης σύμβασης συντήρησης με την εταιρεία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Α.Ε. για τη συντήρηση ιατρικών μηχανημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης
6Έγκριση σύναψης συνεργασίας με ICN-ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΝΕΟΧΩΡΙΤΗΣ Ε.Π.Ε. για τη συντήρηση του συστήματος παρακολούθησης εγκαταστάσεων (BMS) του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
7Έγκριση σύναψης συνεργασίας με FORMULA Τεχνική – Αγγέλικας Α.Ε. για την συντήρηση του συστήματος πυρανίχνευσης του  Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
8Λήψη απόφασης για επέκταση συστήματος ιατρικών αερίων και συντήρηση του συστήματος αερίων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας από την Γ.ΣΑΜΑΡΑ Α.Β.Ε.Ε.

Σε περίπτωση κωλύματός σας, παρακαλείσθε όπως ειδοποιήσετε εγκαίρως.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε.

Μιχάλης Σταύρου

 

 

“Σε αυτήν τη συνεδρίαση, πήραμε απόφαση. Επαναλαμβάνω πήραμε απόφαση. Πήραμε απόφαση για το πρώτο και δεύτερο θέμα. Σε ρώτησα ποιος θα συντάξει το σχέδιο σύμβασης και μου είπες κάποια υπάλληλος το όνομα της οποίας δεν θυμάμαι. Επειδή έκανα μορφασμό απορίας γιατί το θέμα είναι νομικό με καθησύχασες.

Προχωρήσαμε στα θέματα 5 ,6,7 και 8 και εγώ αντέδρασα λέγοντας ότι δεν δέχομαι απευθείας αναθέσεις. Μου είπες ότι αναβάλλονται διότι θα προσληφθεί ένας από τους υποψήφιους, υποδιευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών ονόματι Παπαδόπουλος και θα μας ενημερώσει για αυτές τις περιπτώσεις απευθείας ανάθεσης. Εγώ πρότεινα παρότι δεν τον ξέρω να τον προσλάβουμε αμέσως να έρθει να πάμε στο Νοσοκομείο να το δει και να προχωρήσουμε άμεσα. Στην αρχή συμφωνήσατε. Μετά μου είπατε ότι θα το σκεφτείτε. Στη συνέχεια μου είπατε ότι έχετε καταλήξει και για το Διοικητικό σε κάποιον Βασιλόπουλο και υποδιευθυντή κάποιο Λεκάκη του οποίου η γυναίκα του κατάγεται από τη Φολέγανδρο. Σας είπα να τους προσλάβουμε αμέσως και αυτούς . Δεν είχατε αντίρρηση αλλά είπατε πως θέλετε να το σκεφτείτε και εγώ έφυγα αμέσως με ταξί για να προλάβω το αεροπλάνο με τη βεβαιότητα ότι στις 9 ή στις 11 Μαΐου υπογράφονται οι συμβάσεις μέσα στο Νοσοκομείο..

Θέλω να μου πείτε τι αμφισβητείτε από όλα αυτά ; Ποιος μου είπε τα ονόματα ; Ποιος μου είπε ότι του δεύτερου η γυναίκα κατάγεται από τη Φολέγανδρο ;; Εσείς δεν μου τα είπατε ;

ΠΡΟΤΑΣΗ. Πέρασε ένας χρόνος από τότε που μας διόρισε ο υπουργός Υγείας. Αυτό το χρόνο γίνανε πολλά Διοικητικά Συμβούλια στους Θρακομακεδόνες, πολύ μακριά από τη Σαντορίνη. Προτείνω το επόμενο ΔΣ να γίνει στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης. Τα θέματα του ΔΣ να τα βάλουν οι Σαντορινιοί και όχι Θρακομακεδόνες. Να τα βάλουν αυτοί που τα «έβαλαν» με τις νταλίκες του Άδωνη. Και βέβαια με την παρουσία των ΜΜΕ όπως γίνεται στη Σαντορίνη. Η κάμερα δεν λέει ποτέ ψέματα κύριε πρόεδρε. Μόνον έτσι θα αγκαλιάσουν και πάλι οι Σαντορινιοί το Νοσοκομείο τους. Είναι προκλητικό να θέλουν οι Θρακομακεδόνες να αποφασίζουν για τη Σαντορίνη χωρίς τη Σαντορίνη. Να θέλουν να φτιάξουν ένα νοσοκομείο αντάξιο της Σαντορίνης χωρίς τη γνώμη της Σαντορίνης. Χωρίς αυτούς που αγωνίστηκαν για να είσαι πρόεδρος εσύ κ. Σταύρου που τόσο πολύ θέλεις να είσαι πρόεδρος, ενώ εγώ το αρνήθηκα.

