ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ- Ο ΛΟΡΚΑ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

Μια μαγική βραδιά για αχραιόφιλους και μουσικόφιλους, ετοιμάζει η ΚΑ Εφορεία Αρχαιοτήτων

Μια μαγική βραδιά για αρχαιόφιλους και μουσικόφιλους, ετοιμάζει η ΚΑ Εφορεία Αρχαιοτήτων

ΜΟΥΣΙΚΗ  ΥΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ- Ο ΛΟΡΚΑ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

  Σήμερα κλείνουν 77 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ποιητή Φεντρίκο Γκαρθία Λόρκα που δολοφόνησαν  οι φασίστες του Φράνκο στη Γρανάδα. Ο πολυμεταφρασμένος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας (ο «Ματωμένος Γάμος», είναι εμβληματικό έργο του παγκόσμιου ρεπερτορίου), αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς έλληνες συνθέτες που μελοποίησαν ποιήματά του. Με αφορμή την Πανσέληνο της 21ης Αυγούστου, το Υπουργείο Πολιτισμού ανοίγει για μια ακόμα φορά Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και η ΚΑ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, προσφέρει μια μοναδική βραδιά στο χώρο της Προϊστορικής πόλης του Ακρωτηρίου.

  Πρωταγωνιστές της βραδιάς θα είναι η Θηραία καλλιτέχνης Μαργαρίτα Καραμολέγκου, ο καθηγητής λαϊκής μουσικής και σολίστας του μπουζουκιού Βαγγέλης Τρίγκας που με τη συνοδεία των Βασίλη Κατσαρού (κιθάρας) και Γιάννη Καραμανιώλα (κοντραμπάσο) θα κάνουν μια αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι. Η σειρά με την οποία θα ακουστούν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια και τα εμβόλιμα σχόλια που θα τα συνοδεύουν –σε ελληνικά και αγγλικά- θα αναδείξουν τη εξέλιξη του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθεύονται από το εκδοτήριο του Αρχαιολογικού χώρου τα ΔΩΡΕΑΝ Δελτία εισόδου καθώς και το επίσης δωρεάν ενημερωτικό έντυπο για την ανασκαφή.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι για την  εκδήλωση, της οποίας τη γενική ευθύνη θα έχει η  αρχαιολόγος κ. Μάγια Ευσταθίου, έχουν προσφερθεί εθελοντικά όλοι οι συντελεστές της, ενώ σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ, έχει καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα μετάβασης και αναχώρησης.