«Μπροστά σε χορούς εκατομμυρίων»

«Μπροστά σε χορούς εκατομμυρίων»

Ο κ. Λουκάς Καφούρος, πρώην Πρόεδρος Τ.Δ Ημεροβιγλίου

Ο κ. Λουκάς Καφούρος, πρώην Πρόεδρος Τ.Δ Ημεροβιγλίου

Μάλλον τελικά θα βρεθούμε μπροστά από χορούς εκατομμυρίων τους 2 μήνες που απομένουν για την εκλογική αναμέτρηση του Μαίου.

Την περασμένη εβδομάδα αναρτήθηκε μία πληρέστερη ανακοίνωση, με τον πίνακα των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη την τριετία 2011-2013 στην κοινότητα Εμπορείου, συνολικού προϋπολογισμού 2.842.673,70€.Για να δούμε αυτή την εβδομάδα τι ποσά θα ανακοινωθούν?

Μπράβο και πολύ καλά έκαναν οι υπεύθυνοι του Δήμου Θήρας, να ανακοινώσουν με νούμερα και τεκμηριωμένα τα έργα του Εμπορείου για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Ομολογώ ότι το ποσό αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου μικρό και μάλιστα σε μία περίοδο αυστηρής λιτότητας που βιώνει η χώρα μας τελευταία τα 4-5 χρόνια.

Ωστόσο, θα ήθελα αλήθεια να αναρτηθεί και ο πίνακας των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη την τριετία 2011-2013 στην κοινότητα Ημεροβιγλίου. Αλλά και ο ανάλογος πίνακας των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη την τριετία 2011-2013 και για τις υπόλοιπες κοινότητες. Γιατί πέστε μου θα φταίω εγώ τώρα να ανακοινώσω ένα νέο συνδυασμό με την ονομασία: «δημιουργία Συνδυασμού για αυτόνομη κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές!!, με απώτερο  σκοπό την αξιοποίηση – ανάπτυξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής του Ημεροβιγλίου και της Βόρειας Σαντορίνης» Και μην νομίζετε ότι είμαι τοπικιστής, κάθε άλλο. Μάλιστα αυτός είμαι που σχολιάζω αρνητικά τέτοιου είδους τοπικιστικές δεοντολογίες, κάτι που θα συνεχίζω να πράττω.

Ελπίζω και εύχομαι ο αγώνας όλων των υποψηφίων να είναι μέσα στα λογικά πλαίσια, χωρίς σκληρές και ψυχρές αντιπαραθέσεις (οι μεν τι έκαναν, οι δεν έκαναν κλπ). Αυτό να ξέρετε οι Σαντορινιοί θα το επικροτήσουν. Ενώ το αντίθετο να είστε βέβαιοι ότι και κουράζει και βλάπτει, μα ούτε καν θα τους προκαλέσει και το ενδιαφέρον.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Λουκάς Χ. Καφούρος

Ημεροβίγλι Σαντορίνη