Σε λίγο θα οριστούν οι τιμές των ιατρικών πράξεων από τους Θρακομακεδόνες. Οι Θρακομακεδόνες θα τις ορίσουν, οι Σαντορινιοί θα τις πληρώνουν. Και βέβαια ο κ. Σταύρου ως πρόεδρος θα τις ανακοινώσει ο ίδιος με τη δέουσα επισημότητα. Μόνον αυτός θα τις ανακοινώσει κανένας άλλος. Η κ. Διευθύνουσα θα τις αναρτήσει στη διαύγεια και εμείς θα τις πληρώνουμε. Υπάρχουν πολλά ακόμη θέματα.

Ενδεικτικά αναφέρω τον αξονικό και μαγνητικό τομογράφο. Οι 4 θέσεις στην αιμοκάθαρση δεν επαρκούν. Μας δώσανε 5.000.000 ευρώ. Θα έχουμε 185 υπαλλήλους συν του Κέντρο Υγείας. Και παρόλα αυτά για μια τομογραφία θα τους στέλνουμε απέναντι στον ιδιώτη ; Για ποιο ιατρικό τουρισμό μιλάμε με τέσσερις θέσεις αιμοκάθαρσης; Για να έχει ζεστό νερό με πετρέλαιο μήπως πρέπει να αγοράσουμε και μια πετρελαιοπηγή ; Ενώ σε τιμή κάτω από το κόστος θα μπορούσαμε να έχουμε ηλιακούς θερμοσίφωνες. Μας τις προσφέρει ένας συμπολίτης μας. Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να δούμε στη Σαντορίνη. Χωρίς αξιώματα. Χωρίς αλαζονείες. Γιατί το μεγαλύτερο αξίωμα είναι αυτό του ενεργού πολίτη. Και το χειρότερο του διορισμένου αξιωματούχου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρεται ότι θα αναρτηθεί πίνακας όσων οι φάκελοι απορριφθούν για τυπικούς λόγους αιτιολογημένα. Παρότι το έχω βάλει ως θέμα στο ΔΣ δεν παίρνω απάντηση πλην του Βαράκη που λέει ότι προσβάλλονται τα προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων. Πέρα από το ότι έπρεπε να το είχαν σκεφτεί υποχρεούμαστε να απαντήσουμε με ατομικές απαντήσεις.

Εγώ έχω μάθει να περπατώ με το κεφάλι ψηλά. Δεν μπορώ να πηγαίνω στο φούρνο και να μου λέει ποιο χαρτί έλλειπε από το φάκελο του τάδε. Να με παίρνει από την πολεοδομία ο αρχιτέκτονας Κ. Παγκαλίδης μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και να μου λέει γίνεται χαμός γιατί απέρριψαν το γιό της γραμματέως που έχει τελειώσει Πανεπιστήμιο έχει και μεταπτυχιακό και άλλα προσόντα και δεν του απαντάνε τι είναι αυτό που έλλειπε ενώ είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με την ίδια την απόφαση του ΔΣ. Δηλαδή δεν θα σεβόμαστε ούτε τις αποφάσεις μας. Πάω πιο πέρα τα ίδια ο Πασαρής, πιο πέρα άλλος. Να έρθει ο πρόεδρος στη Σαντορίνη να απαντά σε όλους. Για να δημιουργήσει και καλές σχέσεις με την κοινωνία όπως λέει ο ίδιος. Εγώ τι φταίω ; Θα πληρώνω ξένες αμαρτίες ;

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η XRISTINA λέει:

    Υπ όψιν κου Ρούσσου Μ
    Κύριε Ρούσσο
    Σχετικά με τις προσλήψεις θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν με την αίσθηση του δικαίου.
    Δηλαδή ανάλογα των προσόντων του κάθε υποψηφίου.Σύμφωνα με τα κριτήρια ΑΣΕΠ όπως πχ έγιναν πρόσφατα και στο Υπουργείο Οικονομικών.Δεδομένου ότι οι προσλήψεις θα γίνουν από ένα Δημόσιο Νοσοκομείο,η αξιοκρατία και η διαφάνεια είναι προαπαιτούμενα για το θέμα αυτό.Καλό θα ήταν προς γνώσιν των υποψηφίων,να δημοσιευθεί και η λίστα κατάταξης.Το υπουργείο Οικονομικών που προσέλαβε πρόσφατα προσωπικό δημοσίευσε την λίστα κατάταξης.Αναφέρω το Υπουργείο Οικονομικών γιατί πρόσφατα προσέλαβε προσωπικό με κριτήρια ΑΣΕΠ και δημοσίευσε την λίστα κατάξης προς γνώσιν όλων των υποψηφίων.Βεβαίως πολλοί άλλοι Φορείς πράττουν το ίδιο.Κατά συνέπεια θεωρώ ότι και οι προσλήψεις του Νοσοκομείου Θήρας πρέπει να γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ και με διαφανή τρόπο.
    Ευελπιστώ ότι θα πράξετε με την αίσθηση του δικαίου για τους υποψηφίους και όπως αρμόζει να γίνονται οι προσλήψεις από ένα Δημόσιο Νοσοκομείο
    Χριστίνα

  2. Ο/Η XRISTINA λέει:

    Oι υποψήφιοι σύμφωνα με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ, οφείλουν να έχουν στον φάκελο όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με την προκήρυξη.Αν δεν έχουν όλα απαιτούμενα δικαιολογητικά,τότε αποκλείονται από τις διαδικασίες πρόσληψης.Οφείλει όμως ο Φορέας να δημοσιοποιήσει πίνακα κατάταξης των αποκλειομένων και δίπλα από κάθε όνομα να αναφέρεται το έγγραφο που έλειπε. Επίσης ο Φορέας οφείλει να δημοσιοποιήσει σ ένα άλλο πίνακα κατάξης,τα ονόματα των υποψηφίων που είναν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και συμμετείχαν στην διαδικασία πρόσληψης,ο οποίος να απεικονίζει την σειρά κατάταξης σύμφωνα με τα προσόντα με αναλυτική περιγραφή.Αυτό γίνεται σύμφωνα με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ.Αυτό έγινε πρόσφατα στο Υπουργείο Οικονομικών,στο Υπουργείο Υγείας που προσλήφθηκαν υπάλληλοι. Αυτό πρέπει να γίνει και με τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο Θήρας.Οφείλουν οι υπέυθυνοι να φροντίσουν να γίνουν οι διαδικασίες πρόσληψης με διαδικασίες ΑΣΕΠ σύμφωνα με τα προσόντα και με διαφανή τρόπο. Το οφείλουν απέναντι στους υποψηφίους και πρωτίστως το οφείλουν σ αυτούς που δεν θα προσληφθούν.Το Νοσοκομείο Θήρας είναι Δημόσιο και επομένως οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και με διαφανή τρόπο.

  3. Ο/Η XRISTINA λέει:

    Σχετικά με την προφορική συνέντευξη των υποψηφίων,για να είναι αξιόπιστη θα έπρεπε να γίνεται από επιτροπή, τα μέλη των οποίων να βαθμολογούν τον υποψήφιο και να βγαίνει μέσος όρος βαθμολογίας .Ο βαθμός της προφορικής εξέτασης θα πρέπει να γνωστοποιείται στον υποψήφιο και να συμφηφίζεται με τα υπόλοιπα προσόντα.Μ αυτόν τον τρόπο έγινε πρόσφατα η προφορική συνέντευξη των υποψηφίων από την Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.Στην περίπτωση του Νοσοκομείου Θήρας οι συνεντεύξεις δεν έγιναν μ αυτόν τον τρόπο.Και ούτε θα δοθούν βαθμολογίες.Επομένως αφού οι συνεντεύξεις δεν έγιναν με τον προσήκοντα τρόπο,δεν πρέπει να ληφθούν υπ όψιν διότι ο τρόπος που έγιναν είναι ελλειπής και παραπέμπει σε “ρουσφέτι”.Κατά συνέπεια οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσληφθούν σύμφωνα με τα προσόντα τους με κριτήρια ΑΣΕΠ και με διαφανή τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *